Erika M. (murka1) ID 25512 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 248 návštěvníkov)
Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu
[ recept č. 3590 zo dňa 14.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g polohr. múka, 1 vajce, 3 dcl mlieko (možno aj trošku viac), 1 droždie, 0,5 dcl olej, kl cukor,soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť. Knedle paríme: 18 minút Buchty paríme: 10 minút. Hotové knedle a buchty ešte za horúca potrieme maslom. Maslo netreba zohrievať ani rozpúšťať, stačí ho trošku odbaliť a kockou masla knedle a buchty ponatierať. Potom už len posýpať alebo polievať tým, čo má kto rád.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
..a takto paríme knedličky a buchtičky... |
|
..knedle so segedínom... |
|
...buchtičky plnené lekvárom a nutellou... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 62 (zobrazuje sa 61-62) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
beatrix r. (behatka) ID 32546 (16.1.2008, 21:20) |
Ahoj Erika mam otazocku,vzdy ked robim buchty tak sa mi polovicka z nich zrazi hned ako ich vyberiem z hrnca neviem preco nevies nahodou cim to moze byt?Tie Tvoje su take gulatucke-nafucanucke peciem a varim velmi rada,ale s tymto si neviem rady dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| beatrix r. (behatka) ID 32546 (18.1.2008, 21:27) |
stane sa mi to ked ich idem uz vybrat odokryjem ich a hned ako dostanu vzduch tak buuum pozeram na nich ako sa pekne scvrkavaju no nic skusim ich nechat dlhsie.dakujem za radu |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika M. (murka1) ID 25512 (17.1.2008, 9:10) |
Mne sa to ešte nestalo, len viem, že sa nesmie pokrievka nikdy otvárať, vraj aj vtedy zvyknú spľasnúť ...najskôr až po desiatich minútach. Skús nechať trošku dlhšie pariť. A radšej na silnejšom...aby tá para fakt dobre tie buchty naparila. |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (15.1.2008, 9:03) |
pre mňa to náročné bude hlavne na nervy ešteže mám doma bejvalého vojaka a tomu je z knedlí zle , ale ináč klobúk dolu |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika M. (murka1) ID 25512 (15.1.2008, 9:28) |
ďakujem za pochvalu, tiež som si myslela, že sa v živote nepustím do kysnutého cesta a teraz je to moja celkom obľúbená činnosť a nie je to vôbec náročné |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 62 (zobrazuje sa 61-62) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |