. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík - RECEPT 37056

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík


[ recept č. 37056 zo dňa  ]


Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej celozrnnej múky, 250g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 3 PL Olivového oleja, 20g kvasníc, 2,5 ČL soli, 1,5 ČL korenia na chlebík z DM, 3 PL drvených ľanových semienok, 3 PL sezamových semienok, 3 PL lúpanej slnečnice, 500 - 550 ml vlažnej vody , 1/2 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

* Múku, soľ, semienka a korenie zmiešame v miske * Doprostred misky spravíme priehlbinku do ktorej rozdrobíme kvasnice, nasypeme 1/2 ČL cukru a nalejeme 500 ml vody * Počkáme až sa kvasnice rozpustia, pridáme olej a začneme miesiť (ak je zmes príliš tuhá prilievame postupne zbytok 50 ml vody) * Robotko cesto pri najpomalšej rýchlosti krásne vymiesi za cca 10 minút * Cesto odlepíme od stien misky a tieto natrieme mašlovačkou olivovým olejom * Vršok cesta v miske poprášime múkou a necháme prikryté utierkou kysnúť 45 - 60 minút (podľa teploty ktorá je v miestnosti) * Po zdvojnásobení objemu cesto z misky vyberieme, vzájomne prekladáme a prehýbame, tak aby sa zase zmenšilo na pôvodnú veľkosť * Povrch nádoby v ktorej budeme chlebík piecť vymažeme masťou, vložíme do nej cesto a necháme kysnúť, tentoraz 35 - 45 minút (ja používam 2,5l oválny pekáčik z jenského skla) * Rúru vyhrejeme na 220 st. C a na spodok umiestnime starý plech alebo plechový hrnček s práve zovretou vodou (3 - 5 dl) * Po dokysnutí vložíme chlebík doprostred rúry a pečieme bez otvárania 25 minút na 220 st. * Potom rúru otvoríme, hrnček alebo plech s vodou vyberieme, mriežku s chlebíkom preložíme do spodnej časti rúry, navrch chlebíka dáme alobal aby sa nám náhodou neprichytil a pečieme tentoraz na 200 st. cca 30 minút * upečenosť si môžeme overiť ihlicou * po upečení chlebík vyberieme, ešte teplý jemne potrieme olivovým olejom, alebo masťou a necháme voľne chladnúť * časy pečenia sú prispôsobené mojej rúre, ktorá pečie slabšie, takže je dobré to na prvý krát sledovať a prípadne si ich skrátiť
<< Pravé francúzske briošky (Brioche) | Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík | Úžasný sladký chlebík so slivkami a čokoládou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (21.2.2011, 19:36)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (21.2.2011, 21:07)
(L) (radost) (hello)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (10.2.2011, 0:05)
(Y) (Y) (Y) krasny, tie semienka ma v nom lakaju
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (11.2.2011, 11:52)
Ďakujem Zuzka (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:01)
(clamp) (clamp) chlebík je nádherný, musím už konečne aj ja nejaký vyskúšať upiecť, tento receptík vyzerá zaujímavo (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:44)
Ďakujem Ivetka (L) hlavne je to jednoduchý recept a asi sa nedá ani pokaziť, keďže som na ňom trénovala a mal úspech od prvého pokusu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.2.2011, 21:29)
Zlatka, chlebík máš ukážkový, len zahryznuť, tiež si miešame podobný chlebík, je vynikajúci! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 10:05)
Ďakujem Darinka (L) Odkedy papáme len domáci chlebík, spotreba nám tak o polovicu vzrástla a hneď po dopečení zmiznú všetky pätky, údajne z ušľachtilého dôvodu, že sa nedajú natierať na desiatu ,-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (8.2.2011, 14:02)
|:o) |:o)krásny |:o) |:o)tiež si doma pečiem chlieb aj žemličky či rožteky,bagety |:o)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 10:02)
Rožtekov a bagetiek sa zatiaľ trošku bojím, keďže nemám pekáreň a ani formičky, ale výhľadovo ich určite skúsim (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 10:29)
ja nemam tiez pekaren ani formičky neboj aj rukou spravíš
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:47)
To tvarovanie rukou ako problém nevidím, skôr sa bojím, že keď sa netrafím cestom tak sa mi to porozlieva na cestové placky :^)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 20:40)
to uvidis ci drží tvar ked tak pridáš múku a placky nebudu urcite lebo ti to nakysne :-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.2.2011, 0:05)
(Y) (Y) (Y) (Y)super,určite vyskúšam...Mám teraz obdobie pečenia chleba ,-),tak skúšam.. :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (8.2.2011, 14:00)
(L) ja tiež a asi ma to tak rýchlo nepustí, keď to cesto tak krásne spolupracuje (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu