končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*Vynikajúci medovník *POTREBNÉ PRÍSADY ***Z českého MMB podľa Dita E. (Ditula) ID 17206, ktorej ďakujem za skvelý recept*** Prísady: -3 vajíčka -300g kryštálového cukru - 1 Hera - 3 lyžice medu - 1 ČL sódy bikarbóny - 400 g hladkej múky Krém: - 1 SALKO - 300 g masla- Bol to môj prvý medovník, všetko išlo ako po "masle", chuťovo je vynikajúci, tak ho určite vyskúšajte! POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň vopred si uvaríme Salko. Ponorené vo vode varíme asi 2 hodiny. Dolievame vodu, aby bola plechovka stále celá vo vode. 2. Na medové placky: -Pripravíme si hrniec, naplníme ho vodou a doň ponoríme menší hrniec. Do menšieho hrnca dáme Heru a necháme ju na ohni rozpustiť, pridáme vajíčko, cukor, sódu, med, múku a miešame asi 10 minút. Šľaháme až kým je cestíčko jednotné a zlatisté. 3. Na pečiaci papier si nakreslíme kruhy (obkreslíme dno tortovej formy) a hmotu rozdelíme na 6 rovnakých častí a natrieme na pečiaci papier. Vždy natrite viac hmoty, ako je vyznačený kruh, z odrezkov bude posýpka medovníka. Placky pečieme každú cca 7 minút asi na 170 c (treba sledovať), pečú sa dozlatova. Po vybratí placky orežeme nožom podľa dna tortovej formy na pravidelné kruhy a odrezky necháme na posýpku. 4. Do uvareného Salka vmiešame 300 g masla a vyšľaháme na krém. Môžete ešte pridať mleté oriešky. 5. Placky natierame krémom a postupne tvoríme medovník. Nakoniec potrieme vrch aj okraje medovníku a posypeme nadrobno pomletými odrezkami, ktoré ešte môžeme zmiešať s mletými orieškami. 6. Medovník necháme odležať aspoň jeden deň :) Pochutíte si a neoľutujete!!! A vôbec to nie je také ťažké, ako si myslíte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2009, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkovo-gaštanová roláda :)POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: -6 vajíčok - 100 g práškového cukru - 1 vanilínový cukor - 3 PL kakaa - Náplň: - 250 ml šľahačkovej smotany - 1 ztužovač šľahačky - 200 -250 g gaštanového pyré- + čokoláda na poliatie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY 1) Cesto: Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme oba cukry a vyšľaháme do tuha. Žĺtka trochu vyšľaháme a pridáme k bielkam. Nakoniec pridáme kakao a trochu vyšľaháme. Papier na pečenie si z oboch strán potrieme olejom, dáme na veľký plech a vylejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 15 min., treba sledovať. Hotovú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. 2) Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pyré nastrúhame. 3) Vychladnutú roládu otvoríme, natrieme šľahačkou, posypeme pyré a zrolujeme (už bez papiera). 4) Nakoniec môžeme poliať polevou a dozdobiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieže ovocné rezy :)POTREBNÉ PRÍSADY Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva - Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru - Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao) + ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle) POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :) 2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať) Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :) Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.7.2009, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pizza trojuholníčky - len sa po nich zapráši!POTREBNÉ PRÍSADY Podobných receptov je tu veľa, ja som skombinovala viaceré, podľa toho, čo som mala doma a výsledok bol prudko jedlý, mala som robiť radšej z dvojitej dávky :D POSTUP PRÍPRAVY Na kysnuté CESTO (zarobila som v DP): -250 ml mlieka - 1/2 dcl oleja - 350 g polohrubej múky - necelá lyžica práškového cukru - 1/2 sáčku droždia- 1 PL soli - Na NÁPLŇ: - 125 g Hery (masla, Palmarínu... alebo pol na pol...) - 7 až 8 strúčikov cesnaku - 1 ČL grilovacieho korenia (popr. korenie na steaky, mäso, môžno vynechať, ale s ním je to ešte lepšie) - cca 6 väčších koliesok šunky - 100 g strúhaného údeného eidamu (alebo iný syr) - 3 až 4 PL kečupu - sezam, ľan na posypanie. Postup napíšem k obrázkom :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 20.3.2015, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená ovocná lahôdka!!!POTREBNÉ PRÍSADY -1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)- POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.5.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept! Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč! POSTUP PRÍPRAVY Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného. Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky - Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť. - Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému. - Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 7.6.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Netradičná svadobná torta so skvelým krémom :)POTREBNÉ PRÍSADY Pôvodne som mala úplne inú predstavu, ale ako to u mňa býva, vždy je všetko nakoniec inak a tak z pôvodneho vzniklo toto :) Ale som rada, že som to zachránila, prvý pokus bol katastrofa :D Do pozornosti však dávam krémy, ktoré som použila, lebo torta chutila vynikajúco a tak sa chcem podeliť :) POSTUP PRÍPRAVY Piškótový korpus, ktorý je jednoduchý, nadýchaný a vhodný aj do ráfikov: - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať. Na 1. krém: - 4 žĺtky - 8 dl mlieka - 2 vrecúška vanilkového pudingu - 300 g cukru - 3 vanilínové cukry - 1 fľašťička mandľovej arómy - 100 g rozpustenej čokolády na varenie - 500 g masla/margarínu - 40 g kakaa - 150 g ríbezľového džemu - 200 g nahrubo posekaných madlí (nemusí byť)- KRÉMU JE NAOZAJ VEĽA, dala som ho veľmi veľa a ešte mi ostalo, čiže myslím, že v kľude stačí aj POLOVIČNÁ dávka. Uvaríme vo vodnom kúpeli zo žĺtkov, pudingu, mlieka, cukru a vanilkového cukru hustý krém. Rozdelíme ho na 1/3 a 2/3. Do menšej dávky ešte za tepla zamiešame mandľovú arómu, do druhej rozpustenú vlažnú čokoládu. Obidve dávky necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny, 200 g dôkladne zmiešame s bielym krémom, do 300 g najprv prisypeme kakao a potom ho zmiešame s čoko krémom. Potom už len zohrejeme lekvár, potrieme prvý plát, natrieme bielym krémom a posypeme praženými mandľami (nemusí byť), dáme ďalší plát, potrieme ho tiež džemom, natrieme čoko krém, môžeme opäť prisypať mandle a dáme posledný plát a potrieme celú tortu zvyšným krémom. Krém je vhodný pod marcipán, pretože dobre zatuhne :) A je naozaj chutný, trošku finančne náročnejší, ale na výnimočné udalosti priam luxusný! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.7.2009, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - banány v čokoláde :)POTREBNÉ PRÍSADY -Na piškótový korpus (jednoduchá, rýchla príprava, chuťovo skvelý a vhodný aj do ráfikov!): - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Na čokoládový krém: - 4 vajcia - 250 g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 50 g čokolády (môžte dať aj viac) - 3 lyžice kakaa - 250 g masla - + banány nakrájané na kolieska POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať. Krém: Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia (nebojte sa ak to potrvá dlhšie, len šľahajte a šľahajte :) , pridáme zmäknutú čokoládu a odstavíme. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť, potom ho postupne pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame. Vychladnutý (a najlepšie aspoň deň odstatý) korpus prekrojíme, potrieme krémom, poukladáme banány, prikryjeme druhým plátom, potrieme, dáme banány a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.9.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***Vynikajúca makovo-jablková štrúdla!***POTREBNÉ PRÍSADY Štrúdličku odporúčam, je skutočne jednoduchá a vynikajúca! Hlavne štavnatá a pre "mak-oholikov" ako som ja priam stvorená! -1 balenie mrazeného lístkového cesta- 200 g mletého maku - 100 ml vriacej prevarenej vody - 40 g kryš. cukru - 2 balíčky škoricového cukru - 450 g nahrubo nastrúhaných jabĺk- 40 g roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame mak s vriacou vodou, kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Potom vmiešame nahrubo nastrúhané jablká a dobre spolu premiešame. Podľa potreby môžeme zahustiť veľmi jemnou strúhankou alebo podrvenými piškótami. Lístkové cesto potrieme roztopeným maslom, zmes natrieme na lístkové cesto, zvinieme, potrieme ešte roztopeným maslom a pečieme na 180 C cca. 35-45 min., treba sledovať. Dobrú chuť, nebudete ľutovať!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Taliansky voňavý bylinkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY -3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia - POSTUP PRÍPRAVY V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť. Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g. Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2011, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |