. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* - RECEPT 47505

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*


[ recept č. 47505 zo dňa  ]


*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút).
2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti.
3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť.
4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici.
5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov.
6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny.
7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cesto + syrová vrstva, ovegetené...
cesto + syrová vrstva + opečená cibuľa
plus opečená slanina
pečenie som odfotila len na poslednú chvíľu... teda toho pol plecha
upečené, voňavé...
.
.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Elegantné srdiečko s pivonkami... | *♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* | pnova pre starku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (2.10.2014, 18:42)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (atsi) ID 264015 (4.2.2013, 19:35)
toto bude asi dobrota (Y) (clamp) (Y) ^o) nekedy vyskúšame (hello)
ODPOVEDAŤ
Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (3.5.2012, 19:35)
vyzera to velmi dobre, urcite vyskusam
(clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.5.2012, 21:51)
:-) držím palce, dúfam, že u vás bude chutiť tak ako u nás ,-)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (29.4.2012, 18:47)
8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| až sem cítim tu vôňu a chuť!!!! aj ja chcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.5.2012, 18:37)
:-) :-) :-) áno, veru máš pravdu .. vôňa je tiež super... A pri tomto koláči je taká zvláštnosť..nedá sa zamraziť.. ,-) .. rovnako rýchlo zmizne, či je ho na jeden alebo na dva plechy *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu