. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu - RECEPT 3590

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 25512 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 248 návštěvníkov)


Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu


[ recept č. 3590 zo dňa  ]


Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohr. múka, 1 vajce, 3 dcl mlieko (možno aj trošku viac), 1 droždie, 0,5 dcl olej, kl cukor,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť.
Knedle paríme: 18 minút
Buchty paríme: 10 minút.
Hotové knedle a buchty ešte za horúca potrieme maslom. Maslo netreba zohrievať ani rozpúšťať, stačí ho trošku odbaliť a kockou masla knedle a buchty ponatierať. Potom už len posýpať alebo polievať tým, čo má kto rád.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

..a takto paríme knedličky a buchtičky...
..knedle so segedínom...
...buchtičky plnené lekvárom a nutellou...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čo s ružičkovým kelom? | Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu | Jednoduché banány v čokoláde >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 62 (zobrazuje sa 61-62)<< predošlé 1, 2, 3, 4
beatrix r. (behatka) ID 32546 (16.1.2008, 21:20)
Ahoj Erika mam otazocku,vzdy ked robim buchty tak sa mi polovicka z nich zrazi hned ako ich vyberiem z hrnca neviem preco (N) nevies nahodou cim to moze byt?Tie Tvoje su take gulatucke-nafucanucke (clamp) peciem a varim velmi rada,ale s tymto si neviem rady (6) dakujem
ODPOVEDAŤ
beatrix r. (behatka) ID 32546 (18.1.2008, 21:27)
stane sa mi to ked ich idem uz vybrat odokryjem ich a hned ako dostanu vzduch tak buuum :-@ pozeram na nich ako sa pekne scvrkavaju :-@ no nic skusim ich nechat dlhsie.dakujem za radu :-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (17.1.2008, 9:10)
Mne sa to ešte nestalo, len viem, že sa nesmie pokrievka nikdy otvárať, vraj aj vtedy zvyknú spľasnúť ...najskôr až po desiatich minútach. Skús nechať trošku dlhšie pariť. (L) A radšej na silnejšom...aby tá para fakt dobre tie buchty naparila. (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (15.1.2008, 9:03)
:-D pre mňa to náročné bude hlavne na nervy :-D ešteže mám doma bejvalého vojaka a tomu je z knedlí :-S 8-| zle 8-| , ale ináč klobúk dolu (clamp) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (15.1.2008, 9:28)
:-) ďakujem za pochvalu, tiež som si myslela, že sa v živote nepustím do kysnutého cesta a teraz je to moja celkom obľúbená činnosť :-$ (L) a nie je to vôbec náročné (L) (C)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 62 (zobrazuje sa 61-62)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu