. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 221-240)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (18.6.2008, 21:36)
Dakujem za super recept marlenka mala neskutocny uspech... (clamp)
aj ked som mala strach pri citani komentarov ake bude to cesto, tak ja som ho nenechala tak dlho odpocivat a po asi polhodinke som ho valkala a bolo este letne a islo to uplne super (Y)
....a vraj je lepsia ako original, lebo nie je taka presladena :-)povedali degustatori
Urcite odporucam vsetkym co maju radi sladke (Y) (Y) (Y) ;-)
takto sa podarila http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=289357
ODPOVEDAŤ
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (10.6.2008, 21:56)
ahojte žienky.Ja som už dávnejšie piekla Marlenku síce nie kakaovú ,ale s cestom mi to tiež išlo dosť ťažko tak som ho vaľkala medzi dvoma mikroténovými sáčkami a potom to išlo super. (dance)
ODPOVEDAŤ
Gerda K. (gega) ID 23274, mimibazar.sk/gega (6.6.2008, 8:12)
Skvelý recept a výborná chuť dakujeme za receptík (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58, mimibazar.sk/premamu (24.5.2008, 23:08)
ahojte, tak zopar rychlych postrehov, prave som dopiekla, tu su moje>
je to fakt na dlho, hlavne ak to clovek robi prvy krat. nabuduce urcite budem rychlejsia.
naozaj si to dajte zohriat do mikrovlnky pred valkanim (ja na najvyssi vykon 15 sekund) lebo sa s tym potom super robi. a valkat rychlo rychlo kym je to teple, ziadne zdrziavacky, piplacky, ved kraje sa aj tak odkrajuju.
cesto a plnku najlepsie rozdelite tak, ze si cele cesto odvazite na vahe a potom uz len uzdibujete potrebne mnozstvo, takto budu cesta urcite rovnomerne a tiez sa nestane ze nakoniec nezvysi dost plnky :)
no a cesto je dost tuhe, takze ten elektricky slahac asi nie, to si neviem predstavit...
nooo, a ak si spomeniem tak zajtra napisem ako chutil, zatial oddychuje v chladnicke.
dobru |-)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (26.5.2008, 17:33)
Ahoj Zuzka,
v prvom rade som velmi rada, že si vyskúšala marlenku práve podľa toho môjho receptu, dúfam že bude chutiť. Tie tvoje postrehy su tiez fajn.... to cesto do mikrovlnky sa mi celkom pozdava, myslim ze to je podobne ako s marcipanom... ten sa tiez dava do mikrovlnky ked chceme aby bol mäkký.
Aj to váženie plnky je dobre vymyslené...
Len jeden môj postreh... ten elektrický šľahač som tam napísala len tak...zo srandy... Myslím že by to niekto len tak ľahko neskúšal šľahať, keď je na druhom obrázku vidieť, aké je cesto tuhé. A dúfam, že to ani nikto skúšať nebude ;-) nerada by som bola zodpovedná za pokazený mixér ;-)
Prajem vám dobrú chuť :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (Nika-NZ) ID 44293 (17.5.2008, 21:57)
Ja som tiež vyskúšala marlenku podľa Vášho receptu a bol fakt výborný. (Y) nabudúce spravim asi viac pudingu, lebo sa mi zdala byť trošku suchá, ale čim dlhšie stála tým to bolo lepšie. Priateľ si ju nevedel vynachváliť. (clamp) (zajic) ďakujem
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (12.5.2008, 8:02)
Evi, i ja som sa odvážila vyskúšať spraviť marlenku podľa Tvojho receptu a môžem povedať, že som ešte nikdy takú dobrú marlenku nejedla (Y)!!! Robila som ju svokre k narodkám, ale bola neskutočne božská (clamp)...veľmi pekne ti ďakujem za recept, určite ju zase vyskúšam, keď ju budem robiť mamine k narodkám (L) (F)!!!
ODPOVEDAŤ
lucia s. (luja1) ID 31142 (5.5.2008, 15:26)
tnepodaril sa mi taky tvar aky by mal byt :-@, ale taaaa chut (jidlo) mnaaam. som 3.5 mesiaca po porode tak sa snazim chudnut (cinky) a do toho takato dobrota pride (zajic)!!!!
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (5.5.2008, 16:34)
Lucka, veď na tvare nikdy nezáleží, najdôležitejšie je, že je koláčik výýborný :-) :-) No a v chudnutí držím palce, chce to veľa vytrvalosti (cinky) :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia s. (luja1) ID 31142 (4.5.2008, 22:04)
zatra skusim (Y)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (5.5.2008, 16:33)
tak to sa teším, dufam že bude chutiť :-) :-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (upravené 24.4.2008, 14:36)
Perfektná!!! 8o| 8o| 8o|
Síce sedí v chladničke iba 5 hodín, ale už sa dá krájať a degustovať..deti sú nadšené, susedka je nadšená, výborný a presný receptík (Y) (Y) (Y)
Môj malý ju nazval Koláčik múrik http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=253979

Vdaka (L)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (5.5.2008, 16:35)
Tak vyzerá super, a určite aj chutí ;-) ;-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (23.4.2008, 13:26)
Takze aj ja som sa odhodlala a vcera som marlenku urobila, je uuuuuzasna :-)
Akurat ja som ju neurobila kakaovu, ale klasicku a s karamelovym pudingom.
Ak mozem poradit vylepsenia ktore som skusila:
1. cesto som nechala vymiesit v pekarni ako som tu dole citala a bolo to super, tiez som tam nechala cesto odpocivat, tak sa dobre valkalo take teplejsie
2. odrezky sa daju aj potom naraz upiect same, zmixovala som ich v mixeri za par sekund
3. platy som piekla na papiery na pecenie normal na plechu a v pohode
MNAM MNAM MNAM (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (3.4.2008, 12:29)
milujem marlenku (pusa) (L)
ale prvýkrýt to dopadlo takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2537&user=12842 ;-)
odvtedy vždy zohrievam každý kúsok pred vaľkaním v mikrovlnke, ten karamel totiž teplom trochu povolí a za tepla to ide o 100% lepšie!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (3.4.2008, 16:24)
:-) :-) Ale je fajn, že ste hneď nevzdali (Y) a myslím, že bola aj tak (zajic)
A s tým cestom je to super nápad, nabudúce si to tak uľahčím aj ja ;-) (dance)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mizu-bizu) ID 13708 (2.4.2008, 14:02)
Evka, výborný recept, ešte teraz sa olizujem (zajic) (zajic) (zajic). Robila som ho na Veľkú noc a bola lepšia ako klasická marlenka, ktorú robila mama. Síce som sa unadávala pri vaľkaní plátov, ale bola vynikajúca. Ste pokladík, vďaka za receptík (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (2.4.2008, 18:34)
Mám veľkú radosť, že marlenka bola vynikajúca.... :-) :-) To vaľkanie je síce protivné, ale myslím že stojí za to :-) ;-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (1.4.2008, 18:33)
Ďakujem za recept, naozaj výborný zákusok, robila som ho na Veľkú noc. To nekonečné vaľkanie stále v konečnej fáze za to, škoda že už nemáme, dala by som si kúsok. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (2.4.2008, 10:43)
Som rada, že ste vyskúšali a že to neľutujete :-) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka Č. (beeruska) ID 21112 (1.4.2008, 16:20)
:-P vynikajuci recept, drzala somsa postupu a marlenka bola fantasticka,...sice som ju robila asi 5 hodin "se vsim vsudy", ale stalo to zato, ked som cesto valala zdalo sa mi prilis tvrde, na medovy rez byva makksie, nabuduce nebudem nechavat cesto v spajzi odstat a pojde valat lahsie. .. takze este raz super makkucky a lahodny kolacik mnaaam skoda ze uz nie je... (Y)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (2.4.2008, 10:42)
teším sa, že marlenka sa vám podarila a že ste tú robotu vydržali až do konca ;-) :-) :-) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Mariana P. (mamina3) ID 33839 (29.3.2008, 7:40)
Tak som neodolala a piekla. Po počiatočných problémoch keď sa mi cesto rosýpalo som to zvládla a koláčik je (Y) (Y) na mňa síce trochu prisladký, ale inak všetkým moc chutí :-P. Ale obkrojky sa mi nechcelo strúhať na strúhadle, tak som ich hodila do MIXÉRA a rozmixovala bolo to za chvíľku hotové ;-) ;-). Ďakujem za super receptík (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (1.4.2008, 18:28)
Som rada, že chutil :-) A s tým mixérom je to výborný nápad... Neviem prečo to aj mna nenapadlo... ;-) Nabudúce to tak urobím aj ja :-$ :-$ ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (zuska7) ID 21215 (26.3.2008, 11:32)
Evka, receptik je (Y) (Y) (Y). Aj ja som vyskusala a vsetkym neuveritelne chutila (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (26.3.2008, 20:02)
veľmi sa teším, že vám tento koláčik tak chutil a že ste s ním mali taký veľký uspech :-) :-) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA L. (Lilly205) ID 38433 (22.3.2008, 19:58)
Koláč bol výborný.Všetci sme si pochutili. (velikonoce8) (velikonoce9)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (26.3.2008, 20:00)
ked všetkým chutil, znamená, ze sa vám podaril vynikajúco! (Y) (Y) ste šikulka :-) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
renata o. (renata88) ID 30375 (21.3.2008, 22:11)
Dik za skvely recept i ked cesto bolo pracne ,ale vysledok je vyborny (velikonoce2)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (22.3.2008, 7:59)
To verím, že je výborná :-) :-) Prajem pekné sviatky (velikonoce) (velikonoce) (velikonoce10) (velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
MIROSLAVA L. (Lilly205) ID 38433 (21.3.2008, 16:25)
pečem to ako (^)alebo zákusok.Dúfam že to bude :-) :-) :-) :-).V kaviarni si ho vždy dám.Mám ho veľmi rada-tak dúfam že sa mi podarí.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRŽTE PALCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (21.3.2008, 19:53)
prave som ho supla do chladnicky, akoze bez tohoto receptu by som ju ani nikdy neupiekla, velmi pekne dakujem. Dala som 2 salka a karamelovy puding a len polku masla :-P uz len z ochutnavania mam dost ;-)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (21.3.2008, 20:17)
Rado sa stalo :-$ Ja robievam s karamelovym pudingom plnku do normalnej marlenky (cesto robim rovnako len bez kakaa) a na tomto recepte som vyskusala verziu so smotanovym pudingom. Ale kludne experimentujte, ved bez toho by na svete nebolo kopu dobrych receptov :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (21.3.2008, 21:07)
ja som ju uz prekrojila, ale krem mi vyteka ;-) no neva, nabuduce urobim lepsi, som rada, ze sa mi tie korpusy podarili (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (upravené 13.4.2008, 17:53)
nevadi ze vyteka, ak ju das na noc do chladnicky, mozno trochu stuhne a cast aj vsiakne :-) ale myslim ze sa spapa aj keby krem vytekal :-) :-D
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (22.3.2008, 8:04)
je vynikajuca, aj ked mi polovicu kremu vytieklo ;-) polovica sa vsiakla (H)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (21.3.2008, 16:58)
Držiim, držím (Y) (Y) :-) A pekné sviatky prajem (velikonoce) (velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (21.3.2008, 14:31)
Dakujem Evka za receptik prave som Marlenku dorobila. Zajtra vyskusame a napisem,ako chutila (jidlo) Prijemne velkonocne sviatky prajem (velikonoce8)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=232289
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (21.3.2008, 16:56)
Jeej, no mate ju (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) Aj my sme zase robili, lebo pred tyzdnom vsetkym veelmi chutila tak sme musili upiect znova ;-) ;-) A aj ja prajem krasne sviatky (velikonoce) (velikonoce20) (velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (22.3.2008, 8:25)
Evka pisem tak jak som slubila :-)prave som ju ochutnala je vyborna a lahodna (zajic)este raz dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Evka A. (evka.a) ID 35030 (22.3.2008, 9:41)
Rado sa stalo :-) A som rada, ze chuti :-$ (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 221-240)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu