
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 59 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
ČO DOM DAL |
![]() Plnené zemiakové pampúšiky alebo ako využiť zvyšky pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Staršie varené zemiaky alebo pyré 1-2vajcia (1 na 0,5 kg zemiakov)Soľ, 1CL PdP, hladká múka Na plnku: malá cibulka, 1-2 plátky šunky, 1-2 platky syru, soľ a korenie Olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiakové pyré premiešame s vajíčkom,soľou, PDP, a hl.mukou. Cesto by malo byť viac zemiakové ako múkové. Na pomúčenej doske vygúľame cesto na hrúbku asi 0,3-0,5 cm a vykrajujeme koliečka na ktoré do stredu uložíme trošku plnky a zatlačíme kraje. Pampúšiky som potom vysmažila na oleji. Plnku som si pripravila nasledovne: na oleji opiekla do sklovita/zlato hneda cibuľu, k tomu som na minútku opražila najemno nakrájanú šunku. Ked to trošku vychladlo, pridala som aj syr (nastrúhaný alebo najemno nakrajany) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2021, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 šálka cca 2,5 dcl celozrnnej múky (alebo spaldovej,pohankovej) 1 šálka vločiek, 3/4 šálky cukru (kryst.alebo trstinovy, prip.iny), 2 šálky najemno postruhanej mrkvy, 2 šálky nahrubo postruh.jablk, 1/2 šálky oleja - ja som dala 1/2 oliv. a 1/2 slnec.) 2 CL škorice, 2 CL sódy bikarbony, 1 prášok do pečiva, šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov Poleva: 200gr jemny tvaroh, 200 gr.natierk.maslo, 1-2 PL kyslej smotany, cca 1/2 šálky prašk. cukru (alebo podľa vlastnej chuti menej alebo viac), šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom dopenista, potom pridáme olej, múku zmiešanú s vločkami, škoricou, PdP, sódou bikarbónou, nakoniec pridáme mrkvu, jablká, šťavu a kôru z 1/2 pomaranča a orechy. Cesto vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie, kraje potrieť olejom + múkou. Piecť na 175´C cca 60 min. Každá trúba pečie inak :) preto odporúčam ku koncu pečenia radšej skúšať špajdlou v strede koláčika ( ak je špajdla suchá a nelepí sa, je hotový) Nechať ho vychladnúť, medzitým si môžete vymiešať polevu nasledovne: Ak máte tvaroh hrudkový- tak ho najprv tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. (aby to šlo ľahšie, môžete ho zriediť s pomar.šťavou) Ak máte tvaroh jemný - tak stačí zmixovať všetko metličkovým mixérom ( tvaroh, nat.maslo, kys.smotanu, cca 1/2 šálky prášk . cukru, šťavu a najemno postrúhanú kôru z 1/2 pomaranča.) Ak bude mať poleva málo pomaranč. chuť, kľudne pridajte ešte trošičku pomar. džúsu alebo šťavu z pomaranča. Ale nie priveľa, aby sa poleva moc neroztekala. Namiesto natierk.masla mozete pouzit aj MASCARPONE. Vďaka pomar.kôre bude mať poleva úžasnú sviežu chuť. Vrch dozdobiť orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2016, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Chilli con TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY biele tofu, soj.omacka, cibuľa, cesnak, červ . fazuľa v konzerve, kukurica, konzerva steriliz.paradajok, 1-2 PL rajc.pretlaku, oregano, chilli, mčk, soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tofu som nakrajala na kococky, a pokvapkala asi 2 PL soj.omacky +mčk a nechala postat asi 30min.Potom som nakrajala cibulu na kococky, jemne ju oprazila na olej (ale len do bleda) prihodila som k cibulke kocky tofu a opražila ho do zlatohneda, potom som to poprasila cerv.paprikou a rychlo zaliala vodou. Pridala som k tomu konzervu rajcin (aj 2-3 susene rajciny, ale tie nemusite vobec pouzit -mala som ich len nacate, tak som ich chcela minut) 1-2 PL rajč.pretlaku, kukuricu a fazulu, roztlacene 2 strucky cesnaku,chilli a oregano. Ak tam pridáte fazuľu, už to dlho nevarte, aby sa nerozvarila...Na dochutenie mozete použiť aj lyzicu korenia chilli con carne.Nakoniec som omáčku trošku zahustila hl.mukou + voda. Ako prilohu som namiesto ryže zvolila dusene krupy na cibulke a paprike. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Zdravé placky z pohánky, vločiek a semienok.. môžu sa použiť aj ako tortillyPOTREBNÉ PRÍSADY Zbytkove zemiakove pyre z predchadzajuceho obedu :) pohanka, lanove semiacka, vločky, sezamove semiacka, cerealna alebo spaldova muka (alebo obyc.hladka ak nemate inu), soľ, prip. bylinky podľa vlastnej chuti (rozmarin, atd..) POSTUP PRÍPRAVY Pohanku, vlocky a lanove semiacka nechat napucat najlepšie od vecera do rana. K zbytkovemu pyré potom pridame napucane semiacka a vločky, sezamove prip. ine semiacka podla chuti, ale nie moc velke semiacka, aby sa dali z cesta vygulat tenké placky.. (preto neodporucam tekvicove ani slnecnicove semiacka.) Cesto osolime a zahustime mukou podla potreby, aby nam vzniklo hutne nelepive cesto. Urobime si šúlec, z ktorého odkrajujeme približne rovnake kusky a tie následne vygúlame valcekom, dostatocne podsypavame mukou aby sa nelepilo.Na podsypavanie a gulanie pouzite radsej hladku muku, pri celozrn.sa mi cesto horsie gulalo a bolo to suche.(trhalo sa) Placky opecieme na suchej panvici. Po upeceni som kazdu potrela troskou masla, aby zmäkli a dali sa ohybat. Ja som ich potom naplnila ako tortilly so salatom a tzatziky dipom (jogurt alebo kys.smotana+tzatziky korenie+cesnak) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.3.2014, 7:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Citrónové kuracie prsia s rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY Prsia pre 4 osoby, 1 citrón, soľ, čierne ml. korenie, rozmarín podľa chuti, 1-2 PL olej,1-2 ČL solamylu ( Kto nemá rád rozmarín, môže namiesto neho použiť šalviu) POSTUP PRÍPRAVY Prsia si nakrájame na kúsky - také akurát do úst :) Naložíme najlepšie do druhého dňa, ale keď nie je času - tak stačí aj na 30-60 min. Marináda - šťava z 1 citróna, osoliť, okoreniť, pridať rozmarín, 1-2 PL oleja, 1-2 ČL solamylu. Kuracie kúsky opražiť na 1-2 PL olivového oleja. Príloha by mohla byť opečené zemiačiky, no ja som si dala iba zeleninku. (taliansku zmes, a zelene fazuľky na cibuľke a slaninke) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Karamelky - nepečená lahôdkaPOTREBNÉ PRÍSADY 330 gr kryšt.cukru 200 gr masla 200 ml smotany na šľahanie 250 gr. suš.mlieko cca 150gr - vlašské, lieskovce, čokoláda, cera POSTUP PRÍPRAVY 330gr kryst.cukru nechať upáliť na karamel, potom pridať 200gr.masla, po chvíľke tiež 200ml smotany na šľahanie, nechať prevrieť aby sa všetko pekne spojilo. Ked to trošku vychladne, pridať 250gr. suš.mlieka- odporúčam pridávať postupne a hneď mixovať tyčovým mixérom, pretože sa môžu urobiť glocky zo suš.mlieka. Hladkú masu vyliať na fóliou vystlaný menší plech (cca 30x20cm) a povtláčať do nej oriešky. Nechať stuhnúť cca na 6 hodin, otočiť orieškami nadol a rozkrájať na malé kocky a tie obalovať v roztopenej čokoláde s cerou... Moje kocky mali výšku cca 2cm, ak by sa to rozložilo na väčší plech, budú nižšie, ale rovnako chutné :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2013, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Plnené FÁNKY s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY cca 600 gr. hl.muky, 250 gr tvarohu (ja som pouzila 1/2 hrudkoviteho a 1/2 jemneho), 1 CL sody, 2PL kryst.cukru, soľ , 2 vajcia, 1-2 dcl mlieka, rum, 125 gr rozpusteneho masla Plnka: 250gr hrudk.tvaroh, 1 žĺtko, 3- 4 PL kryst.cukru, 1 vanilk.cukor, 1PL prask.vanilk.pudingu, škorica Na obalovanie: praškovy cukor + vanilk. cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto vymiesat a pridavat muku pokym sa nebude lepit. rozgulat na cca 3-4 mm, vykrajovatkom na pirohy vykrojit, kraje potriet vajickom aby sa neroztvarali. Nedavat moc plnky, inak ich roztrhne. Po vysmažení obalit v cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Fantastická čokoládová torta bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Takze: 6-7 vajec, 60 gr. prask. cukru 60 gr.kryst. cukru 210 gr. masla 300 gr. horkej čokolády 250 ml šlahačky na šlahanie, Dzem,stuzovac slahacky Ľubovoľne sezónne ovocie POSTUP PRÍPRAVY Zĺtka vymixovat s prask. cukrom.Do toho vmixovat mäkke maslo a k tomu 2/3 nad parou rozpustenej čokolady V druhej miske vyšlahať bielka s kryst. cukrom. Jemne zmiesat vsetko spolu a taku väčšiu polovicu cesta vyliat na vymastenu a mukou vysypanu formu. Dat piect na 170´C cca 25-30 min. Do zbytku cesta vmiesat zbytok rozpustenej čokolády(cca 2 PL) a dat do chladničky. Medzitým nám uz vychladlo aj cesto, tak si ho potrieme 2-3 PL kyselkaveho dzemu a poukladame ľubovoľne sezónne ovocie (my sme robili uz s jahodami, malinami, brusnicami, cernicami, atd..) Ďalej si vymiesame šlahačku so stuzovačom a do toho vmiesame čokol. masu z chladničky. Vrch uhladime a dáme do chladničky stuhnúť na minimálne 3-4 hod. Je to famozna dobrotka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.7.2015, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Najúžasnejšie nadýchané kysnute cesto - škoricové hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: - 2 šálky mlieka - 1/2 šálky oleja - 1/2 šálky kryštálového cukru - 1 kocka droždia - 4 a pol šálky hladkej múky - 1/2 ČL sódy - 1/2 ČL prášku do pečenia - 1/2 ČL soli Ja som z cesta robila skoricove hniezda s jablk.karam. polevou: Náplň: - 3/4 šálky kryštálového cukru - 2-3 PL mletej škorice - 150 gr roztopeného masla Karamelovo-jablková poleva: - 100 g masla - 1 šálka cukru - 2 PL mlieka alebo smotany - 2 PL jablkového brandy, alebo jablkového džúsu (nemusí byť) - 2 menšie jablká - hrst orechov POSTUP PRÍPRAVY Tento úžasný recept mam z internetu, možno tu uz aj je- ale nevidela som ho,tak ho vkladam, aby ste aj vy mohli vyskúšat toto úžasné cesto. Dá sa využiť na veľa spôsobov- napr. na plech s rôznym ovocím a mrveničkou, alebo skoricove hniezda,ktoré zboznujem! Takže postup: kvasok- klasika teple mlieko+cukor+drozdie nechať odpočinut kým nezačne pracovať Potom kvasok zmiešame so všetkým ostatným prísadami a nechať vykysnut aspoň 1hod - hlavný zlepšovak je soda a kypr.prasok kt.zabezpecia. ze cesto je fantasticky nadýchané. Po vykysnutí spracovať ľubovoľne a piect dozlatova cca 20-30 min.na 170-180´C. Ja som robila skoricove hniezda na 2 sposoby. Jeden plech - rozgulat cesto na obdlznik, potrieť rozp.maslom+cukor+skorica Zrolovat,nakrajat a poukladat vedľa seba na vymasteny plech. Druhý plech som šla podľa receptu autorky. Rozpustit maslo,cukor,jablk.dzus,prip,nejaké brandy, smotana. Nechať vybublotat,a odstaviť. Tuto hustu zmes vyliat na spodok pekacika/tort.formy, na to pokrajane jablcka na malé kúsky, a ja som este pridala pokraj.orechy. Na tuto zmes idu osie hniezda tesne vedľa seba.Po upeceni hneď prevratit naopak a vyklopit z formy... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 18.3.2022, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špenátovo - parmezánové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby. POSTUP PRÍPRAVY Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |