. .. .. .. .. .. .
. .

CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE - RECEPT 26347

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE


[ recept č. 26347 zo dňa  ]


CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE


POTREBNÉ PRÍSADY

Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta.
Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto.
Pečieme na 180 stupňov do zlata.
Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať.
Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou.
Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu.
Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom.
Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí.
Po vychladení vyklopíme dezert na tanier, a navrstvíme ušľahanú vanilkovú šľahačku.
Posypeme čokoládovými vločkami, alebo stružlinkami čokolády.

Dobrú chuť :-))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Už len nakrojiť, a o chvíľu je po ňom :-)))))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchla hrášková polievka | CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE | krstinová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.4.2010, 21:30)
to je celkom narocna plnka.... uuuuuf..... ale dala by som si.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:34)
Veronika je to úplne jednoduché, len to vyzerá náročne ,-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.4.2010, 20:58)
Katka vy pečiete same dobrôtky z drahých ingerdiencii aj ten názov hovorí sám za seba špecialita za špecialitou tak dotoho (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) (flower) (flower) (flower) (flower) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.4.2010, 21:03)
Jarka ja milujem vychutnávať veci plnými dúškami ,-) ,-) ,-) a Vy máte predsa dobrôtok až....až... (Y) jednu lepšiu, ako druhú (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu