končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 127 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIEPOTREBNÉ PRÍSADY Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-))) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta. Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto. Pečieme na 180 stupňov do zlata. Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať. Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou. Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu. Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom. Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.4.2010, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
JABLKOVO-ZELEROVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby: 1 jabĺčko, 3 stonky zeleru-Sedano, 6 malých jarných cubuliek,1 citrón, med POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčko ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jaderník a nakrájame na tenučké plátky. Zalejeme štavou z citróna /bez jadierok/, a medom podľa chuti /ja som dala 2PL/.Premiešame. Stonky sedana nakrájame tiež na plátky, cibuľky na kolieska a časť cibuliek na tenké pásiky. Premiešame a necháme odležať, aby sa chute krásne spojili :-)) Dobrú chuť!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
TAŠTIČKY BRIOUAT S NÁPLŇOU KEFTAPOTREBNÉ PRÍSADY 1PL olivového oleja, 1 menšia cibuľa, 350g mletého jahňacieho mäsa /môžete nahradiť mixom hovädzieho a bravčového nie moc mastného/, 2 strúčiky cesnaku, 1PL mletého rímskeho kmínu, 1PL papriky, 1PL mletej škorice, štipka šafránu, 1ČL harissy /marocké korenie/, 2PL sekaných lístkov koriandru, 2PL sekaných lístkov petržlenu, 1 vajce, 6-8 plátkov lístkového cesta /filo/, 90g rozpusteného masla, 1PL sezamov ých semiačok. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nasekáme na drobné kocky, strúčiky cesnaku pretlačíme do pomletého mäsa, šafrán namočíme do teplej vody. V panvici na oleji opražíme cibuľu na malom plameni, potom plameň zväčšíme a pridáme pomleté mäsko s cesnakom.Osmažíme a prípadné tvoriace sa hrudky vareškou rozdelíme. Prisypeme všetky koreniny a bylinky a varíne ešte chvíľku, aby sa nám zmes pekne prepojila. Zmes dáme do sitka, aby nám odtiekol prebytočný tuk. Do vychladnutej zmesi pridáme vajce. Pripravíme si obdĺžniky cesta, ak nezoženiete filo, tak pláty lístkového cesta rozvaľkajte úplne na tenko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
POMARANČOVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY 6 sladkých pomarančov, 2ČL vody z pomarančových kvetov, 15 čerstvých ďatlí, cca 90g mandlí, lístky mäty na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Pomaranče očistíme a odblaníme, robíme nad miskou, aby nevyšla ani kvapka šťavy nazmar :-))) Pridáme vodu z pomarančových kvetov, zľahka premiešame, prekryjeme a necháme odležať v chladničke aspoň pol dňa. Datle odpeckujeme a pozdĺžne nakrájame. Mandle sparíme, zbavíme šupiek, nakrájame pozdĺžne a krátko osmažíme. Servírujeme chladené, posypeme ďatlami a mandľami a dozdobíme mätou. Ak urobíte šalátiku viac, môžete ďatle a mandle pridať do misky k pomarančom a dať do chladničky. Šalát dostane trošku iný rozmer chuti :-))))) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2010, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KORENENÉ GRILOVANÉ KURAPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehná- /alebo polovičky kuraťa/ Marináda: na špičku noža šafrán, 1ČL hrubozrnná soľ, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 1 1/2ČL papriky, 1/4 ČL kajenského korenia, 2ČL mletého rímskeho kmínu, 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1PL citrónovej šťavy, 1PL olivového oleja. 2 citróny, 2PL jemnozrnného cukru POSTUP PRÍPRAVY V mažiari si z ingrediencií vytvoríme zmes. Na kurati urobíme pár šikmých zárezov. Marinádu natrieme na celú plochu kuraťa a do zárezov. Vložíme do misy prekryjeme a vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky marinovať. Pred grilovaním kura vyberieme, aby získalo izbovú teplotu. Potom grilujeme. Ak nie je po ruke gril, tak upečieme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.4.2010, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JEDNODUCHÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK K ČAJU/KÁVEPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla, 250g práškový cukor, 5 vajec, 250g polohrubej múky+1ČL prášku do pečiva, citrónová kôra, orechy. POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtk, citrónovú kôru.Vymiešame. Postupne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vložíme sneh z bielkov. Vypracované cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Vrch pokryjeme posekanými orechami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po vytiahnutí môžete koláčik preliať orechovým likérom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 22.4.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINYPOTREBNÉ PRÍSADY 200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie. Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko. Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes. Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý. Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-)))) Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2010, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MASCARPONE S BANÁNMIPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone, 1 žĺtko, prisady podľa chuti: cukor, vanilková esencia, kôra z limetky /bio/, banán, alebo sezónne ovocie /momentálne nie je veľký výber, preto som dala banány/, kr.cukor+mletá škorica. POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone vymiešame so žĺtkom a cukrom, pridáme vanilkovú esenciu, kôru z limetky, alebo citróna. Vymiešanú zmes vložíme do zapekacích misiek a ozdobíme ovocím. Kryšt.cukor zmiešame s mletou škoricou a nasypeme na vrch. Zapečieme v rúre, kým na povrch nechytí "kôrku", najlepšie pod grilom, alebo infra. pár minútiek. Možno dozdobiť mätovým lístkom, mäta u mňa putovala do konvice na čaj, pripravovala som marocký mätový čaj :-)) Veľmi chutné podávať teplé, ale aj po vychladení na druhý deň. Dávam synovi do práce, ako sladkú maličkosť pre pekný deň :-))) Dobrú chuť .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BAGETKY SO SYROMPOTREBNÉ PRÍSADY 170ml vody, 3/4 ČL soli, 1ČL oleja, 280g hladká múka, 12g čerstvých kvasníc, údený syr /oštiepok/, korenená hrubozrnná morská soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky vložíme: vodu, olej, droždie, pridáme múku, urobíme do nej dierku vložíme soľ-zahrnieme múkou. Zvolíme program bagetky, alebo cesto /podľa pekárničky. Po vykvasení cesta vytvarujeme bagetky, potrieme vodou, posypeme strúhaným syrom a hrubozrnnou soľou a vložíme piecť. Dobrú chuť..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 18.4.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
LOSOS S KREVETKAMI V TAJINEPOTREBNÉ PRÍSADY Lososový filet, krevety, maslo, mandľové maslo /nemusí byť/,korenená soľ, citrón, červené víno. POSTUP PRÍPRAVY Lososový filet umyjeme, vysušíme. \r\nNa dno tajinu odkrojíme plátok masla, naň položíme filet z lososa, osolíme korenenou soľou, priložíme plátky citróna a znovu plátky masla.\r\nNa vrch rozložíme krevety, podlejeme červeným vínkom.\r\nNa naslabšom plameni, ak máte kovovú platňu-použijeme ju pod tajin /vtedy možno dať vyšší plameň/ dusíme.\r\nMožno pridať aj mušle, ale momentálne som nemala :-)))))\r\n\r\nPodávame so zeleninkou, alebo šalátikom s olivami a mozarellou, alebo iným syrom.\r\n\r\nDobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |