. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

TOP Donutky z donutkovača



POTREBNÉ PRÍSADY

15 PL Polohrubej múky, 8 PL hnedého cukru, 2 PL Vanilkového extraktu, 25 ml šľahačky, 3 celé vajíčka, 5 PL roztopeného masla, 1 PDP, maslo na vytretie donutkovača, polevu podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Mám nový donutkovač a konečne som našla najchutnejší recept na donutky z neho. \r\nTu je: Hnedý cukor a roztopené maslo spolu rozotrieme a speníme, primiešame vajíčka, šľahačku a extrakt. Postupne prisypeme múku zmiešanú s PDP. Čistý donutkovač nahrejeme do potrebnej teploty, formičky vytrieme roztopeným maslom a plníme tekutým cestíčkom cca 1 KL do jednej priehlbinky. Nám chutia trošku viac prepečené, takže som piekla každú várku 3,5 minúty. Vyšlo mi 42 donutiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 2.2.2018, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL oleja na vytretie formy, 500g hladkej múky, 1 ČL Prášku do pečiva, ½ ČL soli, 60g masla, 4 ošúpané a nastrúhané jabĺčka, 125g nastrúhaného syra (čedaru), 2 rozšľahané vajcia, ovsené vločky na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na tento šťavnatý bochník plný chutí vznikol kedysi dávno v Anglicku. Má úžasnú chrumkavú kôrku a je výborný na pikniky a k čaju. Môžeme použiť akékoľvek jablká, najlepšie sú ale zelené kyslejšie druhy. POSTUP: 1. Formu na kilový bochník vytrieme olejom. 2. Vo veľkej mise zmiešame všetky prísady, najskôr suché, potom pridáme maslo, syr, jabĺčka a vajcia. 3. Hotové vypracované cesto preklopíme do vymastenej formy, posypeme ovsenými vločkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 - 1½ hodiny. 4. Chlebík je hotový keď je vpichnutá ihlica čistá. 5. Po upečení po chvíľke vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.10.2011, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

špeciálne Parker House ŽEMLIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.5.2013, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná Staroanglická cibuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

* 60g masla * 900g cibule * 2 KL cukru * 2 PL Polohrubej múky * 1 KL sušeného tymianu * 1,75 l vývaru * 200g strúhaného syra * soľ a mleté čierne korenie podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Je to úplne jednoduchá a vynikajúca polievočka, ktorá skutočne pohladí žalúdok a dušu :-) * Cibuľku na masle chvíľu dusíme, po zmäknutí na ňu nasypeme cukor a smažíme vo veľkom hrnci do hneda.* Zaprášime múkou a chvíľku smažíme.* Prilejeme vývar, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a varíme na miernom plameni cca 30 min.* Pred podávaním posypeme strúhaným syrom, ale výborná je aj bez.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 9.8.2011, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Viktoriánsky mliečny chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

* 2 ČL sušených kvasníc alebo 15g čerstvých * 1 ČL kryštálového cukru * 350ml vlažného mlieka * 500g hladkej alebo celozrnnej múky (ja dávam 250g špaldovej a 250g pšeničnej) 1 a 1/2 ČL soli (ja pridávam aj 3 PL rôznych semienok -sezam, slnečnica, ľanové) * na glazúru 1 vajce a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento chlebík má veľmi jemnú kôrku i striedku, vďaka trvácnosti sa výborne skladuje a hrianky z neho majú orechovú príchuť. Klasická verzia má tvar písmena S, no môžete upiecť aj iný bochník podľa pekáčiku.
Tak ideme na to: * Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ (a teoreticky semená)* Uprostred spravíme jamku a do nej vlejeme mliečko, vsypeme rozdrobené kvasnice, ktoré necháme chvíľku rozpúšťať a nasypeme cukor * V kuchynskom robotkovi miesime 10 minút na najpomalšom stupni pokým nie je cesto hladké a pružné * Vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou * Necháme kysnúť cca 45 minút * Vykysnuté cesto zrazíme na pôvodnú veľkosť (prekladáme a naťahujeme v rukách) a necháme kysnúť ďalších 45 minút kým nezdvojnásobí svoj objem * Vymastíme formu na 500g chlebík, vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý pozahýbame do tvaru S a vložíme do nej * Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu, kým nie je cesto nad okrajom formy * Vyhrejte rúru na 200 st.C * Pripravte glazúru z 1 PL mlieka a 1 rozšľahaného vajca a potrite ňou bochník * Pečieme cca 45 minút, pokým nie je chlebík zlatistý (asi po 30 minútach ho môžete preventívne zakryť obdĺžnikom z alobalu aby sa vám náhodou zvrchu neprichytil kým sa dopečie spodok * Po upečení vyberieme z formy a necháme chladnúť na kovovej mriežke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.4.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slaninkové celozrnné ražné chlebíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g ražnej celozrnnej múky * 200g hladkej pšeničnej celozrnnej múky * 250ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu * 200 ml vlažnej vody * 1/2 kocky droždia * 1 ČL medu * 1 ČL soli * 100g prerastenej slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

* Najskôr si na panvici zľahka opečieme na kocky nakrájanú prerastenú slaninku * V miske zmiešame ražnú a pšeničnú múku * Z vlažnej vody, medu a droždia spravíme kvások. * Polovicu vychladnutej slaninky pridáme k múke, primiešame kyslú smotanu a prilejeme kvások * Všetko spolu miesime 10 minút v kuchynskom robotkovi pokým sa cesto neoddeľuje od strán nádoby * Prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 30 - 45 minút * Z cesta vyformujeme malé chlebíčky na ktoré nasypeme zbytok slaninky a jemne vtlačíme * Preložíme na vymastený plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie * Znovu prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút pokým sa objem nezdvojnásobí * Potrieme vodou a v predohriatej rúre na 220 st. C pečieme v druhej koľajničke odspodu cca 15 minút. Kto má rád môže si chlebíky pred dopečením posypať strúhaným syrom, ale vynikajúce sú aj takto. Dobrú chuť ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2011, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cibulák (cibuľkový chlebík)



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Úžasný sladký chlebík so slivkami a čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 20g čerstvých kvasníc (2,5 KL sušených) * 350 ml vlažnej vody * 500g hladkej múky (T650) * 1/2 KL soli * 100g hnedého cukru * 30g zmäknutého masla a kúsok na vymazanie formy * 200g nahrubo pokrájaných sušených sliviek bez kôstky (ja som dala celé polovice) * 200g nahrubo nasekanej čokolády na varenie * 1 celé rozšľahané vajce

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo veľkej miske zmiešame cukor, múku, a soľ 2. V strede spravíme jamku do ktorej nalejeme vlažnú vodu a rozdrobíme kvasnice 3. Kvasnice necháme roztopiť a ľahko zmiešame s múkou 4. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime cca 10 minút pokým nie je hladké a pružné (robotko to na najpomalšom stupni zvládne za 10 minút tiež) 5. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste hodinu, pokým nezdvojnásobí objem (ak ho dáme na radiátor, ušetríme cca 15 minút) 6. Formu na 500g chlebík vymažeme maslom 7. Prvý krát vykysnuté cesto vyberieme a v rukách prekladáme a naťahujeme aby sa prevzdušnilo a zrazilo na pôvodnú veľkosť 8. Potom necháme cesto 10 minút odpočinúť 9. Na cesto nasypeme slivky, čokoládu, zmäknuté maslo a rozšľahané vajce 10. Rukami jemne tieto prísady vtláčame do cesta, kým nie sú rovnomerne rozložené a cesto nevstrebe rozšľahané vajce (pozor cesto je pekelne lepkavé, ale dá sa to vydržať a výsledok za to určite stojí) 11. Cesto s prísadami dáme do vymazanej formy v ktorej budeme piecť a necháme prikryté utierkou zase kysnúť - tentoraz 30 minút (Pozor cesto narastie cca 1,5 cm nad okraj formy) 12. Pečieme v predhriatej rúre na 180 st.C úplne na spodku cca 45 minút pokým bochník nie je zlatohnedý (úroveň prepečenia môžeme zistiť špajlou) - Asi tak po 20 minútach sa začne šíriť krásne slinkypodporujúca vôňa. Ak máme pocit, že vršok už bude a spodok je stále svetlý, môžeme dopiecť tak, že vršok prikryjeme alobalom.
Tento chlebík je fakt výborná lahôdka a slivky s čokoládou nasekané nahrubo zabezpečia, že je plný lahodných a šťavnatých chutí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 29.5.2011, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej celozrnnej múky, 250g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 3 PL Olivového oleja, 20g kvasníc, 2,5 ČL soli, 1,5 ČL korenia na chlebík z DM, 3 PL drvených ľanových semienok, 3 PL sezamových semienok, 3 PL lúpanej slnečnice, 500 - 550 ml vlažnej vody , 1/2 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

* Múku, soľ, semienka a korenie zmiešame v miske * Doprostred misky spravíme priehlbinku do ktorej rozdrobíme kvasnice, nasypeme 1/2 ČL cukru a nalejeme 500 ml vody * Počkáme až sa kvasnice rozpustia, pridáme olej a začneme miesiť (ak je zmes príliš tuhá prilievame postupne zbytok 50 ml vody) * Robotko cesto pri najpomalšej rýchlosti krásne vymiesi za cca 10 minút * Cesto odlepíme od stien misky a tieto natrieme mašlovačkou olivovým olejom * Vršok cesta v miske poprášime múkou a necháme prikryté utierkou kysnúť 45 - 60 minút (podľa teploty ktorá je v miestnosti) * Po zdvojnásobení objemu cesto z misky vyberieme, vzájomne prekladáme a prehýbame, tak aby sa zase zmenšilo na pôvodnú veľkosť * Povrch nádoby v ktorej budeme chlebík piecť vymažeme masťou, vložíme do nej cesto a necháme kysnúť, tentoraz 35 - 45 minút (ja používam 2,5l oválny pekáčik z jenského skla) * Rúru vyhrejeme na 220 st. C a na spodok umiestnime starý plech alebo plechový hrnček s práve zovretou vodou (3 - 5 dl) * Po dokysnutí vložíme chlebík doprostred rúry a pečieme bez otvárania 25 minút na 220 st. * Potom rúru otvoríme, hrnček alebo plech s vodou vyberieme, mriežku s chlebíkom preložíme do spodnej časti rúry, navrch chlebíka dáme alobal aby sa nám náhodou neprichytil a pečieme tentoraz na 200 st. cca 30 minút * upečenosť si môžeme overiť ihlicou * po upečení chlebík vyberieme, ešte teplý jemne potrieme olivovým olejom, alebo masťou a necháme voľne chladnúť * časy pečenia sú prispôsobené mojej rúre, ktorá pečie slabšie, takže je dobré to na prvý krát sledovať a prípadne si ich skrátiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.2.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pravé francúzske briošky (Brioche)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 100g masla, 100g cukru, 25g kvasníc, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z jedného citrónu, vajce na potretie, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

* v miske vymiešame roztopené maslo, cukor a žĺtky, potom prisypeme citrónovú kôru * vo vlažnom mlieku roztopíme rozdrobené kvasnice, 1 ČL cukru a 1 ČL múky * všetko zmiešame, pridáme preosiatu múku a vymiesyme na mastnejšie, kompaktné cesto * utierkou zakryté cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť * vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku vytvarujeme do valca a rovnomerne nakrájame na dieliky * dieliky vyformujeme do väčších a menších guliek rovnakého počtu* väčšie guľky dáme do väčších papierových košíčkov (na muffinový, alebo obyčajný plech) * doprostred vtlačíme prstom dierku do ktorej dáme menšiu guľku * na plechu necháme cca 10 minút ešte nakysnúť * pečieme na 220 st. cca 10 minút v spodnej časti rúry, potom už stačí iba 5 minút na 180 st. (tieto časy sú podľa mojej rúry, ktorá pečie slabšie, tak to radšej priebežne kontroľujte ,-) Briošky sú vynikajúce teplé, keď sa odlúpne vrchná guľka a na miesto po nej sa dá kúsok pravého masla, to sa pomaličky roztečie celým vnútrom briošky. Dnes som síce kvôli nim vstala o 6:00 ale tie raňajky o 8:00 boli úžasné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu