končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - špaldová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,.. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Smotanovo-jogurtová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 600 – 800 ml kyslej smotany 400 ml bieleho jogurtu 200 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia 3 balíčky okrúhlych piškót POSTUP PRÍPRAVY Ospravedlňujem sa, že to nie je môj originál recept, ale ukladám si ho sem, aby som ho nabudúce našla :D 1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky. 2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky. 3. Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 veľký plech: 5 ks vajec, 100 g masla, 180 g prášok.cukor / 18 SJ/, kryštál.cukor 2 PL / asi 2 SJ/, hladká múka 100 g + 100 g polohr.múka = 200 g múka / 13,5 SJ/, prášok do pečiva, 500 g hrudkového tvarohu / 2 SJ/, 2 ks vanil.cukor alebo 16 g / 3,2 SJ/, vykôstkované polené slivky 400 g / 6,3 SJ/, štipka soli , spolu cca. 44 SJ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky, maslo a polovicu prášk. cukru vyšľaháme. Pridáme zmiešanú a preosiatu múku s prášok do pečiva a štipkou soli. Postupne pridávame do vzniknutej masy na striedačku so snehom z bielkov / sneh vyšľaháme s druhou polkou práškového cukru./ Plech pomastíme, vysypeme polohr. múkou, rozotrieme cesto a rovnomerne navrstvíme tvaroh zmiešaný s vanil. cukrom. Odporúčam dať hrudkový tvaroh. Umyté, vykôstkované a polené slivky ponárame z vnútornej strany do kryšt.cukru a rovnomerne ukladáme na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre na 150 C asi hodinu. Možno sa Vám upečie skôr, treba ho sledovať a vytiahnuť skôr. Pre diabetikov: koláč počítajte ako sladké pečivo t.j. 20 g = 1 SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2014, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Fantastické tvarohové gule od ŽidekaPOTREBNÉ PRÍSADY pre asi 3 osoby: maslo 50 g, 3 lyžice kryštálový cukor /asi 40 g = 4 SJ/, 1 ks žĺtok, 250 g plnotučný tvaroh / ja som použila hrudkový ale môže byť aj krémový = 1SJ/ , za hrsť namočených hrozienok / 1 SJ - nemusia byť/, čerstvá vanilka / tiež nemusí byť/, 1 ks vajce, asi 150 g hrubej múky / 10 SJ/, striedka z 1/2 alebo 3/4 bieleho rožka / 1 SJ/ spolu 17 SJ 7 SJ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od p. Žideka z relácie nebíčko v papuľke. Prerobila som ho pre diabetikov, aby si aj oni mohli pochutit. Je trošku prispôsobený, ale suroviny sú tie isté. Na prípravu jednoduchý a naozaj rýchly recept. Nemusíte sa zabávať s plnením gulí a máte rýchly a chutný obed. Len tých gulí bude málo :D Odporúčam urobiť z 2 dávok. V miske rozmiešame maslo spolu s cukrom, pridáme 1 žĺtok,tvaroh,hrozienka, nožom vyškrabaný stred vanilky / nemusí byť/, zakaždým zmiešame. Pridáme celé vajce, postupne prisypávame múku. Vznikne hladké, ale nie príliš tuhé cesto. Napokon pridáme striedku z rožka a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť. Vytvarujeme menšie guličky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď guličky vyplávajú ulovíme ich a môžeme podávať. Na vrch na gule môžete dať ako posýpku tvaroh, strúhanku, roztlačené čerstvé broskyne alebo jahody...jednoducho na čo budete mať chuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru / 25 SJ/, 250 g tuku( hera, palmarin), 4 žĺtka, 250 g hl.múka / 16,5 SJ/, 1 prášok do pečiva, 4 bielka - zostanú nám po oddelení žĺtkov, 250 hrudkového tvarohu /1 SJ/ POSTUP PRÍPRAVY Cukor+ tuk+ žĺtka vymiešame do peny. Pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec sneh. Ak chcete mať dvojfarebnú bábovku, do 1/2 cesta pridáme kakao. Bábovku pečieme v rúre najprv na 150 C a potom pridáme teplotu. Máte tak zaručené, že nebude surová vo vnútri a ani nebude pripečená na vrchu. Je dosť sýta a 2-3 kúsky a máte dosť :D Pre diabetikov: 1 kúsok t.j asi 60 g má 3 SJ. Nakoľko je tam tvaroh nezvyšuje moc glykémiu.Teda aspoň u nás... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Šišky aj pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Sladidlo, ktoré používamPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CUKRAVIT POSTUP PRÍPRAVY Ahojte. Prikladám nejaké info o Cukravite. Kupujem ho v jednom eshope.Ak budete mať záujem pošlem kontakt. Mám ho odskúšané a môžem ho naozaj odporučiť. Nezvyšuje glykémiu a hlavne nechutí tak odporne kovovo ako iné sladidlá. CUKRAVIT - prírodné nekalorické sladidlo pre diabetikov - Nekalorické sladidlo-sukralóza Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.8.2020, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica POSTUP PRÍPRAVY Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov. Postup: Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie. Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky. Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek. Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať. Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti.. Postup: Dressing: 200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru. Postup: Pripravíme si dressing a dáme ho nabok. Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Bryndzové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody. Počkáme kým vyplávajú. Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu. Dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ. Obrázok je len ilustračný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |