. .. .. .. .. .. .
. .

Pravé francúzske briošky (Brioche) - RECEPT 36985

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pravé francúzske briošky (Brioche)


[ recept č. 36985 zo dňa  ]


Pravé francúzske briošky (Brioche)


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 100g masla, 100g cukru, 25g kvasníc, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z jedného citrónu, vajce na potretie, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

* v miske vymiešame roztopené maslo, cukor a žĺtky, potom prisypeme citrónovú kôru * vo vlažnom mlieku roztopíme rozdrobené kvasnice, 1 ČL cukru a 1 ČL múky * všetko zmiešame, pridáme preosiatu múku a vymiesyme na mastnejšie, kompaktné cesto * utierkou zakryté cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť * vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku vytvarujeme do valca a rovnomerne nakrájame na dieliky * dieliky vyformujeme do väčších a menších guliek rovnakého počtu* väčšie guľky dáme do väčších papierových košíčkov (na muffinový, alebo obyčajný plech) * doprostred vtlačíme prstom dierku do ktorej dáme menšiu guľku * na plechu necháme cca 10 minút ešte nakysnúť * pečieme na 220 st. cca 10 minút v spodnej časti rúry, potom už stačí iba 5 minút na 180 st. (tieto časy sú podľa mojej rúry, ktorá pečie slabšie, tak to radšej priebežne kontroľujte ,-) Briošky sú vynikajúce teplé, keď sa odlúpne vrchná guľka a na miesto po nej sa dá kúsok pravého masla, to sa pomaličky roztečie celým vnútrom briošky. Dnes som síce kvôli nim vstala o 6:00 ale tie raňajky o 8:00 boli úžasné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pred pečením na plechu
po upečení


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Gaštanové klbká | Pravé francúzske briošky (Brioche) | Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:09)
(Y) (Y) briošky som ešte nejedla, ale vyzerajú veľmi dobre a s tým masielkom to môže byť lahoda |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:40)
No ja práve jemne sladké pečivko s masielkom zbožňujem a tieto briošky ešte krásne prevoní citrónová kôra. Tento víkend si asi upečiem zase, len skúsim pohľadať nejaký iný receptík, pretože poslednú som dorazila zohriatu dnes na raňajky a bola stále výborná |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 19:57)
určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (7.2.2011, 18:48)
Ivetka, dnes som ich zobrala na koštovku do práce, kolegyne sú moje vďačné, pokusné ochutnávačky a mali úspech. Prihriala som ich v mikrovlnke, odlupla guľku z vrchu, do dierky dala plátok masla, to sa krásne roztieklo a chutili tak ako keď boli včera čerstvé :-) Dúfam, že budú chutiť aj u teba (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu