končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 59 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelový cheescake - nepečenýPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g sušienok, 130 g masla, 1 konzerva salka ca 350 gr, 250 gr. mix. tvarohu, 250 gr. natierkoveho masla bez prichute, 400-500 ml šľahačkovej smotany, 3-4 plátky želatíny, Poleva: 6 -7 PL cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 hrste orechov :) POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Rozotrieme na spodok formy. Želatínu dáme zmäknúť do trošky vody, zmäknutú želatínu roztopíme v 4 lyžiciach smotany.\r\nVymiešame tvaroh a nátierkové maslo s neuvarenym salkom, pridáme roztopenú želatínu a potom 500 ml vyšľahanej šľahačky. (ja som do plnky dala aj skaramelizovane orechy – na panvici opražím orechy, ktoré posypem kryšt.cukrom a nechám to roztopiť, karamel obalí orechy. Hotovú plnku natrieme na sušienkovú zmes, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť (cca. 1-2 hod). Potom si pripravíme karamelový krém. Necháme skaramelizovať cca 6 PL cukru na malom plameni, keď je úplne rozpustený, pridáme 250 ml zohriatej smotany a miešame, kým zmes zhustne na krém. Nezľaknite sa, ak sa vám bude zdať, ze sa to stvrdlo, alebo že to veľmi vrie. Treba pokračovať v miešaní. Krásne sa to spojí. Necháme to trošku vychladnúť. Medzitym si dáme trošku opražiť orechy, ktoré potom poukladáme na stuhnutú tortu a na ne potom pofŕkame karamelovu polevu. to naozaj mňamka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 7.5.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vylepšené zemiakové placky - plnené syromPOTREBNÉ PRÍSADY je to len vylepšenie klasických placiek. Takže na placky nepoužieme nič špeciálne ako to čo vždy - Zemiaky, soľ,vegeta,cesnak,cibulka,majoranka, korenie, solamyl, hladka muka. POSTUP PRÍPRAVY Pražíme na troške oleja, rozotrieme cesto - tenšiu vrstvu, na to poukladame /alebo postruhame/ syr, a zakryjeme dalšou vrstvou cesta. Opečieme z oboch stran. Chutia úžasne, ja som použija údený syr - boli vynikajúce OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Pangas s cukinou a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY Pangas,cukina, šampiňóny, cesnak, korenie na ryby, citrón POSTUP PRÍPRAVY Pangasa pokvapkať citronom, nechať chvíľku postáť. Posypať korením na ryby. Opražiť dozlatova na 1 PL oliv. oleji, vybrať a vo výpeku opražiť cukinku, šampiňóny a na plátky nakráj.cesnak a chvíľočku podusiť. Môžete to spapať len takto, ale mne straaašne chutila nejaka omáčka, tak som to zaliala mliekom(kvôli diete nie smotanu), 5 minut povarila a trošičku zahustila škrobom. Navrch som ešte roztrúsila opraž. mandle. Mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 12.9.2013, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Na diétu - Chutný baklažán s kur. prsiamiPOTREBNÉ PRÍSADY Baklažán, rajčiny v konzerve (pokrájané), prsia, cesnak, soľ, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY Momentálne sa snažím stravovať sa trošku diétnejšie, nejem prílohy, tak som si vymyslela prsia s baklažánom. Možno Vám to bude tiež chutiť, tak ako mne. Na 1 ČL opražiť na pásiky nakrájané prsia. Ked su opražené, pridať baklažán, ktorý si predtým cca 20 min. poriadne nasoľte - kym pustí horkosť. Potom opláchnuť, a nakrájať. Takto pripravený baklažán pridať k mäsku, trošku opražiť, zaliať konzervou nakráj. paradajok + pridať trošku vody, cesnak, soľ, provensálske korenie. Povariť cca 15 minut a nechať trošku vypariť vodu a hotovo! Teraz som to kvoli oddelenej strave papala s brokolicou, ale nabudúce si to uvarím s cestovinkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.10.2012, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny)POTREBNÉ PRÍSADY Cukina,/prip. baklažán/,rajčiny, cibuľa, špenát, pasirovane rajčiny alebo maly pretlak, 2-3 strucky cesnaku, provensalske korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme variť vodu na cestoviny, a medzitym si urobíme omáčku nasledovne: Na oliv. oleji trošku opiecť cibuľu, pridať cukinu, 3-4 minut podusit s troškou vody, ked sa vyparí pridať špenát, olúpané rajčiny (šupku rajčiniek zľahka narezat, a ponorit na 10 sec. do vody - do tej co si pripravujeme prave na cestoviny) šupka sa z rajčiny ihned oddeli. Rajčinky potom pokrajať a pridať do omáčky, taktiež pridať 2 dcl pasirovanych rajčín, príp. malý pretlak s troškou vody (alebo si to zľahčite, a pridajte rajčinky v konzerve) , nakoniec cesnak, provensálske korenie, soľ a nechať chvíľku prevariť. Medzitým sa nám už určite dovárajú cestoviny, ktoré zľahka scedíme a šupneme do omáčky a poriadne premiešame. Je to hotové za 15 minut. Kto nediétuje, môže si pridať aj mozarellu. Môžete použiť aj baklažán, ale ten samozrejme predtym poriadne nasolit, nechat 30 min. odstat, potom oplachnut z horkej vody, pokrajať ho na kocky a použiť do omáčky. Dobrú chuť Vám prajem! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.5.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové)POTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby: 2-3 zemiaky, 500 gr cestovín - fliačky,200 gr. bryndze, 1 smotana sľahačková aj 1 kyslá, 1 syr v črievku, cibuľa, slaninka, POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo som raz okoštovala v jednej kolibe pri Brezne. Hrozne nám to chutilo, tak som si tento recept nejako vymyslela. Postup je nasledovný. Zemiaky nakrájať na kocočky, uvariť v slanej vode, tak isto fliačky uvariť. Medzitým si opražíte slaninku do chrumkava. Mne sa najviac osvedčila Gazdovska slanina z Tesca. Je perfektna. Ked je slaninka opražená, vyberiem ju nabok do misky, a v tom vypeku som opražila 1-2 stredne cibule, nakrájané na pásiky dozlatova. V mise si zmiešam bryndzu, smotanu, pridala som aj kyslu smotanu a črievko syrokremu (tiez staci to "Teskacke" , všetko krásne premiesať a nakoniec pridať horúce uvarené fliačky a zemiaky, cibuľku a 1/2 slaninky. Musí to byť krémové, vláčne. Ak je to málo vláčne, kľudne pridajte ešte mlieko. Tľapkance ozdobiť zvyškom slaninky na vrch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 29.10.2012, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocchi (alebo cestoviny) s omáčkou z prosciutta, šampiňónov, špenátu a nivyPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, alebo gnocchi, prosciutto (alebo kľudne môžete použiť Schwarzwaldskú šunku, alebo aj obyč. šunku, prip. kur. mäso), čerstvé šampiňóny, špenát, niva, smotana 30%, cibula,3 strúčky cesnaku, provensálske korenie, vegeta, 1/2 bujonu, chilli podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na masle opražiť nakrájanú cibuľku, opražiť na prúžky nakrájané prosciutto(alebo šunku, prip. mäso), okoreníme, osolíme, ovegetíme, pridáme pokrájané šampíňóny, zalejeme vodou + trošku bujónu, kto má rád štipľavé, aj chilli papričku. Asi po 10 min., keď sa šampióny podusia, pridať špenát (ak nemáte čerstvý, môžete použiť aj mrazený listový - nie mixovaný! ) Pridať cesnak, smotanu, nakrájanú nivu. Na koniec trošku zahustiť múkou +hl. múkou. Okoreniť provensálskym korením, prip. vegetou ak treba. Na ozdobenie môžete nechať dochrumkava opražiť prosciutto. Papať s ľubovoľnou cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.1.2014, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Expresné LokšePOTREBNÉ PRÍSADY zemiaková kaša v prášku, hladká múka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Určite sa Vám už stalo, že ste prišli z roboty a nič v chladničke :) a čistou náhodou ste aj hladné... a nemáte čas...Tak pre takéto prípady mám pre Vás tip - lokše, na ktoré netreba variť zemiaky, netreba nechať vychladnúť do druhého dňa a ani strúhať. Minule som dostala nápad, keď mi prišli na chuť lokše. Našla som pyré v prášku, zaliala vlažnou vodou, nechala chviločku napučať. Pridala hladku múku, soľ. A robila lokše. Poviem Vám, boli na nerozoznanie od "pravých" môj drahý povedal, že takéto dobré ako tieto, ešte nejedol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 30.1.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Šalát z chobotnice - jednoduchý a vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY Chobotnice, citrón, oliv. olej, petržl. vňatka, soľ, korkový štupeľ POSTUP PRÍPRAVY Chobotnice dáme variť do osolenej vody, varíme s korkovým štupľom. Je to fígeľ, chobotnica sa rýchlejšie uvarí. Varíme cca 1 hod. (my sme mali 2 x 500gr. balenia) ale chobotnice sa scvrknú, takže toho bolo tak pre 3 max. 4 ludi... Chobotnice varením krásne zružovejú. Keď sú mäkké, ešte horúce ich nakrájame na menšie kúsky, a ešte horúce zalejeme marinádou, ktorú sme si pripravili v pohári s viečkom (roztrepať oliv. olej, 4-5 strúčkov cesnaku, 1/2 vytlačenej šťavy z citróna a za hrsť petržlen. vňatky) Papať s bagetkou ešte teplé. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.8.2010, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečené kuracie prsia s camembertom a šampiňónmiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, camembert (na každú porciu 1/2), smotana, šampiňóny, slepačí bujón, soľ, korenie, vegeta, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narezať, vyklepať, osoliť, okoreniť, ovegetiť. Opražiť na masle a oleji (ja dávam vždy 1/2 masla a 1/2 oleja), opražené rezne vybrať, a do výpeku opražiť očistené šampiňóny, poprášiť hl. múkou, opražiť ju, zaliať vodou, pridať bujón a nakoniec pridať smotanu (je na vás, či dáte smotanu na varenie, alebo 33%-nú). Dochutila som to ešte troškou provensálskeho korenia. Opražené prsia poukladať do zapekacej misy, na každý rezník položiť 1/2 camembertu (plesnivca, hermelínu - komu čo viac chutí) a zaliať šampiňónovou omáčkou a dať zapiecť. Je to pochúťka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |