. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Plnene bedle.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bedle jedlé,tvrdy syr,šunka.

POSTUP PRÍPRAVY

Bedle ošupeme a umyjeme,očistene obalíme v trojobale.Do vnútornej strany huby dáme nastrúhany tvrdy syr spolu so šunkou,ktorú nakrájame na malé kocky,prikryjeme druhou bedlou a dame nie na velmi rozpáleny olej a pomaly vysmažíme,aby sme mali obydve huby prepečené.Podávame zo zemiakmi,alebo dla chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

ANNA P. (andula1964) ID 77481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.12.2009, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Guláš zo šampiňónov



POTREBNÉ PRÍSADY

800g čerstvých šampiňónov, 6 zemiakov + 1 postrúhaný zemiak na zahustenie, 1 malé lečo, soľ, olej, solčanka (vegeta), petrž. vňať, 6 strúčikov cesnaku alebo podľa chuti menej či viac, majoránka, kto chce aj mleté korenie, mletá rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes mám hubový deň, ale nie, mám veľa šampiňónov a potrebujem ich spracovať čím skôr a tento guláš robievam dosť často, je to rýchle a nenáročné jedlo, najmä keď majú akciu na huby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 18.3.2010, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hríby na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 500 g čerstvých hríbov /alebo aspoň 350 g predvarených zmrazených, môžete použiť aj iné huby, ¼ masla, 1 l mlieka, 250 ml smotany na šľahanie /33%-nej/, polohrubá múka, soľ, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 16.10.2015, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hríbové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Hríby /ale aj kozáky, bedle, suchohríby/, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná pochúťka - ako hlavné jedlo, či chuťovka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 12.10.2011, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubová panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g čerstvých húb ( kuriatka , kozáky, atď. ..hlavne take, čo nepúšťajú veľa vody ), 2 strúčiky cesnaku, ocot, olej, 4 cibule, 1 kl práškového cukru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby, cibuľu , cesnak očistíme a nakrájame. V menšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, opražíme a dolejeme vodu, ocot, tak aby bola cibuľa zaliata. Primiešame cukor, necháme pol hodiny pobublávať na miernom ohni. Na panvici zohrejeme olej, pridáme huby , osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Cca 5 min. pred dokončením pridáme cesnak, zalejeme cibuľovou omáčkou a necháme prevrieť. Posypeme petržlenovom vňaťou a podávame. Je to fantastické, nezvyčajná chuť. MŇAM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela F. (mafina4) ID 52861 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Kuriatenka a´la IVO PIVO



POTREBNÉ PRÍSADY

Vela piva a trpezliva manzelka alebo frajerka

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 5.8.2009, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hliva na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1/2 kg hlivy už v predvarenom stave / ja som si ju vytiahla z mraznicky uz pripravenú / , voda na podliatie, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 ML červenej papriky, 1 šľahačkova smotana, trochu oleja na ošmahnutie cibuľky, asi 2,5 PL lyžice polohrubej múky, asi 3/4 l mlieka, trochu mletého korenia, soľ, vegeta podľa chuti, 1-2 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

V záchvate podporiť zdravie mojich detičiek som kúpila vrecko hlivy a strčila ocinovi do pivnice a čakala kým mi z toho vrecka niečo vyrastie a vyrástlo ... Teraz som zasypaná hlivou, ktorú postupne krájam, ováram a mrazím, síce sa z toho nesmierne teším.. ale moje detičky hlivu úplne odmietli .. ako počuli, že to je hríbik .. tak, že hríbiky teda jesť nebudú ../ nemajú ich totižto rady na nijaký sposob, nech vyskúšam hocičo/ Tak som sa rozhodla pre kompromis a urobila hlivu na smotane .. pretože všetky veci na smotane im nesmierne chutia .. a dúfala, že to do nich nejako dostanem :).
Takže receptík je veľmi jednoduchý:
- na troške oleja ošmahneme cibuľku do sklovita, pridáme červenú papriku, šupneme tam už predvarenú hlivu, podlejeme troškou vody, pridáme trošku mletého korenia,bobkový list a dusíme. Do udusenej hlivy pridáme pretlačený cesnak a ostatné koreniny, premiešame a zahustíme zátrepkou zo smotany, múky a mlieka. Miešame do zovretia. Kto má rád može pridať do hotovej omáčky trochu citrónovej šťavy. Hotovo :) Je to veľmi rýchle a hlavne chutné jedlo. Ako prílohu možeme použiť halušky alebo cestovinu, ja som k tomu varila kolienka, lebo moje deti ich majú radi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 10.8.2013, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekanka zo šampiňonov ako z fast foodu



POTREBNÉ PRÍSADY

200g šampiňónov, 200g tvrdého syra, cibuľa, maslo, 10 žemlí

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny aj syr postrúhame na jemnom strúhadle, cibuľku na drobno pokrájame. Všetko dobre rukou premiešame. Žemle prekrojíme na polovičky a vydlabeme z nich stred. Okraje každej polky potreme maslom a do stredu porozdelujeme plnku. Uložíme na suchý plech a upečieme v predhriatej rúre kým nie sú okraje chrumkavé. Výborne chutí s kečupom a j tatarskou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana G. (173) ID 69808 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubové suflé



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hribov(ja som pouzila sampinony), * 50 g masla * 4 lyzice hladkej muky * 300ml mlieka * 100g nastruhaneho syra * 2 jarne cibulky * 3 vajcia * sol * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dievcata,tak toto sufle je hotova delikatesa..tie ktore ho poznate mi urcite date za pravdu:)

takze ideme nato:

Na panvici si rozpustime maslo,pridame nakrajane huby,a smazime asi 3 minuty.prisypeme muku,premiesame,a smazime dalsiu minutu,prilejeme mlieko,metlickou premiesame,a varime dokym nam nevznikne hladka husta omacka..stale miesame,aby sa nam nepripalila..potom odstavime,prisypeme syr,sol,korenie,a nechame par minut vychladnut..
medzitym si si pripravime zltky a jarnu cibulku,a vyslahame sneh z bielkou..potom opatrne toto vsetko primiesame do omacky..
Trubu si zahrejeme na 200C,zapekaciu misu vymazeme maslom,naplnime zmesou,a prikrijeme alobalom,,,Vlozime do hlbsieho pekaca,naplneneho vodou aspon do vyska 4 cm..a supneme do truby:)Pecieme 20minut,potom odoberieme alobal,a dopecieme este dalsich 5 minut...Povrch bude krasne zlatohnedy,a vnutrajsok nadychany a makucky..MNAM:)
Ospravedlnujem sa za foto,boli sme tak hladny,ze som skoro zabudla odfotit,takze v mojom sufle je uz jeden zarez:(

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 3.1.2013, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu