
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jahodový cheesecake - najrýchlejší dezert na svetePOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujeme: 85 g zázvorových keksov (alebo hocijakých obľúbených - maslové, karamelové...), 200 g krémového syru, 200 g hustého greckého jogurtu (alebo tučnej kyslej smotany), 4 PL cukru (alebo podľa chuti), pár kvapiek vanilkového extraktu, 2 PL jahodového džemu, 100 g čerstvých jahôd POSTUP PRÍPRAVY Tento cheesecake, netradične podávaný v pohároch (jeden pohár - jedna porcia), je snáď najrýchlejší dezert aký som kedy robila. Pripravila som ho včera večer tuším za 5 či 10 minút, cez noc dala vychladiť (nie je podľa mňa potrebné) a výsledok stojí zaj za to, ľahké a svieže! Jahody pomaly končia, ale pokojne ich môžeme nahradiť malinami a malinovým džemom, čučoriedkami a čuč. džemom, či černicami ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 29.9.2010, 1:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jahodovo-čokoládová pusinkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžičky kukuričného škrobu (gustin),2 lyžičky bieleho vínneho octa (alebo citrónovej šťavy), štipka pravej vanilky, 5 bielkov, 300 g krupicového cukru, 50 g kvalitnej čokolády na varenie, 500 ml šľahačkovej smotany, 450 g jahôd, 20 g opražených a nasekaných orieškov alebo postrúhanej čokolády. POSTUP PRÍPRAVY Opäť sa mi zvýšili bielka, tak som rozmýšľala čo s nimi. Najprv som chcela urobit kladickú Pavlovu, ale potom som si spomenula na tento recept, ktorý som skúšala pred pár rokmi a ktorý ma zaujal kombináciou bielkov s čokoládou a kakaom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (43) posledné: 16.8.2013, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupomPOTREBNÉ PRÍSADY Na puding: 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 120 g čokolády na varenie Na sirup: 100 g hnedého trstinového cukru, kúsok čerstvého zázvoru, 2 citróny, čerstvá mäta, voda POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám doma na vystrihnutom útržku z nejakých novín, nalepený vo svojom zošite s receptami. NEviem či je tento puding naozaj mexický, možno sa tak volá len kvôli čokoláde a škorici, ale to nič nemení na tom, že je to najgeniálnejší puding aký som kedy jedla! Postup nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.5.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ricottové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g ricotty, 2 lyžice créme fraiche alebo hustej kyslej smotany, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g hladkej múky, 1 balíček čoko pudingu, 2-3 lyžice kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, 1 vajíčko, 125 g cukru (prípadne zmes bieleho a trstinového, alebo hnedého), 175 ml mlieka, 80 ml oleja, čokoládové stružlinky na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Tieto muffinky sú vďaka sviežej ricotte ľahké a osviežujúce. A prepkvapivo nie sú veľmi sladké, takže odporúčam vyskúšať každému, čo nemá rád presladené muffiny. Z dávky vyjde presne 12 muffinov, čiže jeden plech. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.7.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Dekoračné čokoládové lístky (k Schwarzwaldskej roláde)POTREBNÉ PRÍSADY 200 g kvalitnej čokolády, najlepšie aspoň 70 %, 20 celých neporušených bobkových lístkov alebo lepšie čerstvých lístkov z ruží POSTUP PRÍPRAVY Tieto dekoračné čokoládové lístky som vyrábala kvôli úžasnej Schwarzwaldskej roláde, ale pokojne sa dajú použiť na dekoráciu hocijakého dezertu. Postup nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 7.4.2011, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Schwarzwaldská roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 60 g hladkej múky, 40 g kakaa holandksého typu, 1 lyžička vanilkového extraktu, 100 ml silného čaju Earl Grey, práškový cukor na posypanie Na náplň: 150-180 g kompotových višní, 1-2 lyžice bourbonu, 2 smotany na šľahanie (ale stačí aj 1,5), 2 vanilkové cukry Na čokoladovu polevu: 200 g kvalitnej čokolády, 10 g masla, 1 kelimok smotany na šľahanie, 1 lyžička bourbonu Na čokoladove lístky: 200 g kvalitnej čokolády, 20 celých neporušených bobkových lístkov, alebo čerstvých lístkov ruží POSTUP PRÍPRAVY Túto úžasnú roládu som prvýkrát robila na Vianoce, kvôli čokoládovým dekoračným lístkom bola pre mňa cukárskou výzvou. Prvý pokus nebol stopercentný, ale aspoň som zistila čo a ako a ako celú roládu vylepšiť. Prvé zistenie - na plnku stačí použiť cca 350-400 ml smotany na šľahanie, 500 ml je naozaj veľa, lebo pri rolovaní vylezie veľa smotany von. Druhé zistenie - ani na polevu netreba robiť celú dávku, stačí polovičná, prípadne 2/3 z rozpisu. Tretie zistenie - na prípravu čokolístkov sú oveľa lepšie čerstvé ružové lístky, lepšie sa s nimi pracuje a lepšie sa od nich odlepujú hotové čokolístky. A dôležité upozornenie - lístky robiť v predstihu, nechať ich tuhnúť aj celý deň či dva - v žiadnom prípade ich nevložiť tuhnúť do chladničky či mrazničky! NEskôr vysvetlím prečo. Postup pri obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 30.4.2010, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový mazanecPOTREBNÉ PRÍSADY 4 lyžice hrozienok, 4 lyžice umu, 500 g hladkej múky (ja som dala 200 g polohrubej a 300 g hladkej 00), 2 prášky do pečiva, kôra z jedného citróna, 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 3 vajíčka (ja som použila 6 žltkov), 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g mäkkého tvarohu, 60 g sekaných mandlí (alebo lupienkov) a 10 g lupienkov na posypanie, 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY ez víkend som robila zabudnutý puding - môj predchádzajúci recept a ostalo mi 6 žĺtkov. Nemala som v pláne nič piecť, ale bolo mi ľúto ich vyhodiť, keďze zvyčajne to mám doma opačne - žĺtka miniem a bielka ostanú ,-) Už pred Veľkou Nocou som natrafila na recept na Tvarohovy mazanec - celkom ma zaujal, i keď najprv som nad ním krútila nosom, keďže do neho nejde kvások ale prášok do pečiva. Príprava je preto veľmi rýchla a výsledok geniálny! Lahodný, voňavý a jemný mazanec, ktorý úžasne sviežo chutí po tvarohu, mňam! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.4.2011, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Zabudnutý pudingPOTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 1/2 lyžičky soli, 250 g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky vínneho kameňa, 1 lyžička vanilkového extraktu, maslo na vymastenie, 250 ml šľahačkovej smotany, bobuľové a tropické ovocie (jahody, černice a passion fruit) POSTUP PRÍPRAVY Odteraz už budem vedieť čo zo zvyšnými bielkami! Tento dezert je slasť! Tentokrát ma však k jeho príprave nepriviedli zvyšné bielka ale kúpené ovocie. Do oka mi padli černice a passion fruit a potom som doma špekulovala čo vymyslim a spomenula som si na moju najobľúbenejšiu kuchársku knižku - Nigella Express, odkiaľ pochádza tento recept. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kávové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/3 pohára cukru, 2 PL instantnej kávy, 4 PL kávového likéru, mlieko, 1 vajce, 1/2 pohára rozpusteného masla (cca 80 g). POSTUP PRÍPRAVY Priznám sa, nemám rada anglo-americké recepty, kde sa všetko uvádza v pohároch (cup). Človek si sypké potraviny ešte ako tak odmeria, ale odmerať si pevne maslo? Tento recept je nakoniec sčasti improvizácia, ale keďže muffiny sú k improvizácii veľmi tolerantné, nič sa im nestalo, aj keď som postupovala podľa vlastného uváženia a nie podľa pôvodného receptu. 1 pohár je približne 200 ml, ja som si poháre merala podľa odmerky k domácej pekárničke. Nevšímala som si rysku pre ml, ale pre cupy. Čo sa masla týka, použila som 80 g. Muffiny sú naozaj kávové, ich chuť je intenzívna...ďalšie tipy a rady nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.3.2010, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Muffiny Earl GreyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml plnotučného mlieka, 6 vrecúškov čaju Earl Grey, 280 g hladkej špaldovej múky, 120 g trstinového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky soli, 1 veľké vajce, 90 g masla, 130 g jogurtu, 3 lyžice medu POSTUP PRÍPRAVY Tieto muffiny majú veľmi zaujímavú chuť. Chutia naozaj ako čaj Earl Grey. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom čaju. Najlpešie chutia práve ku čaju, na olovrant, spolu s masielkom, ale super sú aj úplne čisté. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 31.10.2013, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |