končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
pšenično-ražný chlieb z Ety SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja POSTUP PRÍPRAVY nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny. tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
pšenično-ražno-pohánkový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 380ml teplej vody, 7g sušeného droždia 400g T-650, 100g ražnej celozrnnej múky, 50g pohánkovej múky, 1čl soli, 2čl rasce, 4PL kvalitného oleja, 1PL octu - v tomto prípade som dala balsamikový, inak dávam hocijaký vínny - červený, ružový...ale obyčajný nikdy:-)) program SPRINT POSTUP PRÍPRAVY všetko som v tomto poradí naliala a nasypala do nádobky na pečenie a nechala na pekáreň, čo z toho bude:-))...sem tam som nakukla, či je cesto akurát, ale nebolo treba pridávať ani múku, ani vodu... pohánková múka je potvora, veľmi zhutní cesto, takže treba s ňou opatrne exprerimentovať, aby sa nám háky nezatavili:-)) výsledok - je na počudovanie vzhľadovo celkom dobrý, štruktúra chlebíka je veľmi pekná, cesto sa pravidelne vymiesilo, akurát z nejakého dôvodu je ten vrch "vrásčitý"...(priznávam, že som tam dala 4PL slnečnicového oleja a navyše aj za dobrú lyžicu olivového, asi tá piata lyžica bola už naozaj navyše...preto som radšej už dala hore do receptu iba 4PL oleja) ale chuť je výborná!!! chlebík je mäkkučký a troška sladkastý - to robí tá pohánková múka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2009, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru 200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni) 4PL oleja, 1PL octu, by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať POSTUP PRÍPRAVY tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná. dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
včerajší chlebík z ETY SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta voda - plastový pohárik cukor - väčšia odmerka soľ - menšia odmerka POSTUP PRÍPRAVY tak, ako pridávam do korýtka na pečenie: ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru 400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb. ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku. z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník doba pečenia ca 2 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2008, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |