. .. .. .. .. .. .
. .

CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE - RECEPT 26347

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 8.5.2024 8:22
Aktualizácia: 8.5.2024 8:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 90
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE


[ recept č. 26347 zo dňa  ]


CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE


POTREBNÉ PRÍSADY

Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta.
Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto.
Pečieme na 180 stupňov do zlata.
Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať.
Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou.
Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu.
Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom.
Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí.
Po vychladení vyklopíme dezert na tanier, a navrstvíme ušľahanú vanilkovú šľahačku.
Posypeme čokoládovými vločkami, alebo stružlinkami čokolády.

Dobrú chuť :-))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Už len nakrojiť, a o chvíľu je po ňom :-)))))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< JABLKOVO-ZELEROVÝ ŠALÁT | CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE | ŽEMLIČKY TANÁD >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.4.2010, 21:30)
to je celkom narocna plnka.... uuuuuf..... ale dala by som si.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:34)
Veronika je to úplne jednoduché, len to vyzerá náročne ,-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.4.2010, 20:58)
Katka vy pečiete same dobrôtky z drahých ingerdiencii aj ten názov hovorí sám za seba špecialita za špecialitou tak dotoho (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) (flower) (flower) (flower) (flower) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:03)
Jarka ja milujem vychutnávať veci plnými dúškami ,-) ,-) ,-) a Vy máte predsa dobrôtok až....až... (Y) jednu lepšiu, ako druhú (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu