. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Špaldové rožky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 3 PL oleja, 300 g múky T650, 100 g špaldovej múky, 70 g celozrnnej pšeničnej múky, 1/3 kocky droždia, 1 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, 2 tbl. celaskonu (dá sa nahradiť 1 PL octu), 2 PL slenčnicových semienok, 1 PL ľanových semienok, 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky

POSTUP PRÍPRAVY

Rovnaký ako v prípade "Celozrnných rožkov" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796&user=32120 akurát, že som ich nepotierala vajcom ale len slanou vodou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2018, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Celozrnné rožky*♥* - ľahučké a zdravé



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 270 g múky T650, 160 g múky celozrnnej pšeničnej, 30g múky ražnej, 1,5 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg), 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky, 2 čL pretlačeného cesnaku, vajíčko na potretie, semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP dáme 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, pridáme zmes múk, do ktorej sme pridali rozdrvené celaskonové tabletky (celaskon = vitamín C, 100 mg) (ak chcete, môžte nahradiť 1 PL octu) , do rohu dáme soľ (môžete dať aj viac, ako je uvedené), do stredu cukor s rozmrveným droždím a do rohu korenia. Spustíme program CESTO

2) Vykysnuté cesto vyložíme na pomúčenú dosku, trocha prepracujeme, rozdelíme ho na polovicu a rozváľame do tvaru kruhu.

3) Kruh rozdelíme na 6 - 7 častí (alebo aj 8, podľa toho, aké veľké rožky chcete).


4) Vzniknuté trojuholníky stáčame od širšieho okraja ku špicu a rožky kladieme na plech s PNP.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2014, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý chlebík z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 300 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 KL sušeného droždia , 2 KL cukru, 1,5 KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme najprv tekuté prísady a potom sypké.
Zapneme pekárničku na klasický program. Mám pekáreň Tesco, takže pećiem na program č.1 - klasický chlieb.
Po prvom pípnutí zvyknem pridať trochu drvenej rasce, alebo slnečnicové semienka, tekvicové, ľanové atď. Podľa toho čo mám doma a na čo mám chuť. Niekedy dávam miesto soli vegetu a ak nemám olivový olej tak obyčajný. Takisto zvyknem miešať rôzne múky.
Pekáreň mám už veľmi dlho, vyskúšala som kadejaké chlebíky ,ale najčastejšie pečiem tento obyčajný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.6.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kysnuté knedle varené vo vode



POTREBNÉ PRÍSADY

120 ml vody, 180 ml mlieka,1 vajce, 520 g hrubej múky, pol kocky droždia,1 kopcovitá kávová lyžička soli ,1 kávová lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s mliekom a cukrom si mierne zohrejem, len tak aby to bolo mierne vlažné. Nalejem do nádoby pekárničky, rozdrobím do toho droždie, pridám rozšľahané vajce, nasypem múku a soľ.
Pekárničku mám úplne obyčajnú najlacnejšiu z Tesca. Takže program číslo 8 - kysnuté cesto.
Ak pekárničku nemáme tak klasicky vypracujeme a necháme vykysnúť.
Po 1,5 hodine pekárnička pípne, cesto je hotové, krásne vykysnuté, doslova ako pena. Odkedy mám pekáreň tak kysnuté cesto robím iba v nej. Ručne sa mi nikdy také perfektné nepodarilo. A knedle som mala ako "zakaľce".
Vyklopím na múkou podsypanú dosku, vytvarujem dve knedle. Chvíľu ešte nechám podkysnúť, ale len kým mi nezovrie osolená voda v hrnci. Potom tam dám obidve knedle. Varím z každej strany 10 minút. Opatrne vyberiem na mriežku, popichám s vidličkou a nechám vychladnúť.

Niekedy zvyknem pridať aj 2-3 na kocky nakrájané rožky, ale vtedy dávam o 30 - 40 g menej múky, alebo keď sa pozabudnem tak pridám o 20 ml viacej vody. A máme zasa žemľovú knedľu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.9.2013, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb podľa Magálovej:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladká múka - najlepšia je chlebová, celozrnná, alebo špaldová, prípadne "pol na pol", 3-4 uvarené zemiaky , 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1-2 PL rasce, 2 PL octu, pol litra vlažnej vody. Kvások - /kocku 42g droždia rozmrviť v deci vlažnej vody s 1 PL cukru/

POSTUP PRÍPRAVY

Múku treba nechať cez noc zohriať v kuchyni a pred použitím preosiať cez husté sito.
Z droždia a cukru si urobíme kvások.
Pridáme k múke, popučeným uvareným zemiakom, pridáme soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu a vypracujeme cesto.Miesime 10-15 min.
Necháme 30 min.kysnúť, premiesime a znovu necháme 15 min kysnúť.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku rozrežeme na dve rovnaké časti a vyformujeme dva bochníky.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,/ nie tesne vedľa seba/ necháme podkysnúť a pečieme 60 min. pri 185-190 st.
Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou potom sa nám pekne zapečie.
Upečieme si 2 ks chutného 700gr. voňavého chlebíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna V. (hanina3) ID 110062 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastický chlieb bez váženia, bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť.
Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky.

Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák.

No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať.
Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

strašne jednoduchý,bielý chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

*500g hladkej múky* 250ml vlažnej vody*kávová lyžička soli* polievková lyžica cukru*30g droždie*60ml oleja*na potrenie slaná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Velice jednoduchý,no strašne mňamózny chlebík...Do pekárničky som si dala všetky prísady a nechala vypracovať cesto.Vybrala,zapracovala troška múky aby sa tak nelepilo,vytvarovala chlebík a nechala na plechu ešte 30min kysnúť.Medzitým nechala predhriať rúru na 250 stupňov celzia.Keď chlebík už pól hodinu kysol,potrela som ho slanou vodou,šupla som ho do rúry,stiahla na 190 stupňov a cca 30min nechala piecť,kým nemal krásnu farbu..........A hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu