. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

*Vynikajúci medovník *



POTREBNÉ PRÍSADY

***Z českého MMB podľa Dita E. (Ditula) ID 17206, ktorej ďakujem za skvelý recept*** Prísady: -3 vajíčka -300g kryštálového cukru - 1 Hera - 3 lyžice medu - 1 ČL sódy bikarbóny - 400 g hladkej múky Krém: - 1 SALKO - 300 g masla- Bol to môj prvý medovník, všetko išlo ako po "masle", chuťovo je vynikajúci, tak ho určite vyskúšajte!

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň vopred si uvaríme Salko. Ponorené vo vode varíme asi 2 hodiny. Dolievame vodu, aby bola plechovka stále celá vo vode.
2. Na medové placky: -Pripravíme si hrniec, naplníme ho vodou a doň ponoríme menší hrniec. Do menšieho hrnca dáme Heru a necháme ju na ohni rozpustiť, pridáme vajíčko, cukor, sódu, med, múku a miešame asi 10 minút. Šľaháme až kým je cestíčko jednotné a zlatisté.
3. Na pečiaci papier si nakreslíme kruhy (obkreslíme dno tortovej formy) a hmotu rozdelíme na 6 rovnakých častí a natrieme na pečiaci papier. Vždy natrite viac hmoty, ako je vyznačený kruh, z odrezkov bude posýpka medovníka. Placky pečieme každú cca 7 minút asi na 170 c (treba sledovať), pečú sa dozlatova. Po vybratí placky orežeme nožom podľa dna tortovej formy na pravidelné kruhy a odrezky necháme na posýpku.
4. Do uvareného Salka vmiešame 300 g masla a vyšľaháme na krém. Môžete ešte pridať mleté oriešky.
5. Placky natierame krémom a postupne tvoríme medovník. Nakoniec potrieme vrch aj okraje medovníku a posypeme nadrobno pomletými odrezkami, ktoré ešte môžeme zmiešať s mletými orieškami.
6. Medovník necháme odležať aspoň jeden deň :) Pochutíte si a neoľutujete!!! A vôbec to nie je také ťažké, ako si myslíte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2009, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkovo-gaštanová roláda :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: -6 vajíčok - 100 g práškového cukru - 1 vanilínový cukor - 3 PL kakaa - Náplň: - 250 ml šľahačkovej smotany - 1 ztužovač šľahačky - 200 -250 g gaštanového pyré- + čokoláda na poliatie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Cesto: Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme oba cukry a vyšľaháme do tuha.
Žĺtka trochu vyšľaháme a pridáme k bielkam. Nakoniec pridáme kakao a trochu vyšľaháme.
Papier na pečenie si z oboch strán potrieme olejom, dáme na veľký plech a vylejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 15 min., treba sledovať.
Hotovú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
2) Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pyré nastrúhame.
3) Vychladnutú roládu otvoríme, natrieme šľahačkou, posypeme pyré a zrolujeme (už bez papiera).
4) Nakoniec môžeme poliať polevou a dozdobiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže ovocné rezy :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva - Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru - Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao) + ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :)
2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať)

Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :)
Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.7.2009, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pizza trojuholníčky - len sa po nich zapráši!



POTREBNÉ PRÍSADY

Podobných receptov je tu veľa, ja som skombinovala viaceré, podľa toho, čo som mala doma a výsledok bol prudko jedlý, mala som robiť radšej z dvojitej dávky :D

POSTUP PRÍPRAVY

Na kysnuté CESTO (zarobila som v DP): -250 ml mlieka - 1/2 dcl oleja - 350 g polohrubej múky - necelá lyžica práškového cukru - 1/2 sáčku droždia- 1 PL soli -

Na NÁPLŇ: - 125 g Hery (masla, Palmarínu... alebo pol na pol...) - 7 až 8 strúčikov cesnaku - 1 ČL grilovacieho korenia (popr. korenie na steaky, mäso, môžno vynechať, ale s ním je to ešte lepšie) - cca 6 väčších koliesok šunky - 100 g strúhaného údeného eidamu (alebo iný syr) - 3 až 4 PL kečupu - sezam, ľan na posypanie.

Postup napíšem k obrázkom :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 20.3.2015, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená ovocná lahôdka!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.5.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept! Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč!

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného.
Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky -

Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť.
- Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému.
- Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.6.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Netradičná svadobná torta so skvelým krémom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Pôvodne som mala úplne inú predstavu, ale ako to u mňa býva, vždy je všetko nakoniec inak a tak z pôvodneho vzniklo toto :) Ale som rada, že som to zachránila, prvý pokus bol katastrofa :D Do pozornosti však dávam krémy, ktoré som použila, lebo torta chutila vynikajúco a tak sa chcem podeliť :)

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótový korpus, ktorý je jednoduchý, nadýchaný a vhodný aj do ráfikov: - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva -

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.

Na 1. krém: - 4 žĺtky - 8 dl mlieka - 2 vrecúška vanilkového pudingu - 300 g cukru - 3 vanilínové cukry - 1 fľašťička mandľovej arómy - 100 g rozpustenej čokolády na varenie - 500 g masla/margarínu - 40 g kakaa - 150 g ríbezľového džemu - 200 g nahrubo posekaných madlí (nemusí byť)- KRÉMU JE NAOZAJ VEĽA, dala som ho veľmi veľa a ešte mi ostalo, čiže myslím, že v kľude stačí aj POLOVIČNÁ dávka.

Uvaríme vo vodnom kúpeli zo žĺtkov, pudingu, mlieka, cukru a vanilkového cukru hustý krém. Rozdelíme ho na 1/3 a 2/3. Do menšej dávky ešte za tepla zamiešame mandľovú arómu, do druhej rozpustenú vlažnú čokoládu. Obidve dávky necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny, 200 g dôkladne zmiešame s bielym krémom, do 300 g najprv prisypeme kakao a potom ho zmiešame s čoko krémom. Potom už len zohrejeme lekvár, potrieme prvý plát, natrieme bielym krémom a posypeme praženými mandľami (nemusí byť), dáme ďalší plát, potrieme ho tiež džemom, natrieme čoko krém, môžeme opäť prisypať mandle a dáme posledný plát a potrieme celú tortu zvyšným krémom. Krém je vhodný pod marcipán, pretože dobre zatuhne :) A je naozaj chutný, trošku finančne náročnejší, ale na výnimočné udalosti priam luxusný!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.7.2009, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta - banány v čokoláde :)



POTREBNÉ PRÍSADY

-Na piškótový korpus (jednoduchá, rýchla príprava, chuťovo skvelý a vhodný aj do ráfikov!): - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Na čokoládový krém: - 4 vajcia - 250 g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 50 g čokolády (môžte dať aj viac) - 3 lyžice kakaa - 250 g masla - + banány nakrájané na kolieska

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.
Krém: Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia (nebojte sa ak to potrvá dlhšie, len šľahajte a šľahajte :) , pridáme zmäknutú čokoládu a odstavíme. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť, potom ho postupne pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame.

Vychladnutý (a najlepšie aspoň deň odstatý) korpus prekrojíme, potrieme krémom, poukladáme banány, prikryjeme druhým plátom, potrieme, dáme banány a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.9.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

***Vynikajúca makovo-jablková štrúdla!***



POTREBNÉ PRÍSADY

Štrúdličku odporúčam, je skutočne jednoduchá a vynikajúca! Hlavne štavnatá a pre "mak-oholikov" ako som ja priam stvorená! -1 balenie mrazeného lístkového cesta- 200 g mletého maku - 100 ml vriacej prevarenej vody - 40 g kryš. cukru - 2 balíčky škoricového cukru - 450 g nahrubo nastrúhaných jabĺk- 40 g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame mak s vriacou vodou, kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Potom vmiešame nahrubo nastrúhané jablká a dobre spolu premiešame. Podľa potreby môžeme zahustiť veľmi jemnou strúhankou alebo podrvenými piškótami.

Lístkové cesto potrieme roztopeným maslom, zmes natrieme na lístkové cesto, zvinieme, potrieme ešte roztopeným maslom a pečieme na 180 C cca. 35-45 min., treba sledovať.
Dobrú chuť, nebudete ľutovať!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Taliansky voňavý bylinkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

-3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia -

POSTUP PRÍPRAVY

V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť.
Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g.
Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2011, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu