Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pangas s cukinou a šampiňónmi
[ recept č. 47593 zo dňa 3.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pangas,cukina, šampiňóny, cesnak, korenie na ryby, citrón
POSTUP PRÍPRAVY
Pangasa pokvapkať citronom, nechať chvíľku postáť. Posypať korením na ryby. Opražiť dozlatova na 1 PL oliv. oleji, vybrať a vo výpeku opražiť cukinku, šampiňóny a na plátky nakráj.cesnak a chvíľočku podusiť. Môžete to spapať len takto, ale mne straaašne chutila nejaka omáčka, tak som to zaliala mliekom(kvôli diete nie smotanu), 5 minut povarila a trošičku zahustila škrobom.
Navrch som ešte roztrúsila opraž. mandle. Mňam
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
orestujeme pangasa a potom zeleninku. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (12.9.2013, 20:41) |
Toto som dnes robila a je to stráášne dobré, ale rybu som klasika obalila a tak vysmažila + táto omáčka a pridala som do nej malú papriku + rajčinky. A je to stráášne dobré.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (sku) ID 31683 (11.5.2012, 16:53) |
Robila som ale s filetou tá cuketovo šampionová omáčka je super, ja som to zaliala troškou smotany a nezahustovala som múkou, je to skvelé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (3.5.2012, 22:05) |
Aj keď pangasa nejem, lebo mi prekáža jeho zvláštna chuť, tvoj recept vyzerá báječne. Myslíš, že by chutilo aj s inou rybkou? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (7.5.2012, 20:29) |
pangasiusy sú nezdravé. Minule som voľade čítala, že v USA a VB sú zakázané predávať. Vraj ich chovajú všeliakými múčkami a "chemiláliami" a chovajú ich prevažne v pobrežných značistených vodách. Takže je asi lepšie ich nahradiť inou rybkou. Aj keď čo je už dnes zdrvavé?!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | zelmira s. (zeltie) ID 173720 (14.1.2013, 23:11) |
nie je to hoax - kuknite sem: http://www.hanickinedobroty.sk/2012/10/23/ryby-rybky-pangasius/, su tam dalsie linky an dokument nemeckej televizie ADR kde sa o tom hovori a realne sa ukazuje co je vlastne pangas zac...ja by som ho nejedla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (8.5.2012, 20:09) |
Ja ich nejem naozaj kvôli ich chuti a "vôni". Robila som ich raz a všetky skončili v odpadkoch. Mne to vôbec ničím nepripomína rybu. Ani chuťou, ani vôňou a ani konzistenciou. Tiež som čítala ničo negatívne ohľadom ich chovu, myslím, že to bolo práve tu na MMB a ešte viac sa mi sprotivili. Radšej si priplatím a kúpim niečo chutné. Nikoho neodrádzam, je to len vec názoru, skúseností a chutí... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | zelmira s. (zeltie) ID 173720 (14.1.2013, 23:10) |
hoax to nie je. tiez som si to myslela, ale potom som nasla realne dokumenty ako sa pangas chova a spracovava a od vtedy by som ho nejedla ani za nic, ale ta omacka vyzera suprovo, nabuduce skusim s treskou ohladom pangasa skuste kuknutu http://www.hanickinedobroty.sk/2012/10/23/ryby-rybky-pangasius/ , je tam clanok s dalsimi linkami na dokumenty nemeckej televizie o pangasovi... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (4.5.2012, 23:13) |
myslím si, že určite áno - akakolvek rybka sa da takto pripraviť daj potom vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |