Zobraziť přihlasovací formulár

Čo by sme mali všetci v posteli zažiť aspoň raz

  • Publikované:
Čo by sme mali všetci v posteli zažiť aspoň raz

Dlhodobé vzťahy sú vo väčšine ohľadov skvelá vec. Len je potrebné počítať s tým, že potrebujú prácu, starostlivosť, pozornosť a zhovievavosť. A to vo všetkých svojich aspektoch - sexuálny život nevynímajúc. Ako skoro všetko ostatné, aj sex skĺzne do istej rutiny, ktorá je veľmi upokojujúca, dôležitá, intímna, ale predsa len... niekedy nie je na škodu ju porušiť. Čo by mal mať každý pár za (alebo pred) sebou? Máme pre vás pár nápadov.

  • Sex vo vzťahu by sme nemali podceňovať. Aj keď naše duše a srdcia splynú, naše telá to potrebujú tiež. Naviac u žien sa pri sexe vyplaví oxytocín, ktorý nás emocionálne pripútava k partnerovi - vznikajú psychochemické väzby umocnené pocitom lásky a blízkosti.

Sex len tak. Možno vám to nepríde ako nič zvláštne (a v tom prípade patríte k tým šťastnejším párom), ale sex len tak, bez zvláštnej príležitosti, prípravy alebo aranžmán podmienok nie je tak častý, ako by sme si mohli myslieť. Jednoducho len tak využiť príležitosť, ktorá sa naskytne - deti sú preč, tak prečo nevyužiť príležitosť, aj keď sa práve varí večera alebo beží seriál?

Sex a smiech. Nie vždy ide o to zahrať si na hviezdy filmov pre dospelých, ale oveľa častejšie je dôležitejšie užiť si spoločnú zábavu. Vedieť sa zasmiať, byť kreatívni a hraví v tak intímnych situáciách, ako je sex, je jedným z dôkazov zdravého vzťahu.

Bezo zmyslov. Počuli ste niekedy o zmyslovej deprivácii? Keď pri sexe vyradíte niektoré podnety, bude pre vás celý prežitok potenciálne o dosť intenzívnejší. Asi vás ako prvé napadne škraboška alebo šatka cez oči, ale pri tom zďaleka nemusí zostať. Môžete si vziať do uší decentné slúchadlá s obľúbenou hudbou, môžete skúsiť počas celej akcie nevydať ani hlásku, dohovoriť sa, že jeden z vás sa skúsi ani nepohnúť alebo sa partnera nedotknúť.

Sex bez sexu. Ako je to dlho, čo ste sa s partnerom len tak mazlili? Respektíve robili všetko, čo sa dá, bez toho aby došlo k samotnej penetrácii? Určite si ešte spomeniete, aké to je, hodiny (alebo desiatky minút) vnímať navzájom svoje telá, objavovať, opatrovať...

Čo keď nás pristihnú? Nie každého vzrušujú situácie, v ktorých môže potenciálne dôjsť k pristihnutiu. Rozhodne sa na seba nemusíme s partnerom vrhať na záchodoch v reštaurácii alebo v parku po ceste domov z kina. Ide skôr o to vybočiť zo svojej komfortnej zóny. Pridať k samotnému zážitku trochu adrenalínu, ktorý môže priniesť čokoľvek - nezastrieť závesy, trošku sa podpichnúť v zaparkovanom aute... čokoľvek vás napadne.

Zmena miesta. Samozrejme, väčšina z nás sa zhodne na tom, že posteľ je posteľ a nič pohodlnejšieho asi pre sex nenájdeme. Avšak netradičné miesto môže byť síce možno ľahko nepohodlné, ale o to zábavnejšie. A zďaleka nemusíte chodiť z domu - taká práčka, stôl alebo aj kreslo v obývačke bohato stačí. Pre začiatok.

Celý dlhý deň. Nie, vieme, že vo väčšine prípadov je na preležanom dni v posteli s partnerom niečo nerealizovatelného. Od opatrovania detí po dovolenku, málokedy sa nám podarí niečo také (ale rozhodne to stojí za úvahu). Ale - od čoho by nám boli moderné komunikačné technológie? Poznáte výraz sexting? Sexuálne ladené správy môžete partnerovi posielať celý deň. Môžete tak naštartovať konverzáciu, ktorá dá priebehu celého dňa, večera aj noci poriadny náboj.

Pozor, kĺže. Spoločná sprcha? Ideálne pre okorenenie sexuálneho života. Tečúca voda a príjemné teplo (ak sa zhodnete na teplote vody), para a mokré telá pôsobia ako instantné afrodiziakum. Len malý tip - aj keď normálne nebýva potreba, v sprche oceníte trochu lubrikačného gélu, voda totiž môže zmývať aj to, čo práve nie je žiaduce.

Šteklivé čítanie. Nie každý je na verbalizáciu sexuálnych tém. Niekedy sa ale nestačíme čudovať tomu, čo za necudné reči vie viesť niekto iný. Kompromis? Môžete si spoločne nahlas predčítať. A nemusí to zďaleka byť len Päťdesiat odtieňov čohokoľvek, vedeli ste, že existuje veľa eroticky ladených poviedok dostupných napríklad online? Alebo že pekne pikantné scény nájdete v dielach velikánov svetovej literatúry, ako sú Henry Miller, Ocar Wilde, D. H. Lawrence alebo napríklad Daniel Dafoe?

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku