. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládové slniečko



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300g hladkej múky, 20 g krupicového cukru, 30 g rozpusteného a vychladnutého masla, 15g kvasníc, 150 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, štipka soli, Na potretie: nutella alebo iná čokoládová nátierka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som si pripravila v pekárni, ale dá sa aj klasicky "ručne" :)
Videopostup ako vytvarovať slniečko nájdete tu: http://www.napadynavody.sk/pletena-cokoladova-nutellova-hviezda-jednoduchy-vi-p586
Je to naozaj VEĽMI jednoduché a efektné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2015, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Tuniakové fašírky s hráškovým pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/

Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť.

Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými.

Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.2.2015, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cuketovo-čokoládový šťavnatý koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky múka polohrubá 2/3 hrnčeka kakao 2 ČL sóda bikarbóna 2 ČL škorica mletá 4 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštálový jemný 1 hrnček olej 4 hrnčeky cuketa nastrúhaná

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej a pridáme múku + kakao + sódu bikarbónu + škoricu, premiešame a nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú cuketu.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom a dáme piecť na 180°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou.
Upečený môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zdravé ovsené lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dl ovsených vločiek = 76 gramo 1,5 dl mlieka polotučné 1 vajíčko 1 lyžica medu 1 ČL olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Vločky zalejeme mliekom a necháme ich 20 minút odstáť a napučať. Potom do zmesi pridáme vajíčko a med a ponorným mixérom poriadne vymiešame. Dostaneme stredne husté cesto, z ktorého si upečieme lievančeky na štipke olivového alebo kokosového oleja. Obracajú sa bezproblémovo, chutia úžasne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Úžasný citrónový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept zo stránky LIDL. Už dávno som doma nemala taký úspech ako s týmto cheesecakom. Nie je presladený, citrónová poleva ho nádherne osvieži. Korpus: 200 g maslových (alebo iných) sušienok, 100 g masla Plnka: 750 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 300 g práškového cukru, 4 vajíčka, 2 žĺtky , 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky, kôra z 1 citróna Citrónový krém: 3 vajíčka, 3 kopcovité lyžice práškového cukru, 3 citróny, 1 lyžica masla

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpuse nie sú zlatohnedé.

Plnka: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme dohladka mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec pridáme kôru z 1 citróna, ktorý sme si predtým obarili horúcou vodou. dôkladne premiešame. Krém vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový hceesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Ešte horúci cheesecake nožom oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na steny formy a nepopraskal. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla.

Citrónový krém: V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami práškového cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladnutý krém vylejeme na vychladnutý cheesecake.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa môjho receptu, len miesto jahôd som dala maliny: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7354&user=54349

POSTUP PRÍPRAVY

XX

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelový cheesecake - delikatesa!



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.3.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokré



POTREBNÉ PRÍSADY

75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie

POSTUP PRÍPRAVY

Vo fotopostupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Škoricové hniezda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa Martina P. (Mata74) ID 9033

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová torta CAPRESE - recept z talianskej stránky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami.
Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku.
Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi.

Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-)

Nakonci môžeme posypať cukrom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.8.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu