Evka A. (evka.a) ID 35030 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)
Výýborná kakaová marlenka
[ recept č. 4463 zo dňa 16.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode |
|
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med.... |
|
... a cukor. |
|
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny.. |
|
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca |
|
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. |
|
Takáto hnedá pena. |
|
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom. |
|
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka. |
|
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo) |
|
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. |
|
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. |
|
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty. |
|
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť. |
|
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo.... |
|
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko. |
|
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov... |
|
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku. |
|
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom. |
|
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí. |
|
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:) |
|
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku. |
|
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne. |
|
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 201-220) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |
| Zuzana K. (zuzanna75) ID 24998, mimibazar.sk/zuzanna75 (27.12.2008, 9:41) |
skusala som, je naozaj vyborna |
ODPOVEDAŤ |
| Barbora P. (Monkey1) ID 54935, mimibazar.sk/monkey1 (22.12.2008, 21:11) |
Ja ju idem robiť zajtra, tak potom dám vedieť ako dopadla Trocha sa toho obávam, ale tak hádam to nejako zvládnem Už som si od vás prečítala nejaké dobré rady, tak ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (14.12.2008, 13:27) |
TAK VÁŠ RECEPT NA MARLENKU BUDEM URCITE ROBIT UZ TERAZ NA VIANOCE. Našla som Vás cez Adrianku ID32431, ktorej sa tiež božsky zákusok vydaril!!! pá! krásne vianočné sviatky Mili |
ODPOVEDAŤ |
veronika p. (lola2) ID 70589 (29.11.2008, 14:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Maria I. (mucilienka) ID 47050 (23.11.2008, 20:13) |
Evka, robila som aj ja! je to neskutocne dobre dakujem za jeden z nauzasnejsich receptov v mojej domacej kucharke!!!! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8907 |
ODPOVEDAŤ |
Mirko G. (mirkox) ID 69830 (23.11.2008, 9:06) |
Mirko, prvý krát som je piekol, počas práce bol cesto dobre a chutné, ale pri konzumovaní mi zhorko, neviem prečo, či som nedal viacej sódy bikarbóny (dal som plnú polievkovú lyžicu a plnú kávovú octu.). Kto vie nech odpovie.javascript m(' ' rozpačitý |
ODPOVEDAŤ |
lubica n. (luna1) ID 29364 (20.11.2008, 18:46) |
toto je nasuprovejsi kolac aky som kedy robila diki za recept |
ODPOVEDAŤ |
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (19.11.2008, 20:39) |
my sme doma zistili, ze nam 1 salko na krem nestaci, lebo sa krem rychlo vpije do cesta a nie je ho potom dost. tak sme dali na krem: 2 uvarene salka a 150g masla. Vysledok stal za to. cesta zmakli, kremu bolo tak akurat. mnam. |
ODPOVEDAŤ |
Ludmila S. (lumatex) ID 45678, mimibazar.sk/lumatex (16.11.2008, 23:39) |
Vyskusanee supeeer, len tak sa po nej zaprasilo ...velmi dobre popisane, mala som obavy aby sa podarila, ale na prvy krat musim povedat..ze to bolo bezchyby ..teda ostatní hovorili A nebolo to az tak narocne..v pohode za dve hodinky, samozrejme ked si uvarime salko den vopred...toto bude nas oblubeny zakusok |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (Jana t) ID 46821 (11.11.2008, 20:29) |
Ďakujem za super marlenku,všetkym sa velmi pačila |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia Š. (SiskaT) ID 874, mimibazar.sk/siskat (8.11.2008, 15:28) |
Pani Evka, dakujem za super recept.. Marlenku milujem a konecne som ju uz aj sama urobila.. sice to nie je 100%tne ale je vyborna... Tu je ta moja... http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=874 |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika H. (bonifac) ID 64036 (3.11.2008, 15:41) |
marlenku mám rada a táto vyzerá úúúžasne a určite tak aj chutí mňam |
ODPOVEDAŤ |
Romana O. (obuska) ID 36087, mimibazar.sk/obuska (4.10.2008, 10:02) |
super recept, marlenka bolo fantastická rada s cestom do mikrovlnky veľmi pomohla a ja som cesto valkala priamo na papiery na pečenie, nebol potom problém s prekladaním. A dnes si všetci pochutnávame na marlenke |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (16.9.2008, 21:14) |
noooo,aj keby som sa mala nad tým mordovať celý deň,tak to vyskúšam ja zbožňujem marlenku ďakujeeeeem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika K. (Nika83) ID 8190 (8.8.2008, 13:30) |
nielenže to vyzera baječne ale je to aj chutné určite sa to ešte u nas bude piecť |
ODPOVEDAŤ |
| Renata D. (Jordana) ID 24561 (12.2.2009, 19:54) |
Ešte som nejedla marlenku, tak som to chcela vyskúšať. Odhodlala som sa na moje narodky... Véééééééľmi nam chutilo. Odporúčam. Dá sa to zvládnuť v pohode, čo sa týka prípravy. |
ODPOVEDAŤ |
| Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (6.8.2008, 12:51) |
Tak tohle vypadá naprosto báááječně já zkoušela medovník a byl úspěch, tak teď mám další inspiraci, určitě vyzkouším, protože vím, že to určitě stojí za to |
ODPOVEDAŤ |
| Petra B. (Petra30) ID 44385 (5.7.2008, 14:57) |
Nic lepsieho som este nejedla , robila som ju k meninam a bola fakt vynikajuca, celkom ma bavilo valkat platy a nemala som ani ziadne problemy s pripavou a je to skvely napad dat cesto aj plnku na vahu a postupne to rozdelovat na 6 casti. Blahozelam, skvely recept, urcite som marlenku nerobila posledny krat |
ODPOVEDAŤ |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (20.6.2008, 14:37) |
Fantastický recept , robila som ho pred dvoma dňami mojej dievke k 6. narodeninám a musím povedať, že sa všetci oblizovali až za ušami . K tomu kafíčko a všetci od spokojnosti spievajú balady . Týmto Tvoj recept putuje po celom našom sídlisku Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Evka A. (evka.a) ID 35030 (upravené 2.7.2008, 15:46) |
Andrejka, to sa veeeľmi teším že po celom vašom sídlisku putuje "môj" recept na marlenku Dúfam že ste ju nerobili naposledy |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (Martina M.) ID 4783 (20.6.2008, 14:01) |
Mňáááám !!! Baby, keď ráno začnem stihnem to do večera ? Budem to musieť už raz vyskúšať, tak výborne to vyzerá ! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 201-220) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |