. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Renata B. (Rena 9382) ID 37683, mimibazar.sk/rena9382 (21.4.2012, 16:23)
Ja som ju tiež robila asi pred dvoma rokmi práve tento recep,a je neskutočná (Y) Dokonca si ju oblúbila aj moja teta z Čiech ktorej som oporučila tento recept. Dokonca už ho aj veselo peče svojim známim,ktorým véééééľmi chutí. A teraz sa ju chystám tiež upiecť :))))) Už sa naňu teším :)) :-) (H)
ODPOVEDAŤ
Mirka Š. (mia18) ID 99311, mimibazar.sk/mia18 (15.4.2012, 11:06)
Famóóóózna- je slabé slovo, robila som prvý krát marlenku a práve túto, no nebíčko v papuľke ako sa hovorí, ja osobne neobľubujem tie presladené a príkre marlenky, ale táto zožala úspech u všetkých a teda u mňa a môjho mužíčka jednoznačne vedie (Y) (Y) (Y). Veľká pochvala za receptík letí |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monkaPD) ID 126383 (12.4.2012, 21:21)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (zsuzsu16) ID 24866 (8.4.2012, 11:09)
Fantasticka!!!! :-p :-p : Skor nez som sa do nej pustila ,precitala som si vsetky komentare a pouzila som zopar vylepsovakov a musim povedat, ze i napriem narocnosti to nebolo az take narocne (Y) (Y) (Y) Super receptik so super postupom. A mozu prist aj sibaci (velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (andi0508) ID 217620 (7.4.2012, 21:07)
Super!!!!!!Marlenka je hotová! (clamp) super receptík budem ju robiť stále a stále (Y) (Y) (Y) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Lubka L. (maminka1981) ID 1005, mimibazar.sk/maminka1981 (4.4.2012, 8:36)
SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER
Mňam robím ju každý týždeň
mám mozole z váľkania cesta no už sa zapojil aj náš tatinko takže to ide od ruky
Všetkým veľmi chutí
Fantastický recept
Ď A K U J E M E (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ešte info:
okrajky dajte do misky a ponorným mixérom rozdrvte
je to hotové raz dva
ODPOVEDAŤ
Lubomíra B. (Lublana3) ID 228872 (27.3.2012, 17:22)
fakt super receptík....... (clamp) každý ho chválil a aj mne veľmi chuti........ (Y) (Y) (Y) (Y) ......
ODPOVEDAŤ
Katka L. (FATY) ID 67095, mimibazar.sk/faty (23.3.2012, 22:49)
ďakujem za super receptík,marlenka bola vynikajúca (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.3.2012, 5:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (ksuskova) ID 97541 (13.3.2012, 0:59)
Perfiš :-) marlenka mala úspech |:o) Ďakujem za inšpiráciu (flower)
ODPOVEDAŤ
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (18.2.2012, 15:17)
Evka, koláčik vyzerá byť zložitý,ale musím ho vyskúšať.Určite stojí za to.
(Y)
ODPOVEDAŤ
Barbora M. (Bajkaaa) ID 138698 (16.2.2012, 21:15)
Táto Marlenka je úžasná, inú nikdy robiť nebudem. Robila som ju prvý krát a vyšla mi úplne perfektne. Naozaj odporúčam a ďakujem za tento skvelý recept. (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.1.2012, 10:27)
(candle) vyskusam, ale nie v bezny den, ked budem mat meniny (D) :-p
ODPOVEDAŤ
Sylvia B. (sylviqa) ID 193835 (18.1.2012, 12:45)
Ďakujem za super recept. Ja som použila dva zlepšováky- na urýchlenie:
1. salko nikdy nevarím v plechovici, ale dám do malého hrnčeka, sporák na maximum a 5-7 min. odušu miešam, pekne zhustne a skaramelizuje -pozor, nesmie byť veľmi husté, lebo vychladnutím ešte dosť stuhne
2. nebavilo ma strúhať okrajky, tak som ich dala do pevného mikroténu, valčekom dobre roztlačila a preosiala, zabralo mi to oveľa menej času :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva O. (oovecka) ID 118229 (27.3.2012, 23:01)
Aj ja mám pár zlepšovákov, kedže ju idem piecť už asi trinásty raz :-D :-D :-D
Pred vaľkaním šupnem do mikrovlnky na 400 stupňov-asi 15 sekúnd-rozvaľká sa tak raz dva
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (gabusik6) ID 226967 (18.2.2012, 18:29)
ďakujem za zlepšováky........super pomoc... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (plienocka) ID 127239, mimibazar.sk/monapodolska (6.2.2012, 14:15)
supeer napad... :)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (stassa) ID 39170 (4.1.2012, 12:50)
Robila som ju na Silvestrovskú párty a bola jednoducho vynikajúca (Y) |:o) Super receptík a postup (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Klaudia Š. (bohyna) ID 15794, mimibazar.sk/bohyna (27.12.2011, 20:47)
(banky)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.12.2011, 19:12)
...ja som zamenila smotanový puding za karamelový....a je fantastická...na vianoce pečiem znova...vďaka ze fantastický receptík ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (30.10.2011, 18:28)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (29.10.2011, 21:06)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (29.10.2011, 14:30)
TAk aj ja už mam receptik odpisany (radost) (radost) (radost) (radost)a o tyžden idem na to, |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)sice oneskorene, ale predsa ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu