. .. .. .. .. .. .
. .

Domáca MARLENKA - RECEPT 9684

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 64036 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Domáca MARLENKA


[ recept č. 9684 zo dňa  ]


Domáca MARLENKA


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:500 g hladkej múky,200 g medu,160 g práškového cukru,100 g masla(Palmarín),2 celé vajíčka,štipku soli,lyžičku sódy bikarbóny KRÉM:1 sladené kondenzované mlieko(salko),200 g masla,orechy,čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť konzervu salka.Varíme ju 3 hodiny na miernom ohni celú ponorenú vo vode.

Medzitým si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,práškový cukor,vajíčka,sódu bikarbónu a soľ.Pridáme roztopené maslo a zohriaty med.Rukami vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke(cca 2 hodiny).Po odležaní cesto rozdelíme na 4-5 bochníkov.Každý bochník si vyvaľkáme na papieri na pečenie.Okraje odrežeme a odložíme.Vyvaľkané pláty preložíme na plech aj s papierom na pečenie a pečieme 5 minút pri 160 stupňoch.Takto si upečieme všetky pláty.Odrezky,ktoré sme si odložili spojíme,vyvaľkáme a dáme upiecť(Neskôr ich rozdrvíme a použijeme na posypanie hotovej marlenky).

Po 3 hodinách konzervu vyberieme a necháme vychladnúť v studenej vode.Potom dáme do misky zmäkknuté maslo a pomaly pridávame vychladené salko.Miešame až kým sa nespoja a pridáme orechy.Odložíme do chladničky.

Každý plát potrieme krémom,vrátane posledného.Posledný plát posypeme rozdrvenými odrezkami,ktoré sme zmiešali s pomletými orechami.Na záver ozdbíme čokoládou.Marlenku necháme postáť minimálne do ďalšieho dňa.

DOBRÚ CHUŤ


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

začneme uvarením konzervy...ten papier potom "odpadol"...
...pokračujeme vypracovaním cesta...
...upečieme si pláty cesta...
...po troch hodinách čakania máme karamel...mňam...
...postupne pridávame k maslu...
...a máme úžasný krém...
...hotová marlenka....
...ešte ozdobíme...
...ešte pár fotiek...
...a nedočkavý ochutnávač :))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Burizonove gulky | Domáca MARLENKA | ???Ako na čokoládu??? >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu