končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DIA RECEPTY |
Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tvarohovo - špaldová bublanina[ recept č. 57091 zo dňa 2.7.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY 100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,.. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle. |