končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Bavorská roštenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Výborná a jednoduchá pochúťka,dá sa povedať,že z jedného hrnca.Určite mnohé poznáte a dáte mi za pravdu.Mäsko je šťavnaté,mäkučké,výborná kombinácia všetkých ingrediencii.Recept je písaní na 1kg mäsa,ja som dala menej,lebo pre dvoch sa mi zdalo veľa.Takže aj vy si váhu mäska kľudne prispôsobte.Vychádzala som z tohoto receptu: 1 kg hovädzej roštenky,2,5-3 kg zemiakov,2 veľké cibule,ml. štipľavú papriku,250 ml smotany na šľahanie,soľ, mleté čierne korenie,masť na namazanie pekáča POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.6.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chili Con Carne ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY polovica cibule * 1 strúčik cesnaku * polovica zelenej a polovica červenej papriky * 1 konzerva červenej fazule * 25 dkg mletého hovädzieho mäsa * polovica konzervy krájaných paradajok * 2 dl zeleninového vývaru / z kocky / * 1 čajová lyžička sušeného oregana * 1 čajová lyžička čili prášku * olej * POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je výborné na zohriatie so štipkou čili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie so zeleninou + yorkshire puddingPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice POSTUP PRÍPRAVY Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 24.7.2010, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
sviečková na smotane podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, mrkva, zeler, cibuľa, kaleráb, smotana na šľahanie, prúžok citrónu a ČL horčice, 3 zrnká čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY viem, že sviečková už je tu, ale takto ju robím ja :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.6.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Burgenlandská hovädzina s fazuľkou a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY ***1 kg hovädzieho mäsa (stehno, roštenka ap.), 2 väčšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 1/2 čL mčk, 1,5 čL soľ, 1 čL sladká paprika, troška rasce, na podliatie trocha červeného vína a vývar ***zelenina - cibuľa, zelená fazuľka, šampiňóny, kúsok rakúskeho špeku (nahradíme Schwarzwaldskou alebo kto má domácu voňavú prerastenú), soľ, mčk, 1 PL masla, 1 čL hlad. múky POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu a cesnak pokrájame a dáme speniť na olej. Mäso (umyté, osušené,) pokrájané na väčšie kusy pridáme k cibuli a poopekáme, pridáme koreniny, soľ a chvíľu restujeme. Podlejeme horúcim vývarom, vínom a prikryté dusíme domäkka. ***Na masle opečieme špek, pridáme cibuľu a chvíľu spolu restujeme. Potom pridáme šampiňóny a fazuľku, soľ, mčk a dusíme cca 7 - 8 minút pod pokrievkou, podlejeme 1 PL vývaru. Keď je všetko mäkké, zeleninu poprášime troškou hladkej múky, povaríme 2 minúty. Podáva sa s upečenými zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 15.7.2016, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
BYCIE ZLAZY_NA BELEHRADSKY SPOSOB*****POTREBNÉ PRÍSADY Byčie žľazy,cibuľa,paprika,paradajky,kečup,olej,soľ,mleté čierne korenie,červená paprika,cesnak,chilli paprička,voda-vývar POSTUP PRÍPRAVY Byčie žľazy rozkrojíme,vykrojíme prieduchy a sparíme vriacou vodou. Prekrojíme na polovice a pokrájame na plátky.Cibuľu nakrájame na drobno,speníme na oleji,pridáme plátky žliaz a červenú papriku a orestujeme.Papriku pokrájame na rezance,paradajky na plátky,pridáme k orestovanému základu,osolíme a okoreníme,šupneme 2-3 lyžice kečupu.Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka.Môžeme dochutiť cesnakom,prípadne chilli papričkou.Sťavu zredukujeme,nezahusťujeme múkou. Podávame s čerstvým chlebom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
TATARAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Pravá sviečkovica,soľ,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,kečup,horčica,worčester,cibuľa,žltka,prípadne chilli . Na hrianky:tmavý starší chlieb,olej,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu odblaníme,pokrájame na menšie kúsky a na jemno pomelieme.Môžeme aj dvakrát.Origoš recept-sviečkovica sa škrabe nožom!Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme soľ, červenú papriku,mleté čierne korenie,rascu,worčester,žltka,horčicu,kečup a ak máme radi pikantné,tak aj chilli omáčku.Poriadne premiešame .Medzitým si na oleji opečieme hrianky zo staršieho tmavého chleba.Necháme ich stiecť na kuchynskej utierke,poriadne potrieme strúčikom cesnaku a naložíme si vymiešaný tatarák. POZOR-žltka a mäso musí byť čerstvé! Na prianie EVIANY,foto doložím OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 10.9.2010, 5:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Kotlíkový guláš- jednoduchý :)POTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovädzieho mäsa, 2 PL bravčovej masti, 4 cibule, mletá sladká paprika, čierne mleté korenie, drvená rasca, striedka z 1 veľkého krajca chleba, 5 zemiakov, 3 cesnaky, mleté čili korenie POSTUP PRÍPRAVY Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme mäso nakrájané na kocky. Keď mäso začne púšťať štavu pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Zalejeme horúcou vodou a dusíme zakryté 1 hod. Občas premiešame. Potom pridáme prelisovaný cesnak, roztrúsenú striedku z chleba, čili korenie a zemiaky nakrájané na kocky. Dusíme ďalšiu hod. až kým mäso nezmäkne. Niekedy to trvá aj dlhšie ako 2 hod. záleži od tuhosti mäsa. Je jednoduchý lebo som robila guláš prvý krát a bol vynikajúci :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Dominika F. (dominika28) ID 205697 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.6.2012, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mrkvičkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzieho mäsa zadného, 3 mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 jablko, bobkový list, nahrubo zomleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedovPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Kristína V. (Kira13) ID 57637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 5.9.2014, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |