Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.8.2008 |
Naposledy: 30.5.2020 22:37 |
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) torta
[ recept č. 13665 zo dňa 2.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept!
Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč!
POSTUP PRÍPRAVY
Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného. Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky -
Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť. - Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému. - Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Ešte raz :)
![]()
Na reze, mne sa nepodaril taký pekný ako má pani z českého MMB, ale na chuti to vôbec neubralo :) Určite ju ešte pár krát vyskúšam, najbližšie asi s jahodovou náplňou :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Alena R. (atka) ID 15708, mimibazar.sk/atka (25.5.2009, 21:38) |
Určite ju vyskúšam. Takéto ľahké pudingovo ovocné tortičky moc ľúbime. Dakujem za inšpiráciu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (27.5.2009, 19:39) |
Skúste, nebudete ľútovať, je naozaj ľahúčka a dá sa robiť skoro s akýmkoľvek ovocím, držím palce a dajte potom vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Alena R. (atka) ID 15708, mimibazar.sk/atka (7.6.2009, 8:12) |
Uz som ju robila v prevedeni Kitty a vysledok bol genialny. Velmi ocenili vsetci - nakuknite ku mne - a odporucala som Vas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (7.6.2009, 18:16) |
Idem sa hneď pozrieť! Som veľmi rada, že chutilo, to ma vždy veľmi poteší Ďakujem pekne, v prvom rade patrí chvála vám, že sa vám tak skvele podarila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (2.5.2009, 22:12) |
Vydarená tortička, už sa len zakusnuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (3.5.2009, 11:01) |
Dnes už z nej zostala iba akási štvrťka a to sa u nás často nestáva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (2.5.2009, 18:56) |
iak baby, odporucam aj jogobella jogurty na toto ovocne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.5.2009, 23:37) |
fíha, určite by stálo za vyskúšanie!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (artemisia) ID 84576 (2.5.2009, 14:50) |
Milá Janka, v originálnom recepte je na dne torty platforma z cereálnych BeBe sušeniek a masla, to ste tu zabudli uviesť, alebo je to súčasťou vašej obmeny originálu? V tom pripade nebude torta držať tvar..., nemyslite? Autorka používa piškóty až ako súčasť náplne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.5.2009, 18:54) |
Je to moja obmena pretože som vyskúšala tú z cereálnych sušeniek a nešla mi dostať z formy, čiže nakoniec sa torta papala aj tak bez nej, čiže myslím, že piškótový podklad bude lepší a poznám veľa podobných receptov v ktorých je základ tvorený práve piškótami a preto som to takto obmenila, pretože som s týmto bebe podkladom nemala dobrú skúsenosť, ale kto chce, môže risknúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |