
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Čokoládové slniečkoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300g hladkej múky, 20 g krupicového cukru, 30 g rozpusteného a vychladnutého masla, 15g kvasníc, 150 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, štipka soli, Na potretie: nutella alebo iná čokoládová nátierka POSTUP PRÍPRAVY Cesto som si pripravila v pekárni, ale dá sa aj klasicky "ručne" :) Videopostup ako vytvarovať slniečko nájdete tu: http://www.napadynavody.sk/pletena-cokoladova-nutellova-hviezda-jednoduchy-vi-p586 Je to naozaj VEĽMI jednoduché a efektné! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2015, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Tuniakové fašírky s hráškovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/ Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť. Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými. Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.2.2015, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Cuketovo-čokoládový šťavnatý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky múka polohrubá 2/3 hrnčeka kakao 2 ČL sóda bikarbóna 2 ČL škorica mletá 4 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštálový jemný 1 hrnček olej 4 hrnčeky cuketa nastrúhaná POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej a pridáme múku + kakao + sódu bikarbónu + škoricu, premiešame a nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú cuketu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom a dáme piecť na 180°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou. Upečený môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Zdravé ovsené lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 2 dl ovsených vločiek = 76 gramo 1,5 dl mlieka polotučné 1 vajíčko 1 lyžica medu 1 ČL olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Vločky zalejeme mliekom a necháme ich 20 minút odstáť a napučať. Potom do zmesi pridáme vajíčko a med a ponorným mixérom poriadne vymiešame. Dostaneme stredne husté cesto, z ktorého si upečieme lievančeky na štipke olivového alebo kokosového oleja. Obracajú sa bezproblémovo, chutia úžasne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Úžasný citrónový cheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY Recept zo stránky LIDL. Už dávno som doma nemala taký úspech ako s týmto cheesecakom. Nie je presladený, citrónová poleva ho nádherne osvieži. Korpus: 200 g maslových (alebo iných) sušienok, 100 g masla Plnka: 750 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 300 g práškového cukru, 4 vajíčka, 2 žĺtky , 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky, kôra z 1 citróna Citrónový krém: 3 vajíčka, 3 kopcovité lyžice práškového cukru, 3 citróny, 1 lyžica masla POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpuse nie sú zlatohnedé. Plnka: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme dohladka mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec pridáme kôru z 1 citróna, ktorý sme si predtým obarili horúcou vodou. dôkladne premiešame. Krém vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový hceesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Ešte horúci cheesecake nožom oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na steny formy a nepopraskal. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla. Citrónový krém: V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami práškového cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladnutý krém vylejeme na vychladnutý cheesecake. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Malinová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa môjho receptu, len miesto jahôd som dala maliny: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7354&user=54349 POSTUP PRÍPRAVY XX ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Karamelový cheesecake - delikatesa!POTREBNÉ PRÍSADY 175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu. Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C. Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi. Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko. Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom. Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.3.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokréPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie POSTUP PRÍPRAVY Vo fotopostupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Škoricové hniezdaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa Martina P. (Mata74) ID 9033 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládová torta CAPRESE - recept z talianskej stránkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami. Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku. Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi. Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-) Nakonci môžeme posypať cukrom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.8.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |