Zobraziť přihlasovací formulár

Najčastejšie ženské sexuálne omyly

  • Publikované:
Najčastejšie ženské sexuálne omyly

Nikto učený z neba nespadol, ale je rozdiel, keď sme nepoučiteľné. A niekedy sa aj z tých najnevinnejších neznalostí alebo drobných klamstiev môžu stať, keď už nie priamo nočné mory, tak aspoň niečo, čo nám pekne skomplikuje život. A tentoraz ten sexuálny. Aké prekážky si ženy najčastejšie kladú samy?

Predstierame orgazmus. Môže sa to zdať ako dobrý nápad, potešíme partnera, ukončíme sex, ak sa nám zrovna nechce podávať dlhšie výkony, jednoducho samé dobré, no nie? Nie. Po prvé - odopierame si potešenie, čo je nie práve dobrý zvyk a spôsob správania. A za druhé - náš partner získa kopu mylných dojmov. Namiesto aby vedel, že to, čo a ako robí, nefunguje, bude si myslieť presný opak. Samy seba tak odsudzujeme k veľmi neuspokojivému sexu alebo veľmi nepríjemným debatám.

Vyvádzame kvôli masturbácii. Keď partner masturbuje, znamená to, že sex s nami ho neuspokojuje, nestačí mu. Pravda? Nie! Naopak, ak nemasturbuje, mali by sme mať obavy o jeho libido. Je to normálne zdravé, mužom to pomáha oddialiť ejakuláciu pri sexe, všeobecne uľavuje od stresu, pomáha zaspať a tlmí bolesť (napríklad i tú predmenštruačnú u žien).

Snažíme sa o spoločný orgazmus. S dôverou v tento mýtus by sme si mali dať pohov. V drvivej väčšine prípadov na seba len kladieme zbytočný tlak, spoločné vyvrcholenie zažívajú len nízke percenta párov. Ak to vyjde, je to príjemný bonus, nič, čo je „normálne“, potrebné alebo nevyhnutné na to, aby sme svoj sexuálny život považovali za uspokojivý.

Sex je potrebné mať X týždenne. Neexistuje žiadne číslo, ktoré by bolo meradlom. Nie je ideálna ani odporúčaná frekvencia. Každý človek, pár aj situácia sú iné, jediná správna otázka je, koľko sexu chceme a potrebujeme. Až, keď si odpovieme na ňu, dostaneme správnu odpoveď aj na tú prvú.

Neeliminujeme rozptýlenie. A teraz sa dostávame na tenší ľad. Nie je to úplne len naša zodpovednosť, dokonca ani len naša práca. Ale ak si nechávame v spálni haldu špinavej bielizne, neupratané hračky, riad v dreze a tak ďalej, môžu nás tieto denné povinnosti rozptyľovať viac, než by sme si priznali. A je rozhodne lepšie zobudiť sa s myšlienkou na ranný sex než na žehlenie.

Myslíme si, že muž „musí chcieť“. A že je vlastne na nás, kedy sa rozhodneme. A potom sme často prekvapené, urazené a dotknuté, keď po našej iniciatíve odmietne. Nemusíme za tým hľadať žiadny hlbší problém a ani by sme nemali. Pretože únava a zlé dni sa netýkajú len žien!

Zhasnúť svetlo. Veľa z nás si myslí, že je nutné, slušné, lepšie, výhodnejšie pri sexe zhasnúť svetlá. Pretože trebárs nebudú vidieť naše neumyté vlasy, sem tam nejaký ten faldík alebo čokoľvek iné, čím si práve nie sme úplne isté. Lenže! Muži sú od prírody vzrušiví vďaka prevažne vizuálnym podnetom, a to oveľa viac než ženy. Ak teda partnerovi odoprieme tú „podívanú“, nebude to pre neho zrejme tak úplne ono... a tým pádom ani pre nás.

Hovoriť je lepšie ako konať. Alebo nie? Veľa párov sa dostane do situácie, kedy im pre seba zostáva sotva pár hodín denne. A do tých je potrebné, aby sa zmestili informácie o deťoch, práci, upratovaní, plánoch na najbližšie dni, organizácii vyzdvihovania a nákupov... tiež vám to nepríde zrovna nabité erotikou? Ak máme v pláne trošku rozprúdiť náš sexuálny život, musíme venovať čas niečomu inému, než rozprávaniu o každodennostiach. Záleží, akú prioritu čomu priradíme. A organizačné záležitosti môžeme vyriešiť pri raňajkách alebo telefonátom cez obed.

Niečo nové znamená, že sexuálny život zomiera. Prišiel partner s nápadom, že by ste mohli vyskúšať niečo nové? Pre mnoho žien to znamená zdvihnutú výstražnú vlajku - náš sexuálny život je v kríze. Potreba partnera skúšať nové veci znamená, že ho náš sex omrzel, nebaví ho a snaží sa z neho aspoň niečo vykresať. Alebo to už, nedaj bože, vyskúšal niekde inde! A vôbec, kde na to prišiel...? Stop. Takto nesmieme uvažovať. Predstavte si, že by ste do konca života mali jesť len päť jedál. Aj keď sú to vaše obľúbené jedlá, neprestanete ich mať radi, ale keď prejdete okolo stánku s točenou zmrzlinou, dali by ste si. A rovnako sa to má so sexom. Niečo nové neznamená, že to staré je zlé, len že to nové je lákavé. S kým iným, než s partnerom, s ktorým roky budujeme intimitu a vzájomnú dôveru, by sme mali mať bezpečnú možnosť vyskúšať takmer čokoľvek? Ak sa nám predstava konkrétneho návrhu prieči, máme právo povedať nie. Ale ak nie... tak prečo za tým hľadať nejakú zradu? Len si doprajme ponorenie sa do nepreskúmaných vôd, často zistíme, že sú celkom zábavné.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku