Zobraziť přihlasovací formulár

18x vazelína pre krásu

  • Publikované:
18x vazelína pre krásu

Vazelína je viac ako 150 rokov starý univerzálny všeliek, ktorý používame v domácnosti, na ochranu kože, rúk, nechtov, na rýchlejšie hojenie a podobne. Používala sa na voskovanie fúzov alebo ako súčasť pomád na vlasy, chránili sa s ňou panciere korytnačiek alebo mačacie pazúriky. A svoje miesto má pravdepodobne stále v každej domácej lekárničke. Viete ale, ako všestranne ju môžete využiť?
 

  1. Vazelína zmäkčí a ochráni vaše suché lakte a iné časti tela, ktoré trpia napríklad kvôli zime alebo suchu.

  2. Nejde uvoľniť uzáver laku na nechty? Dajte na neho trošku vazelíny - nabudúce pôjde ľahko otvoriť a lak zároveň nebude vysychať, vazelína neprepustí ani molekulu vzduchu.

  3. Vazelínou tiež môžete zabrániť obtisknutiu rúžu na zuby. Tento trik z prehliadok krásy je úplne jednoduchý - potrite si pred líčením zuby troškou vazelíny. Nijako nechutí a rúž nemá šancu sa na zuboch udržať.

  4. Škvrny po samoopaľovacích krémoch už nebudú problém. Určite viete, že keď používate samoopaľovaciu kozmetiku, zostávajú kolená, členky a lakte (všeobecne kĺby, na ktorých je voľnejšia koža) trochu tmavšie ako zvyšok tela. Tomu ľahko zabránite tak, že pred aplikáciou krému nanesiete na kĺby malinké množstvo vazelíny.

  5. Popožeňte svoje mihalnice! Vmasírujte do mihalníc, korienkov i celých viečok pekne na noc trošku vazelíny. Tá ich zregeneruje, zamedzí ich lámaniu a dokonca poslúži ako prevencia drobných vrások.

  6. Pre lepšiu výdrž parfumov alebo parfumových vôd votrite na miesta, kam si parfum striekate (zápästia, dekolt) pred jeho aplikáciou málinko vazelíny. Tá nielen ochráni pokožku, ale tiež napomôže tomu, že vôňa vydrží oveľa dlhšie.

  7. Postarajte sa o odreté kožené topánky tak, že ich preleštíte vazelínou. Budú zase vyzerať ako nové.

  8. Ak si farbíte vlasy, určite to poznáte - farbu máte na čele i krku a nie a nie sa jej pár dní zbaviť. Tomu sa dá ľahko predchádzať, jednoducho pred farbením potrite kritické miesta vazelínou - farba nemá šancu.

  9. Vazelína je tiež skvelý prípravok na upokojenie podráždenej a suchej kože po holení. Naneste tenkú vrstvu a už len regenerujte.

  10. Rovnako tak pôsobí vazelína skvele ako prevencia vrások na krku a dekolte. Zvlášť, ak zaspávate a spíte na boku, môže byť vaša koža ráno pokrčená a v miestach najintenzívnejších „skladov“ sa časom vytvoria vrásky. Riešenie je jednoduché, proste si večer do kože vmasírujte tenučkú vrstvu vazelíny.

  11. Zmiešajte vazelínu s morskou soľou a máte skvelý, prírodný a účinný peeling.

  12. Ak niekedy zápasíte s tým, že nemôžete dostať náušnicu do dierky v lalôčiku, namažte si hrot náušnice alebo lalôčik troškou vazelíny - náušnica vojde na správne miesto úplne sama.

  13. Uľahčite si vytrhávanie obočia - naneste tenkú vrstvu vazelíny na obočie ešte pred zákrokom. Chĺpky budú krásne definované a vy ich budete môcť vyčesať tak, aby ste správne videli tvar obočia a identifikovali tie, ktoré chcete vytrhnúť.

  14. Ak si lepíte mihalnice či už pravidelne, alebo len raz za čas pri mimoriadnych príležitostiach, zvyšky lepidla môžu pekne znepríjemniť odličovanie. Navyše, ak ich necháte na mihalniciach, budú ich oslabovať! Použite na odstránenie lepidla práve vazelínu.

  15. Ak sa vám rozsypali očné tiene alebo tvárenka, nezúfajte. Ľahko ich premeníte na krémové tak, že ich zmiešate s troškou vazelíny! A o svoj obľúbený odtieň neprídete.

  16. Starajte sa o kožičku na nechtoch - pre jej zmäkčenie a ochranu vmasírujte do nej malé množstvo vazelíny. To je vhodné robiť predovšetkým v zimných mesiacoch, kedy koža vystavená mrazu trpí.

  17. Vazelína je výborná aj ako balzam na pery. Zabraňuje dehydratácii a tým aj vysychaniu a popraskaniu pier. Opäť - ideálne na zimu!

  18. Vazelína je výborná aj ako odličovač, najmä očí. Odstráni aj vodeodolný make-up, stará sa o pokožku a zabraňuje, aby sa k nej dostali rôzne škodliviny z okolia. A napriek presvedčeniu - neupcháva póry!
     

Používate doma vazelínu ako univerzálneho pomocníka na starostlivosť o pokožku? Poznáte nejaké ďalšie jej využitie? Podeľte sa s ostatnými a dajte tip na Mimibazari!
 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku