Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Taliansky voňavý bylinkový chlieb
[ recept č. 11815 zo dňa 3.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
-3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia -
POSTUP PRÍPRAVY
V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť. Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g. Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní! |
Júlia S. (rivatha) ID 157601 (14.1.2011, 15:45) |
Tak toto je naozaj dobrotka velka! Super receptik, vdaka za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (3.3.2009, 18:32) |
Jani, na taliansky chlebik sa chystam tento tyzden, necham sa teda tebou inspirovat..uz sa tesim na tu voooonu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (3.3.2009, 21:26) |
Tak potom dajte vedieť!!! Ale tá vôňa je naozaj preúžasná! Nebudete ľutovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (4.3.2009, 19:23) |
ahoj Jani! talianksy chlebik sa podaril nad ocakavania, je fantastickyy! inspirovala som sa tvojim receptom a do muky som pridala este aj struhany parmezan, ta vona a chut sa vazne neda opisat!! papa a tu je foto (bez vone ) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=459505 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.3.2009, 19:58) |
Fíha, parmezán, dobrý nápad, ďakujem! Tak som skutočne rada...a s tým parmezánom určite voňal ešte lepšie...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |