Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)
Karamelový cheescake - nepečený
[ recept č. 52059 zo dňa 23.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g sušienok, 130 g masla, 1 konzerva salka ca 350 gr, 250 gr. mix. tvarohu, 250 gr. natierkoveho masla bez prichute, 400-500 ml šľahačkovej smotany, 3-4 plátky želatíny, Poleva: 6 -7 PL cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 hrste orechov :)
POSTUP PRÍPRAVY
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Rozotrieme na spodok formy. Želatínu dáme zmäknúť do trošky vody, zmäknutú želatínu roztopíme v 4 lyžiciach smotany.\r\nVymiešame tvaroh a nátierkové maslo s neuvarenym salkom, pridáme roztopenú želatínu a potom 500 ml vyšľahanej šľahačky. (ja som do plnky dala aj skaramelizovane orechy – na panvici opražím orechy, ktoré posypem kryšt.cukrom a nechám to roztopiť, karamel obalí orechy. Hotovú plnku natrieme na sušienkovú zmes, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť (cca. 1-2 hod).
Potom si pripravíme karamelový krém. Necháme skaramelizovať cca 6 PL cukru na malom plameni, keď je úplne rozpustený, pridáme 250 ml zohriatej smotany a miešame, kým zmes zhustne na krém. Nezľaknite sa, ak sa vám bude zdať, ze sa to stvrdlo, alebo že to veľmi vrie. Treba pokračovať v miešaní. Krásne sa to spojí. Necháme to trošku vychladnúť. Medzitym si dáme trošku opražiť orechy, ktoré potom poukladáme na stuhnutú tortu a na ne potom pofŕkame karamelovu polevu. to naozaj mňamka! |
Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (7.5.2013, 14:42) |
korpus je nepecny??bo som pozerala a niekde aj pecu a niesom si ista... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (25.3.2013, 11:11) |
Tak ja som ho robila už druhy krát.Keksy s maslom sa spojili veľmi dobré, plnka fantastická ,ale ja som prvý raz urobila riedší karamel,takže mi stiekol a čo som robila minulý týždeň tak som urobila už hustejší , ale keď som dala obvod s tortovej formy dolu tak ten karamel sa mi krásne zošmykol dolu.Neviem kde pri tom karamely robím chybu ale inač je chutí nám všetkým zaisto ho budem robievať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (16.3.2013, 17:14) |
Budem uprimna, trosku som bola sklamana. Masla je na to mnozstvo keksov malo, takze sa to rozsypa. Co sa tyka plnky, ta je aj napriek tomu, ze je tam zelatina dost nepevna. Kedze sa dal na vrch karamel, ked sa torta kraja, karamel sa lepi na noz a "taha" so sebou plnku, cize sa to rozbrblava. Nevravim, ze nezjeme, ale cakala som viac...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana s. (strapacik) ID 39935 (21.2.2013, 20:20) |
to salko sa ma aj varit? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (14.2.2013, 21:54) |
salko ma byt skaramelizovane, ci surove? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria r. (cristala) ID 101693 (14.2.2013, 20:58) |
a kde sa pouzije to salko? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (30.1.2013, 14:44) |
ako mi tečú slinky a ešte keby bolo počuť ako prehltavám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
stefani p. (fifalco) ID 157848 (26.1.2013, 14:46) |
Jóooj, hneď by som sa doň pustila, len keby dcérka toľko nekašľala. mňaaam, zbožňujem karamel a tvaroh  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (24.1.2013, 10:27) |
urcite vyskusam. mam velmi rada tento druh kolacov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva b. (evitad) ID 106524 (23.1.2013, 21:05) |
super recept, oslovil ma, v akej veľkej forme robíte koláčik? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (28.1.2013, 20:58) |
jej ha,neviem presne, ale taka klasicka je, myslim ze ma cca 26cm. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |