. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13 ďalšie >>
Mária K. (oriešok) ID 69457 (21.4.2010, 15:14)
Ďakujem za super recept (Y)!!!! Pláty sa robili super, vôbec sa netrhali. Kto tento koláč ochutnal tak si aj hneď vypýtal recept. :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (19.4.2010, 11:54)
Najlepší recept na marlenku, aký poznám. Už som ju robila veľakrát, zatiaľ sa mi podarila vždy. Pritom cesto bolo raz tvrdé, inokedy mäkké, potom zase suché. Aj tak po upečení, naplnení krémom a odstátí, vždy zmäkne a je fantastická!!!
ODPOVEDAŤ
lucia b. (gvendy) ID 41529, mimibazar.sk/gvendy (15.4.2010, 20:04)
,-) ,-)
No chcela som urobiť ten koláč, .....no ale ked vidím ake je to zdlhave, tak to vzdávam. ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.4.2010, 20:07)
Lucka asi budem trošku drza ale ak sa ti zda tento receptik na cesto zdlhavy skus moj a krem si možeš urobit tento,ja mam cesto jednoduchšie

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15609&user=53992
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (3.4.2010, 19:29)
(Y) (Y)dakujem (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (3.4.2010, 16:36)
Zas a znova dakujem za super recept, uz sme ju mali milionkrat a vzdy je mnam, akurat este ani raz som neskusila kakaovu, vzdy robim len medovu ,-) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Katarina D. (kacenka78) ID 10237, mimibazar.sk/kacenka78 (3.4.2010, 15:40)
tak a moja marlenka sa už chladí v chladničke... opäť som použila tento receptik a na záver som marlenku poliala zmesou maslo-med-cukor-nasekane orechy...neviem sa dočkať ochutnávky (H) ,-) ,-) ,-) ,-) aj keď je to pracný koláčik, pochvala mlsných jazýčkov stoji za to... :) a domáca pekáreň je v tomto prípade naozaj veľký pomocník (clamp) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (Ivakováč) ID 28254 (3.4.2010, 14:49)
Dlho som sa nanu chystala ale podla super postupu sa myslím vydarila chutovo je super iba mám jednu otasku ohladne cesta, ked sa dáva do hrnca rozpustiť med a maslo nechá sa to pustiť a až potom sa tam dá kryšt. cukor? a ako dlho sa to má potom miešať s tým cukrom lebo ja som to miešala dlho a aj tak sa mi ten cukor nepustil a myslím že mi to trochu až zhorkol? nemal sa najskôr pustiť cukor a potom dať maslo a med? ale inak je super dakujem. kováčová (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.4.2010, 20:55)
úžasný koláčik, nenechala som si ho ujsť ani tento rok (zajic) (zajic) (zajic), na Veľkú noc nesmie u nás chýbať, je úúúúúúúúúúúúúúúžasný (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Martina T. (Martina7) ID 6687 (1.4.2010, 20:52)
dneska som piekla podľa receptíku....na začiatku ma prepadlo zúfalstvo, lebo prvé dva pláty sa mi potrhali, ale tie zvyšné už išli krásne a tak som tie dva pokazené zamaskovala do stredu zákuska a výsledok je perfektný... ďakujem za super receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Júlia K. (silver) ID 15132, mimibazar.sk/silver (31.3.2010, 17:47)
Evka, asi po 3/4 roku som sa konečne odhodlala vyskúšať tento receptík :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-). Pláty sú upečené a nachystané na plnenie /budem ich plniť asi až v piatok/. Musím však povedať, že som sa trošku bála toho cesta, ale pracovalo sa mi s ním vynikajúco - použila som 3 vajíčka a 700 g múky + ešte zopár gramov navyše pri poslednej fáze vymiesenia a pláty som vaľkala hneď, keď ešte cesto bolo teplé . Potom napíšem, ako koláčik chutil, ale verím, že určite bude (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic). Ďakujem za receptík (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna Ľ. (Majula123) ID 27646 (30.3.2010, 17:53)
ja sa ju chystám zajtra piecť, bude to ako torta pre sestru k narodeninám s 30 sviečkami,tak dúfam,že sa podarí
ODPOVEDAŤ
Adriana Š. (women) ID 53936 (30.3.2010, 15:33)
piekla som ju už viac krát , stále sa vydarila .ak sa vám cesto trhá a zdá sa že je suché ,dajte ho troška do mikr. ohriať a poriadne spracujte . Lepšie sa pracuje /aspoň mne / s teplejším cestom .
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (29.3.2010, 19:57)
Keď dostanem odvahu skúsim tvoj koláčik. Robila som marlenku z MMB, ale práve som ju po týždni vyhodila, nikto ju nejedol, teda ja a moja mama sme ochutnali, ale to bolo všetko, nikto iný sa nenašiel, takže keď muž zabudne na môj nevydarený pokus skúsim toto. :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
adriana s. (Adrika11) ID 5977 (20.3.2010, 16:24)
trha sa.... ani nehovor. plátam to ako diery na nohaviciach. pevne verím že výsledok bude stáť za tento pot. michal
ODPOVEDAŤ
adriana s. (Adrika11) ID 5977 (20.3.2010, 16:19)
pracujeme na marlenke
ODPOVEDAŤ
adriana s. (Adrika11) ID 5977 (20.3.2010, 16:16)
(pes) (kocka) (plavec) (flower) (svatba) (kytara) (mp) (^) (G) (pl) |:o) (jablka) (@) (&) (child7) (child6) (child5) (child9) (wash) (child11) (child10) (child8) (child2) (palice) (jidlo) (pusa) (balicek) (child4) (child3) (&) [A] (K)
ODPOVEDAŤ
danka b. (dannii1) ID 34355 (19.3.2010, 13:26)
tak dnes som robila tuto marlenku uz po 2krat,je vynikajuca,len sa mi trosku cesto trhalo,tak sa z mojej kuchyne ozyvali rozne slova,ale vysledok je krasny ,uz sa tesim na zajtra ked pride rodinka :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzika21) ID 20369, mimibazar.sk/zuzika21 (16.10.2010, 17:45)
Ja som to cesto sulala na pecucom papieri a len som to stiahla na plech. Tak sa netrhalo vobec.
Vyskusaj.
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (12.3.2010, 17:09)
(Y) (Y) (Y) (C) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Božena Š. (Bodka17) ID 30385 (6.3.2010, 16:13)
Táto marlenka je výnikajúca. Ja som ale cesto nenechávala odstáť, robila som s ním hneď za tepla a neboli s ním problémy..takže ďakujem za receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (vililili) ID 91105 (3.3.2010, 13:45)
Tento recept je super (Y) (Y) (Y) Robila som ho asi pred dvomi týždňami a všetci sa len tak zalizovali...veľmi chutil (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu