
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
NÁPOJE, DRINKY |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Čajové a žĺtkové víno[ recept č. 17721 zo dňa 7.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na čajové víno (Whist): 5 g čierneho čaju 250 g cukru šťava z 3 citrónov 1,5 l červeného vína suroviny na žĺtkové víno: 1/2 l bieleho vína 2 žĺtky 60 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Príprava čajového vína: 1. Čaj vyvaríme vo 1/4 l vody, necháme 3 minúty vylúhovať, scedíme. Rozpustíme v ňom cukor. 2. Z citrónov vytlačíme šťavu, scedíme. Zmiešame s čajom a červeným vínom, rozohrejeme až tesne pod bod varu. Podávame v 2 l kanvici s uzáverom. vystačí asi na 15 pohárov. príprava žĺtkového vína: 1. Biele víno, žĺtky a cukor rozhabarkujeme, zohrievame pri miernej teplote, pričom stále metličkou šľaháme, kým nápoj nie je horúci a penistý. Rozlejeme do 4 pohárov na grog a ešte horúce podávame. P.S. Dva nápoje zo starých čias. Počas chladných zimných mesiacov ich dnes už síce potrebujeme menej ako naši predkovia v podchladených miestnostiach, ale na rozjasnenie nálady v chmúrnom počasí sa hodia vždy. príprava: vždy 10 minút |