. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Anna T. (babuš) ID 7831
.
mimibazar.sk/caldera
Oblasť: Svätý Jur
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.10.2006
Naposledy: 8.10.2023 12:28
Aktualizácia: 4.7.2017 18:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 205
RODINNÉ FOTOGRAFIE 31
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 17
RECEPTY 13
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražný chlieb z Ety Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny.
tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražno-pohánkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

380ml teplej vody, 7g sušeného droždia 400g T-650, 100g ražnej celozrnnej múky, 50g pohánkovej múky, 1čl soli, 2čl rasce, 4PL kvalitného oleja, 1PL octu - v tomto prípade som dala balsamikový, inak dávam hocijaký vínny - červený, ružový...ale obyčajný nikdy:-)) program SPRINT

POSTUP PRÍPRAVY

všetko som v tomto poradí naliala a nasypala do nádobky na pečenie a nechala na pekáreň, čo z toho bude:-))...sem tam som nakukla, či je cesto akurát, ale nebolo treba pridávať ani múku, ani vodu...
pohánková múka je potvora, veľmi zhutní cesto, takže treba s ňou opatrne exprerimentovať, aby sa nám háky nezatavili:-))
výsledok - je na počudovanie vzhľadovo celkom dobrý, štruktúra chlebíka je veľmi pekná, cesto sa pravidelne vymiesilo, akurát z nejakého dôvodu je ten vrch "vrásčitý"...(priznávam, že som tam dala 4PL slnečnicového oleja a navyše aj za dobrú lyžicu olivového, asi tá piata lyžica bola už naozaj navyše...preto som radšej už dala hore do receptu iba 4PL oleja) ale chuť je výborná!!! chlebík je mäkkučký a troška sladkastý - to robí tá pohánková múka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2009, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru
200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni)
4PL oleja, 1PL octu,
by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať

POSTUP PRÍPRAVY

tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná.
dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

včerajší chlebík z ETY Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint
používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta
voda - plastový pohárik
cukor - väčšia odmerka
soľ - menšia odmerka

POSTUP PRÍPRAVY

tak, ako pridávam do korýtka na pečenie:
ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru
400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb.
ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku.
z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník
doba pečenia ca 2 hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2008, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu