. .. .. .. .. .. .
. .

Špagety con Pesto - RECEPT 17606

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Špagety con Pesto


[ recept č. 17606 zo dňa  ]


Špagety con Pesto


POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL píniových jadier 1 1/2 zväzku bazalky 1 strúčik cesnaku soľ 3 PL parmezánu 60 ml olivového oleja čierne korenie 500 g špagiet

POSTUP PRÍPRAVY

1. Píniové jadrá opražíme na panvici bez tuku. Otrháme lístky bazalky, opláchneme ich a osušíme. Cesnak ošúpeme a všetko nasekáme nahrubo.

2. Z bazalky, cesnaku, soli a píniových jadier v mixéri vymiešame vláčnu hmotu. Ak nemáte mixér, pomaly rozdrvte prísady v mažiari. Primiešame parmezán a olivový olej a okoreníme.

3. Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Viac informácií v popise. Zmiešame ich s pestom a podávame.

príprava: 30 minút

P.S. Už vylúpané píniové oriešky dostať kúpiť napr. v ochode so zdravou výživou, v bio-obchodoch a pod. Ich orechová chuť zlepšuje vegetariánske a mäsité jedlá. Môžu sa jesť surové, pražené alebo solené. Na strome, ktorý sa volá Borovica píniová, po latinsky Pinus pinea rastú hore v korune pripomínajúcej dáždnik malé šišky. Oberajú sa v zime a nasledujúce leto sa sušia na slnku, kým sa šupiny otvoria a a uvoľnia jadrá. Domovom tohto stromu je Stredomorie, piesočnaté pobrežné oblasti.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cediaci vrchnák


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmi | Špagety con Pesto | *♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu