. .. .. .. .. .. .
. .

Lekvár z kôstkového ovocia - RECEPT 17727

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OVOCIE

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Lekvár z kôstkového ovocia


[ recept č. 17727 zo dňa  ]


Lekvár z kôstkového ovocia


POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpočet na 4 fľaše po 450 g 1 kg ovocia 1 kg želírovacieho cukru 1/4 vanilkového struku 1/4 tyčinky škorice vcelku 3 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ovocie umyjeme, osušíme, odkôstkujeme a nakrájame na asi centimetrové kúsky.

2. Cukor a koreniny zmiešame s ovocím a prikryté necháme hodinu odpočívať, aby cukor vytiahol z ovocia čo najviac šťavy. Zmes môžeme nechať odstáť do nasledujúceho dňa.

3. Prevaríme pri miernej teplote za stáleho miešania. necháme 4 minúty mierne bublať. Vyberieme koreniace prísady.

4. Lekvár plníme do horúcich prepláchnutých fliaš a hneď uzatvárame sterilizovaným viečkom. Iný spôsob je nechať ho vychladnúť, kým sa napovrchu neutvorí kôrka a potom uzatvárať celofánovou fóliou (tú pred použitím namočíme do pálenky). Skladujeme na suchoma chladnom mieste, napr. v pivnici alebo v komôrke.

P.S. Lekvár pred vypnutím ochutnajte a ešte prípadne dochuťťe - rôzne druhy ovocia sú nerovnako kyslé.

Z kôstkového ovocia sa varením uvoľňuje aróma. Zároveň sa však stáva kyslejším a musí sa dosládzať. Výnimkou sú sladké čerešne, ktoré sú najlepšie čerstvé. Na lekvár je najlepšie pomiešať niekoľko druhov kôstkového ovocia. Najvhodnejšou sezónou je obdobie od júna do septembra - človek si môže vybrať s rôznych druhov podľa chuti. Skúste napríklad marhule, broskyne, čerešne, višne, mirabelky, ringloty, nektarínky či niektorú z odrôd sliviek. Pamätajte, že musíte kúpiť alebo naoberať asi o 15% viac, údaje udávajú totiž čistú váhu bez kôstok.
<< Citrónový cheesecake | Lekvár z kôstkového ovocia | Svadobná torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu