kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
*♥*Špaldové rožky*♥*
[ recept č. 52820 zo dňa 15.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
260 ml vody, 3 PL oleja, 300 g múky T650, 100 g špaldovej múky, 70 g celozrnnej pšeničnej múky, 1/3 kocky droždia, 1 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, 2 tbl. celaskonu (dá sa nahradiť 1 PL octu), 2 PL slenčnicových semienok, 1 PL ľanových semienok, 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky
POSTUP PRÍPRAVY
Rovnaký ako v prípade "Celozrnných rožkov" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796&user=32120 akurát, že som ich nepotierala vajcom ale len slanou vodou
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
nesolené, bez posypu... môj muž zošrotoval behom 5 minút dva (zalieval mliekom)... a to bol po večeri :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
lenka b. (medisona) ID 53101 (5.12.2018, 10:31) |
uzasne su pridala som si ich na moj blog kde uverejnujemnaj recepty aj foto som si dovolila pozicat ak vam nevadi )) www.slovakmama.com |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.12.2014, 13:32) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra Š. (Arwen007) ID 47379 (30.12.2014, 20:31) |
Kristinka, dakujem za tento recept. Nasla som ho náhodou, ked som hladala, co pripravit na zahryznutie k salatom na Silvestra. Take uzasne rozteky, ako sa mi vdaka tebe podarili, som asi este ani nejedla. Su chrumkave, lahucke, jemne. Spaldovu muku som nemala, tak som ju nahradila raznou celozrnnou, pridala som aj trosku rozdrvenych tekvicovych semiacok, pred zrolovanim do tvaru rozteka som ich potrela olivovym olejom s cesnakom a solou. Su famozne, asi ich do zajtra vsetky zjeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.1.2015, 12:21) |
Peťka, to si ma potešila, že sa ti rožky tak vydarili a chutia vám. Odporúčam ich každému, naozaj ani ja lepšie nepoznám. A pri ich pravidelnom papkaní sa človeku upraví trávenie, nie je to ako tie chemické rohlíky z obchodu. No a ty si si ich ešte vylepšila tekvicovými semienkami, tak museli byť skvelé. Tak nech sa ti daria, Peti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (16.3.2013, 10:38) |
Tá pekáreň je dobrá vec Ale neamla by som nervy piecť rožky aj keď tieto tvoje sú nádherné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária S. (atsi) ID 264015 (16.3.2013, 9:39) |
Ktoré tie rožky sú lepšie, celozrne alebo tieto? Vyzeraju dobre, mam na ne chuť Ale fura roboty to kvuli detom? ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (17.3.2013, 16:09) |
mária, nám chutili obidva druhy Lebo ak to porovnáš, líšia sa fakt len tými múkami a ich pomerom. Tieto špaldové by u mňa vyhrali nad celozrnnými ale len o chlp Veľmi sa teraz teším z týchto receptov a že môžem mať zdravé pečivo hockedy bez námahy a za facku Áno aj kvôli deťom, ale fúra práce s tým nie je...môžeš mi veriť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |