končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Svieže ovocné rezy :)[ recept č. 15934 zo dňa 6.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva - Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru - Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao) + ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle) POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :) 2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať) Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :) Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.7.2009, 19:05) | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.7.2009, 19:38) | |
ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (6.7.2009, 14:29) |
tak tento receptik urcite vyskusam vyzera vyborne len sa chcem opytat, aky je to mensi, a aky je vacsi plech? mam to robit v okruhlom? takom tortovom? |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.7.2009, 16:25) | |
Môj plech mal rozmer 35X25 cm A ako vidno na obrázku, cesto nie je príliš vysoké, tak ak chcete vyšší, treba menší plech Určite vyskúšajte, neoľutujete! A dajte vediet Do tortovej formy by cesta bolo asi priveľa, neviem, ale veď skúste a uvidíte | |
ODPOVEDAŤ |