. .. .. .. .. .. .
. .

SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY - RECEPT 26021

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 12.5.2024 9:13 DNES
Aktualizácia: 12.5.2024 8:05 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 90|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY


[ recept č. 26021 zo dňa  ]


SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY


POTREBNÉ PRÍSADY

200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie.
Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko.
Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes.
Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý.
Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-))))

Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok.

Keď koláčik vychladne ozdobíme ho mandľami a zalejeme pripraveným sirupom.
Vrátime do rúry na 5 minút.
Necháme ho vychladnúť a nakrájame na štvorce.

Podávame so silným marockým mätovým čajom.

Dobrú chuť :-))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


ešte nenakrájaný...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< MASCARPONE S BANÁNMI | SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY | JEDNODUCHÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK K ČAJU/KÁVE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (18.4.2010, 21:19)
Koláčik vyzerá výborne (Y) (Y) (Y), aj by som ho skúsila, ale čo je to tá semolina...? *-). A kde zoženiem vodu z pomarančových kvetov? :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 19.4.2010, 19:24)
Darinka semolina je zo pšenice a je taká hrubá ako krupica. Ja som si vodu z pomarančových kvetov doniesla z Maroka, ale je dostať v orient obchodíkoch. V marockej kuchyni sa veľmi často používa a má svoju charakteristickú príchuť. Keby som ju nemala nahradila by som citrónovou, alebo pomarančovou šťavou :-) ale nie je to tá chuť :-(((((
ODPOVEDAŤ
Nikoleta B. (nicollca) ID 142888 (18.4.2010, 20:13)
Jeeeej! Moj byvaly priatel je povodom z Maroka a tieto kolaciky patria z ich tradicnych k mojim naoblubenejsim!!!! Mnaaam! (Y) Velmi sa tesim, ze mam konecne recept, lebo od chlapa vytiahnut recept na kolac...a navyse ked aj vedel nejake tie suroviny, tak sa mu tazko prekladalo z arabstiny...ako napriklad semolina alebo pomarancova voda... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.4.2010, 22:19)
Nikoletka, ja som sa v Maroku zamilovala do ich kuchyne :-) koláčiky a hlavne k čaju su geniálne. Doniesla som si veľa receptov, ktoré som si "vyžobrala". A chcem sa tam vrátiť na kurz pečenia typických marockých sladkostí (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu