. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 27.4.2024 16:15 včera
Aktualizácia: 27.4.2024 16:15 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE



POTREBNÉ PRÍSADY

Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta.
Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto.
Pečieme na 180 stupňov do zlata.
Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať.
Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou.
Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu.
Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom.
Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.4.2010, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

JABLKOVO-ZELEROVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 1 jabĺčko, 3 stonky zeleru-Sedano, 6 malých jarných cubuliek,1 citrón, med

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčko ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jaderník a nakrájame na tenučké plátky.
Zalejeme štavou z citróna /bez jadierok/, a medom podľa chuti /ja som dala 2PL/.Premiešame.
Stonky sedana nakrájame tiež na plátky, cibuľky na kolieska a časť cibuliek na tenké pásiky.
Premiešame a necháme odležať, aby sa chute krásne spojili :-))

Dobrú chuť!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

TAŠTIČKY BRIOUAT S NÁPLŇOU KEFTA



POTREBNÉ PRÍSADY

1PL olivového oleja, 1 menšia cibuľa, 350g mletého jahňacieho mäsa /môžete nahradiť mixom hovädzieho a bravčového nie moc mastného/, 2 strúčiky cesnaku, 1PL mletého rímskeho kmínu, 1PL papriky, 1PL mletej škorice, štipka šafránu, 1ČL harissy /marocké korenie/, 2PL sekaných lístkov koriandru, 2PL sekaných lístkov petržlenu, 1 vajce, 6-8 plátkov lístkového cesta /filo/, 90g rozpusteného masla, 1PL sezamov ých semiačok.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nasekáme na drobné kocky, strúčiky cesnaku pretlačíme do pomletého mäsa, šafrán namočíme do teplej vody.

V panvici na oleji opražíme cibuľu na malom plameni, potom plameň zväčšíme a pridáme pomleté mäsko s cesnakom.Osmažíme a prípadné tvoriace sa hrudky vareškou rozdelíme.
Prisypeme všetky koreniny a bylinky a varíne ešte chvíľku, aby sa nám zmes pekne prepojila.
Zmes dáme do sitka, aby nám odtiekol prebytočný tuk.
Do vychladnutej zmesi pridáme vajce.

Pripravíme si obdĺžniky cesta, ak nezoženiete filo, tak pláty lístkového cesta rozvaľkajte úplne na tenko.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

POMARANČOVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

6 sladkých pomarančov, 2ČL vody z pomarančových kvetov, 15 čerstvých ďatlí, cca 90g mandlí, lístky mäty na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomaranče očistíme a odblaníme, robíme nad miskou, aby nevyšla ani kvapka šťavy nazmar :-)))
Pridáme vodu z pomarančových kvetov, zľahka premiešame, prekryjeme a necháme odležať v chladničke aspoň pol dňa.
Datle odpeckujeme a pozdĺžne nakrájame.
Mandle sparíme, zbavíme šupiek, nakrájame pozdĺžne a krátko osmažíme.
Servírujeme chladené, posypeme ďatlami a mandľami a dozdobíme mätou.

Ak urobíte šalátiku viac, môžete ďatle a mandle pridať do misky k pomarančom a dať do chladničky.
Šalát dostane trošku iný rozmer chuti :-)))))

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2010, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KORENENÉ GRILOVANÉ KURA



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie stehná- /alebo polovičky kuraťa/ Marináda: na špičku noža šafrán, 1ČL hrubozrnná soľ, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 1 1/2ČL papriky, 1/4 ČL kajenského korenia, 2ČL mletého rímskeho kmínu, 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1PL citrónovej šťavy, 1PL olivového oleja. 2 citróny, 2PL jemnozrnného cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V mažiari si z ingrediencií vytvoríme zmes.
Na kurati urobíme pár šikmých zárezov. Marinádu natrieme na celú plochu kuraťa a do zárezov.
Vložíme do misy prekryjeme a vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky marinovať.

Pred grilovaním kura vyberieme, aby získalo izbovú teplotu.
Potom grilujeme.
Ak nie je po ruke gril, tak upečieme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.4.2010, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JEDNODUCHÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK K ČAJU/KÁVE



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla, 250g práškový cukor, 5 vajec, 250g polohrubej múky+1ČL prášku do pečiva, citrónová kôra, orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtk, citrónovú kôru.Vymiešame.
Postupne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nakoniec zľahka vložíme sneh z bielkov.
Vypracované cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy.
Vrch pokryjeme posekanými orechami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Po vytiahnutí môžete koláčik preliať orechovým likérom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.4.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY



POTREBNÉ PRÍSADY

200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie.
Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko.
Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes.
Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý.
Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-))))

Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2010, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MASCARPONE S BANÁNMI



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mascarpone, 1 žĺtko, prisady podľa chuti: cukor, vanilková esencia, kôra z limetky /bio/, banán, alebo sezónne ovocie /momentálne nie je veľký výber, preto som dala banány/, kr.cukor+mletá škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone vymiešame so žĺtkom a cukrom, pridáme vanilkovú esenciu, kôru z limetky, alebo citróna.
Vymiešanú zmes vložíme do zapekacích misiek a ozdobíme ovocím.
Kryšt.cukor zmiešame s mletou škoricou a nasypeme na vrch.
Zapečieme v rúre, kým na povrch nechytí "kôrku", najlepšie pod grilom, alebo infra. pár minútiek.
Možno dozdobiť mätovým lístkom, mäta u mňa putovala do konvice na čaj, pripravovala som marocký mätový čaj :-))
Veľmi chutné podávať teplé, ale aj po vychladení na druhý deň.
Dávam synovi do práce, ako sladkú maličkosť pre pekný deň :-)))
Dobrú chuť ....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BAGETKY SO SYROM



POTREBNÉ PRÍSADY

170ml vody, 3/4 ČL soli, 1ČL oleja, 280g hladká múka, 12g čerstvých kvasníc, údený syr /oštiepok/, korenená hrubozrnná morská soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky vložíme: vodu, olej, droždie, pridáme múku, urobíme do nej dierku vložíme soľ-zahrnieme múkou.
Zvolíme program bagetky, alebo cesto /podľa pekárničky.
Po vykvasení cesta vytvarujeme bagetky, potrieme vodou, posypeme strúhaným syrom a hrubozrnnou soľou a vložíme piecť.
Dobrú chuť.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.4.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

LOSOS S KREVETKAMI V TAJINE



POTREBNÉ PRÍSADY

Lososový filet, krevety, maslo, mandľové maslo /nemusí byť/,korenená soľ, citrón, červené víno.

POSTUP PRÍPRAVY

Lososový filet umyjeme, vysušíme. \r\nNa dno tajinu odkrojíme plátok masla, naň položíme filet z lososa, osolíme korenenou soľou, priložíme plátky citróna a znovu plátky masla.\r\nNa vrch rozložíme krevety, podlejeme červeným vínkom.\r\nNa naslabšom plameni, ak máte kovovú platňu-použijeme ju pod tajin /vtedy možno dať vyšší plameň/ dusíme.\r\nMožno pridať aj mušle, ale momentálne som nemala :-)))))\r\n\r\nPodávame so zeleninkou, alebo šalátikom s olivami a mozarellou, alebo iným syrom.\r\n\r\nDobrú chuť :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu