
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() cestoviny s tuniakomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uvarené cestoviny, zelenina dusená, čerstvá, sterilizovaná, losos alebo tuniak z konzervy, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY takýto obed mám najradšej, lebo je expresne urobený a nezaťaží žalúdok ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 30.12.2012, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() expresná, veľmi sýta krémová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY žltá cukina, zemiaky ( mala som aj indickú uhorku), cesnak, kôpor, olivový olej, soľ, mlieko alebo jogurt. POSTUP PRÍPRAVY cukinu, cesnak (podľa chuti) a zemiaky pokrájame nadrobno, trošku posolíme a udusíme do mäkka v troche vody a olivového oleja. rozmixujeme dohladka, pridáme podľa potreby mlieko, ale pozor, aby to nebolo príliš riedke. ochutíme podľa vlastného gusta ( ja som dala iba kôpor a pridala cesnak), takže polievka bola hustá ako kaša:-) napriek tomu všetkým veľmi chutila:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() raňajky pre vorvaňku Anku☺POTREBNÉ PRÍSADY toto je mierne modifikovaný návod na ľahké a zdravé raňajky od Mačingovej: mrkva, jablko (základ) iné ovocie podľa chuti a sezóny pár hrozienok, sušené slivky, brusnice sezam, tekvicové semiačka (kto chce, prikvapká ešte trošku olivového oleja, ten podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov (ako každý tuk) strúhadlo☺ POSTUP PRÍPRAVY mrkvu postrúhame najemno, jablko nahrubo, pridáme umyté sušené ovocie a semiačka, kvapneme prípadne olej a papkáme na miske je toho nastrúhaného 332g OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() ľahká a rýchla večera pre vorvanePOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, tvrdý syr, bylinky, olivový olej, mikrovlnka POSTUP PRÍPRAVY cuketu prerežeme pozdlžne, dáme do mikroténového vrecka, ktoré poprepichujeme vidličkou, vložíme na 4 minútky do mikrovlnky. vyložíme na tanier, posypeme bylinkami, nastrúhame syr a dáme ešte raz na 3 minútky zapiecť, kým sa syr nezoztečie. po vybratí pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme podľa vlastnej chute OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 3.7.2012, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
![]() martuškin lektvar na zníženie cholesteroluPOTREBNÉ PRÍSADY 2dcl čo najkoncentrovanejšieho alkoholu > > 1/2kg ošúpaného lisovaného cesnaku, zavoláme silného muža, nech roztlačí varechou alebo niečím dreveným, prípadne tlčikom na mäso - drevenou stranou POSTUP PRÍPRAVY vložiť do tmavej nádoby na týždeň, každý den premiešať. Nemalo by to vôbec prísť do kontaktu s kovom.Po týždni pretlačiť, ja som použila biele plátno, lebo to je kaša, treba to pozmadžgať a užíva sa každé ráno pred prvým jedlom postupne od 3 kvapiek, dávka sa zvyšuje každý deň až po 30 a potom zase naspäť až po 3 kvapky. takže kto chce, nech vyskúša, ja začínam dnes:-D na zdravie! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 29.12.2011, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() zapečený baklažán s kaškavalomPOTREBNÉ PRÍSADY baklažán, kaškaval(kravský alebo ovčí syr) , olivový olej, cesnak (nemusí byť) sol - všetko pŕiměřene:-D POSTUP PRÍPRAVY baklažán nakrájame na kolieska, posolíme, aby pustil horkosť - ak teda nejakú má (mladé plody väčšinou nebývajú horkasté), necháme postáť ca 15-20 minút, potom kolieska osušíme servítkou a poukladáme na papier na pečenie pokvapkáme olivovým olejom, potrieme rozpučeným cesnakom, nastrúhame kaškaval a dáme piecť do trúby pri teplote ca 180°C, pečieme ca 15-20 min, kým nie je syr roztečený a zlatožltý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() expresná hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY drť z mrkvy a cvikly, ktorá nám zostala v odšťavovači, mrazený hrášok, drobná cestovina, pochutiny POSTUP PRÍPRAVY drť nasypeme do kastrola a mierne popražíme na oleji, aby mala polievka peknú farbu, pridáme podľa chuti mrazený hrášok, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť. v priebehu varenia môžeme zahustiť drobnou cestovinou - jednoducho nasypeme do polievky. keď je všetko mäkké, polievku iba prichutíme podľa vlastného vkusu. dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() pšenično-ražný chlieb z Ety SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja POSTUP PRÍPRAVY nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny. tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() pšenično-ražno-pohánkový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 380ml teplej vody, 7g sušeného droždia 400g T-650, 100g ražnej celozrnnej múky, 50g pohánkovej múky, 1čl soli, 2čl rasce, 4PL kvalitného oleja, 1PL octu - v tomto prípade som dala balsamikový, inak dávam hocijaký vínny - červený, ružový...ale obyčajný nikdy:-)) program SPRINT POSTUP PRÍPRAVY všetko som v tomto poradí naliala a nasypala do nádobky na pečenie a nechala na pekáreň, čo z toho bude:-))...sem tam som nakukla, či je cesto akurát, ale nebolo treba pridávať ani múku, ani vodu... pohánková múka je potvora, veľmi zhutní cesto, takže treba s ňou opatrne exprerimentovať, aby sa nám háky nezatavili:-)) výsledok - je na počudovanie vzhľadovo celkom dobrý, štruktúra chlebíka je veľmi pekná, cesto sa pravidelne vymiesilo, akurát z nejakého dôvodu je ten vrch "vrásčitý"...(priznávam, že som tam dala 4PL slnečnicového oleja a navyše aj za dobrú lyžicu olivového, asi tá piata lyžica bola už naozaj navyše...preto som radšej už dala hore do receptu iba 4PL oleja) ale chuť je výborná!!! chlebík je mäkkučký a troška sladkastý - to robí tá pohánková múka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.2.2009, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() rýchla kulajda a´la JAPOTREBNÉ PRÍSADY všetko PŘIMĚŘENE:-))) huby sušené (namočené pred varením aspoň 30 minút v mlieku alebo vode) alebo čerstvé huby , zemiaky, cibuľa, údená slanina (nemusí byť) soľ, rasca, celé korenie, vavrínové čiže bobkové listy, sušený kôpor, múka na zahustenie, olej, vajíčka, kyslá smotana (stačí aj acidko) POSTUP PRÍPRAVY huby, zemiaky, cibuľu slaninu pokrájame na drobnejšie kúsky a dáme variť s bobkovým listom a korením a osolíme. keď je všetko mäkké, pridáme kôpor a zátrepku z hladkej múky a trošky oleja a necháme prejsť varom. opatrne picneme dnu ešte zo tri vajíčka, jemne premiešame a necháme dovariť, prípadne dochutíme. polievka by nemala byť riedka, skôr naopak. kyslú smotanu alebo acidko pridáme rovno na tanier (1PL stačí) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |