
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
ZAVÁRANINY |
![]() Zaváraná oškvarková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 800g oškvarkov (škvarky), 1 veľké lečo, 2 hlavičky cesnaku, 2 poháre kápie zavárané, 2 feferónky, 5 malých lyžíc vegety, 150g horčice, 4 celé surové vajcia POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku, naplníme do pohárov (nie však do plna) a sterilizujeme 45 minút pri 90-100st.celzia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Nátierka na topeničky od SabínyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Paprika v oleji - nálevPOTREBNÉ PRÍSADY 2 l vody, 2 dcl oleja, 2 dcl cukru, 2 dcl octu, 1 balíček deka - uvaríme POSTUP PRÍPRAVY Do uvareného nálevu vložíme očistenú papriku (najlepšie kápiu, ale dá sa použiť aj obyčajná červená paprika). Papriku uvaríme, vytiahneme a naložíme do pohárov. Nálev ešte raz necháme prevrieť a ponalievame na papriku. Sterilizujeme pri 90 stupňoch asi 5 - 7 minút. Kto nechce mať v náleve guľôčky z deka, môže ho precediť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.9.2009, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Uncle Ben´sPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg rajčín, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 200g cukru, 50 g soli, 1 dl oleja, 7 dl pohár uhoriek zaváraných (len uhorky bez šťavy), 3 strúčiky cesnaku, 3 krabičky pretlaku (alebo 7dl domáceho pretlaku), 1 šampiňóny krájané (konzerva 420g), 1 kukurica v konzerve. POSTUP PRÍPRAVY Všetko pokrájame na malé kúsky, varíme 20 minút (ja som varila trochu dlhšie). Pridala som aj asi lyžicu sójovej omáčky a 0,5 dl octu čo v pôvodnom recepte nieje. Sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Z tejto dávky mi vyšlo 15 pohárikov. Rajčinky som pred krájaním sparila v horúcej vode a ošúpala som ich, ale netreba to robiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 31.8.2013, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Kečup z Dlhej (kečupová omáčka)POTREBNÉ PRÍSADY 4 kg rajčín, 6 väčších cibúľ, 6 paprík, 4 feferónky (nemusia byť), 3 - 4 dl octu, 10 polievkových lyžíc cukru, 1 polievková lyžica soli, 6 klinčekov, 10 zrniek nového korenia, 1 malá lyžička sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice horčice. POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Cukinová pochúťka (výživa)POTREBNÉ PRÍSADY 5 kg cukiny (cukinu ošúpeme a vydlabeme jadierka, vážime už očistenú cukinu), postrúhame a udusíme do sklovita. Rozmixujeme a pridáme 700g - 1000g cukru, 2 vanilínové cukry, 4 lyžičky kyseliny citrónovej, 1 dl rumu (nemusí byť) a 1 Pektogel. Všetko spolu povaríme 10 minút od bodu varu, vlejeme do pohárikov a sterilizujeme (stačí chvíľka kým chytia viečka) POSTUP PRÍPRAVY Ja som nezohnala Pektogel, tak som použila 1 sáčok kyseliny sorbovej, a na zahustenie 1 zlatý klas zamiešaný s asi 2 dl vody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.7.2011, 1:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Bazový sirup od mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 - 24 kvetov bazy čiernej (podľa veľkosti), 2 kg cukru, 100 g kyseliny citrónovej, 1 sáčok kyseliny sorbovej (alebo pomôcka na konzervovanie od Dr.Oetker), 2,25 l vody POSTUP PRÍPRAVY Kyselinu citrónovú povaríme vo vode (aby sa rozpustila), necháme vychladnúť. Potom do tejto citrónovej vody vložíme kvety a necháme ich tam 24 hodín. Potom ich vyberieme, pridáme kyselinu sorbovú, cukor a chvíľu povaríme kým sa cukor rozpustí. Precedíme a nalejeme do fliaš. Netreba zavárať. Minulý rok som sirup naliala horúci do pohárov, zavrela a dala dolu hlavou kým vychladne. Pili sme ho potom aj cez zimu a nepokazil sa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2014, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Pikantná Dáškina nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg cibule, 1kg papriky, 1kg rajčín (ošúpané), 1/2 deka, 2dl oleja, 2dl octu, 1,5dl cukru, 8 strúčikov cesnaku, 5ks (10) feferóniek, 2dl horčice polotučnej (väčší pohárik) POSTUP PRÍPRAVY Všetku zeleninu pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť spolu s preosiatym dekom, olejom, octom a cukrom. Keď je zelenina uvarená, zmixujeme a pridáme horčicu a ešte 10 minút varíme. Kvôli lepšej farbe môžeme pridať pretlak. Po uvarení naplníme do pohárikov a sterilizujeme kým nechytia viečka, prípadne poháriky len postavíme dolu hlavou. Feferóniek je v pôvodnom recepte 5 ks, kto má však rád pikantnejšie, môže dať kľudne aj 10 ks. Nátierka je dobrá na chlebík, ale i do gulášu, či pod dusené mäso. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2009, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Cukinový šalát (ako čalamáda)POTREBNÉ PRÍSADY 3kg cukiny, 1kg papriky, 1kg cibule, 1 deko, 1/2 kg cukru, 1/2l octu POSTUP PRÍPRAVY Cukinu očistíme a postrúhame na strúhadle na jablká. Papriku a cibuľu pokrájame na rezančeky. Zmiešame s cukinou, pridáme cukor, ocot a preosiate deko. Premiešame a necháme odstáť 3 hodiny. Naplníme do pohárov a sterilizujeme asi 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 1.12.2013, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Lečovo fazuľový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg cibule, 1kg papriky, 2dl oleja, 1,5kg rajčín, 15-20dkg cukru, 1dl octu, 1kg suchej fazule, 1 deko, trošku soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme fazuľu, odložíme bokom. Nakrájanú cibuľu a papriku podusíme na oleji, pridáme nakrájané rajčiny (kto chce, môže ich popredu spariť a ošúpať, ale netreba) a ocot, cukor. Podusíme a pridáme uvarenú fazuľu, trochu osolíme a zasypeme preosiatym dekom (guľočky korenia z neho vyhodíme). Plníme do pohárov a sterilizujeme. Šalát je výborný s opečenou klobáskou ako rýchla večera, no dá sa jesť i sám na studeno. Ak pri varení nepridáme fazuľu, vznikne nám chutnejšie lečo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |