končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Závitky s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 zelených plátkov lazaní soľ 150 g tuniaka (z konzervy) 1 zväzok jarnej cibuľky 2 strúčiky cesnaku 1 zväzok trebuľky 400 g smotanového tvarohu 2 vajcia 150 g čerstvo nastrúhaného parmezánu čierne korenie maslo na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY 1. Plátky lazaní uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a odložíme nabok. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. 2. Tuniaka necháme odkvapkať a vidličkou ho roztlačíme. Jarnú cibuĺku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. 3. Tvaroh, vajcia a 100 g parmezánu rozmiešame, pridáme jarnú cibuľku, cesnak a trebuľku, premiešame, dochutíme čiernym korením a osolíme. 4. Rúru predhrejeme na 180 C. Každý plátok potrieme náplňou a stočíme. Závitky pokrájame na širšie kúsky a vložíme do vymastenej formy na nákypy. Posypeme zvyškom parmezánu a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do strednej časti rúry. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2009, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tortellini v smotanovej omáčke so žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín tortellini 185 g mladých žampiónov 1 malý citrón 60 g masla najlepšie Rajo 1 prelisovaný strúčik cesnaku 315 ml (1 1/4 hrnčeka) smotany na šlahanie štipka nastrúhaného muškátového oriešku 3 lyžice nastrúhaného parmezánu kúsky byliniek na ozdobenie sol a mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortellini uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme ich, vrátime ich do hrnca a udržujeme teplé. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Žampióny nakrájame na tenké plátky, citrón dôkladne umyjeme a ostrúhame z neho kôru. 2. Žampióny krátko opečieme na masle pri strednej teplote, vmiešame do nich cesnak, smotanu, citrónovú kôru a muškátový oriešok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 1-2 minúty, za stáleho miešania pridáme parmezán a omáčku ešte asi 3 minúty zahrievame pri miernej teplote. 3. Omáčku nalejeme na tortellini a opatrne premiešame. Jednotlivé porcie môžeme ozdobiť hrubo mletým korením a kúskami byliniek. P.S. Miesto žampiónov môžeme použiť čerstvé alebo sušené biele hríbovité huby. Sušené huby však musíme predom na chvílu namočiť do studenej vody. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.9.2009, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Lekvár z kôstkového ovociaPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpočet na 4 fľaše po 450 g 1 kg ovocia 1 kg želírovacieho cukru 1/4 vanilkového struku 1/4 tyčinky škorice vcelku 3 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY 1. Ovocie umyjeme, osušíme, odkôstkujeme a nakrájame na asi centimetrové kúsky. 2. Cukor a koreniny zmiešame s ovocím a prikryté necháme hodinu odpočívať, aby cukor vytiahol z ovocia čo najviac šťavy. Zmes môžeme nechať odstáť do nasledujúceho dňa. 3. Prevaríme pri miernej teplote za stáleho miešania. necháme 4 minúty mierne bublať. Vyberieme koreniace prísady. 4. Lekvár plníme do horúcich prepláchnutých fliaš a hneď uzatvárame sterilizovaným viečkom. Iný spôsob je nechať ho vychladnúť, kým sa napovrchu neutvorí kôrka a potom uzatvárať celofánovou fóliou (tú pred použitím namočíme do pálenky). Skladujeme na suchoma chladnom mieste, napr. v pivnici alebo v komôrke. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový cheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g maslových sušienok napr. Bebe 125 g rozohriateho mierne slaného masla 750 g tučného mäkkého tvaru 115 g kryštálového cukru 100 ml citrónovej šťavy 3 vajcia lístky mäty - na ozdobu práškový cukor - na ozdobu na citrónovú polevu: 100 g práškového cukru 210 g nesladeného kondenzovaného mlieka nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetreného citróna POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravte si formu s priemerom 22 cm. Sušienky rozmrvte. Zmiešajte ich s rozohriatym maslom, touto zmesou potrite dno a okraje formy a všetko dôkladne utlačte lyžičkou. Formu vložte na 30 minút do chladničky. 2. Vyhrejte rúru na 179 C. Tvaroh vložte do misky. Pridajte cukor a vyšľahajte hladkú zmes. Pridajte citrónovú šťavu a opäť sľahajte, postupne pridávajte vajcia. Všetko dôkladne vyšľahajte. 3. Tvarohovú zmes vyklopte do formy. formu vložte do rúry a koláč pečre 60 minút. Potom formu vyberte a pri izbovej teplote nechajte koláč úplne vychladnúť. Nakoniec ho vložte na 3 hodiny do chladničky. 4. Pripravte si citrónovú polevu. Do misy dajte cukor, prilejte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešajte citrónovú kôru a šťavu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.7.2010, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krúpová polievka - z vidieckej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg jačmenných krúp asi 40 dkg surového údeného mäsa 1/4 l kyslej smotany 1 cibuľu 2 malej karotky 1 kus póru soľ mleté čierne korenie celé zrnká čierneho korenia majorán bobkový list ocot olej múka POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň pred prípravou polievky namočíme krúpy do studenej vody. 2. Privedieme do varu asi 1 1/2 l vody, pridáme 1 bobkový list a 5 zrniek čierneho korenia. Vložíme mäso, uvaríme domäkka (asi 1/2 hodiny) a necháme vychladnúť vo vývare. 3. Ošúpeme cibuľu a posekáme nadrobno. Očistíme pór, narežeme ho pozdĺžne a umyjeme. Očistíme karotky a ošúpeme. Potom pokrájame zeleninu na malé kúsky. 4. vyberieme mäso z vývaru a pokrájame na rovnako veľké kusy, scedíme vývar. Potom scedíme namočené krúpy a necháme dôkladne odkvapkať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2011, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cibuľová polievka na parížsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cibule 2 lyžice masla 1 lyžica + 1 lyžička olivového oleja 1/2 lyžičky soli 4 krajce bieleho chleba strúčik cesnaku 80 g strúhaného ementálu POSTUP PRÍPRAVY 1. Ošúpanú cibulu nakrájame na veľmi tenké plátky. Pri miernej teplote rozohrejeme maslo a lyžicu olivového oleja. Mierne osolenú cibulu na tuku podusíme dozlatohneda, často miešame. 2. Zalejeme vývarom a za mierneho bublania varíme. Medzičasom opečieme dochrumkava chlieba a takmer suchý každý krajček potrieme olivovým olejom a rozotretým cesnakom. 3. Polievku dochutíme a prelejeme do ohňovzdorných misiek. Navrch naukladáme krajce chleba a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým sa syr celkom neroztopí. Tip. Polievku môžete zapiecť i na grile a hrianku k nej opiecť v hriankovači pri čo najvyššej teplote. P.S. Pri "cibuľačke" zaplesá aj oko, ak ju budete podávať v arabských miskách. Kúpite ich vo viacerých odtieňoch, dobre sa skladujú, sú ohňovzdorné a vhodné aj na podávanie iných jedál, napr. musli na raňajky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2014, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Syrové guličky s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g staršieho chleba bez kôrky (z predošlého dňa) 250 ml mlieka 2 uvarené zemiaky 1 hrsť medvedieho cesnaku 2 vajcia 3 lyžice múky 200 g nahrubo nastrúhaného syra, napr. eidam 500 ml tuku resp. oleja k fritovaniu POSTUP PRÍPRAVY 1. Starší chleba nakrájame na kocičky. Mlieko zohrejeme a zalejeme ním chlieb. Necháme asi desať minút odstáť, až sa mlieko vsiakne. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich najemno. Medvedí cesnak očistíme, umyjeme a vodu otrasieme. Nielko stoniek odložíme bokom na zdobenie, zvyšok nahrubo posekáme. 2. Nastrúhané zemiaky, medvedí cesnak, vajce a múku zmiešame s chlebovou hmotou. Potom vmiešame strúhaný syr. Tuk na fritovanie predhrejeme na 175 C. Navlhčenými rukami tvarujeme menšie guličky, ktoré postupne vkladáme do horúceho tuku a fritujeme dochrumkava asi 1-2 minúty. Dbáme na to, aby sa guličky neprilepili na dno panvice či hrnca. Guličky necháme odkvapkať na kuchynsko papieri a ihneď podávame. Dozdobíme ich zvyšným medvedím cesnakom. príprava: asi 20 minút Medvedí cesnak je bylina podobná konvalinke. Má biele kvety, kvitne v jarních mesiacoch a odkvytá veľmi rýchlo. Nájdete ho hlavne v lesoch. Má charakteristickú chuť i vôňu po cesnaku, obsahuje ale i množstvo vitamínov a minerálnych látok. Je veľmi oblúbený u zvierat, hlavne u medveďov, z čoho pochádza jeho meno. prospešný je však i ľuďom a ako liek ho užívali z naši predkovia. Obsahuje totiž látky znižujúce hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, pomáha pri zápaloch dýchacích ciest i proti chorobám srdca a ciev a podporuje chuť k jedlu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Špízy z mletého mäsa s cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 5 červených cibúl 5 bielych cibúl 300 g paradajok 2 zvezky jarnej cibulky 1 zvezok petržlenu 1/2 zvezku tymiánu 4 lyžice octu soľ mleté čierne korenie mletá paprika 10 lyžíc olivového oleja 1 lyžička mletého koriandru 2 strúčiky cesnaku 500 g mletého hovädzieho mäsa 1/2 lyžičky pasty Harissa (bežne dostať vo väčšine hypermarketov) - nemusí byť 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY 1. Ošúpanú cibuľu a umyté a osušené paradajky najprv nakrájame na plátky. Jarné cibulky očístíme, umyjeme, dve posekáme, zatiaľ čo ostatné pokrájame na kolieska. Bylinky opláchneme, otrasieme, necháme uschnúť a posekáme nadrobno. 2. Zmiešame ocot, mleté čierne korenie, soľ, mletú papriku, osem lyžíc oleja, štipka koriandru a polovicu posekaných byliniek. Nakrájanú cibulu zmiešame s paradajkami a kolieskami jarnej cibulky a všetko prelejeme zálievkou. 3. Cesnak ošúpeme a posekáme nadrobno. Mäso premiešame s cesnakom, posekanou jarnou cibulkou, zvyšnými bylinkami a koriandrom, pikantnou harissou, paprikou a vajcom, osolíme a okoreníme. Zo zmesi vytvarujeme okolo grilovacích ihiel alebo špajglí špalíčky a opekáme ich na zvyšnom oleji zo všetkých strán asi osem minút. Špízy položíme na cibulový šalát a podávame. Tip. Pastu harissa môžte nahradiť pikantným ajvarom, ktorý je dostať v hypermarketoch. Ak nemáte radi štiplavé, nemusíte pridávať nič, špízy chutia aj tak dobre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čajové a žĺtkové vínoPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na čajové víno (Whist): 5 g čierneho čaju 250 g cukru šťava z 3 citrónov 1,5 l červeného vína suroviny na žĺtkové víno: 1/2 l bieleho vína 2 žĺtky 60 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Príprava čajového vína: 1. Čaj vyvaríme vo 1/4 l vody, necháme 3 minúty vylúhovať, scedíme. Rozpustíme v ňom cukor. 2. Z citrónov vytlačíme šťavu, scedíme. Zmiešame s čajom a červeným vínom, rozohrejeme až tesne pod bod varu. Podávame v 2 l kanvici s uzáverom. vystačí asi na 15 pohárov. príprava žĺtkového vína: 1. Biele víno, žĺtky a cukor rozhabarkujeme, zohrievame pri miernej teplote, pričom stále metličkou šľaháme, kým nápoj nie je horúci a penistý. Rozlejeme do 4 pohárov na grog a ešte horúce podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety con PestoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL píniových jadier 1 1/2 zväzku bazalky 1 strúčik cesnaku soľ 3 PL parmezánu 60 ml olivového oleja čierne korenie 500 g špagiet POSTUP PRÍPRAVY 1. Píniové jadrá opražíme na panvici bez tuku. Otrháme lístky bazalky, opláchneme ich a osušíme. Cesnak ošúpeme a všetko nasekáme nahrubo. 2. Z bazalky, cesnaku, soli a píniových jadier v mixéri vymiešame vláčnu hmotu. Ak nemáte mixér, pomaly rozdrvte prísady v mažiari. Primiešame parmezán a olivový olej a okoreníme. 3. Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Viac informácií v popise. Zmiešame ich s pestom a podávame. príprava: 30 minút Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |