končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE[ recept č. 26347 zo dňa 26.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-))) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta. Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto. Pečieme na 180 stupňov do zlata. Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať. Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou. Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu. Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom. Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí. Po vychladení vyklopíme dezert na tanier, a navrstvíme ušľahanú vanilkovú šľahačku. Posypeme čokoládovými vločkami, alebo stružlinkami čokolády. Dobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.4.2010, 21:30) | |
to je celkom narocna plnka.... uuuuuf..... ale dala by som si.... | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:34) | ||
Veronika je to úplne jednoduché, len to vyzerá náročne | ||
ODPOVEDAŤ |
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.4.2010, 20:58) | |
Katka vy pečiete same dobrôtky z drahých ingerdiencii aj ten názov hovorí sám za seba špecialita za špecialitou tak dotoho | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:03) | ||
Jarka ja milujem vychutnávať veci plnými dúškami a Vy máte predsa dobrôtok až....až... jednu lepšiu, ako druhú | ||
ODPOVEDAŤ |