kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*
[ recept č. 47505 zo dňa 28.4.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)
POSTUP PRÍPRAVY
1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút). 2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti. 3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť. 4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici. 5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov. 6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny. 7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
cesto + syrová vrstva, ovegetené... |
![]() |
cesto + syrová vrstva + opečená cibuľa |
![]() |
plus opečená slanina |
![]() |
pečenie som odfotila len na poslednú chvíľu... teda toho pol plecha |
![]() |
upečené, voňavé... |
![]() |
. |
![]() |
. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Mária S. (atsi) ID 264015 (4.2.2013, 19:35) |
toto bude asi dobrota nekedy vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (3.5.2012, 19:35) |
vyzera to velmi dobre, urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.5.2012, 21:51) |
držím palce, dúfam, že u vás bude chutiť tak ako u nás  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (29.4.2012, 18:47) |
až sem cítim tu vôňu a chuť!!!! aj ja chcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.5.2012, 18:37) |
áno, veru máš pravdu .. vôňa je tiež super... A pri tomto koláči je taká zvláštnosť..nedá sa zamraziť.. .. rovnako rýchlo zmizne, či je ho na jeden alebo na dva plechy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |