Zobraziť přihlasovací formulár

Domáci facelift? Stačí vaječný bielok

  • Publikované:
Domáci facelift? Stačí vaječný bielok

Vaječný bielok má pre našu pleť mnoho využití, okrem toho, že vyživuje, proteíny v ňom obsiahnuté sú doslova požehnaním pre pevnosť a pružnosť pleti, zaisťujú jej vypnutie a hladký a mladistvý vzhľad. Nezanedbateľné je množstvo vitamínov a minerálov, ktoré tvoria pre pleť blahodarnú masku. A keď sa nám bude chcieť pridať niektorú z ďalších špeciálnych ingrediencií, vyriešime pokojne tiež začervenanie pleti, jej hydratáciu alebo nadmernú mastnotu.

 

Maska z vaječného bielka je to najjednoduchšie, najdostupnejšie a zároveň najefektívnejšie, čo svojej pleti môžeme dopriať. Rozhodne by sme mali voliť vajíčka čo najčerstvejšie a ideálne z organických chovov, aby boli zložky zastúpené v bielkoch najkoncentrovanejšie a najprirodzenejšie.

Ingrediencie

  • Je to jednoduché, na jednu tvár (a krk) budeme potrebovať jeden bielok z vajca veľkosti L alebo dva veľkosti M.

 

Postup

  • Pleť dôkladne vyčistíme.

  • Oddelíme žĺtok od bielka a bielok vyšľaháme vidličkou do polovičnej peny.

  • Tú potom pomocou čistých prstov (alebo štetcom) nanášame na suchú tvár.

  • Necháme pôsobiť 20 minút, potom zmyjeme teplou (nie horúcou) vodou a dočistíme vatovým tampónom.

Ako ste si určite už mnohokrát všimli pri používaní vajec v kuchyni, vaječné bielky zasychajú. Aj na pleti vytvoria tenký film, ktorý pleť vypne a vyhladí drobné vrásky. Ak chcete masku z vaječného bielka obohatiť o ďalšie zložky, môžete pridať nasledovné ingrediencie.

 

Avokádo. Kúsok avokáda roztlačte do vyšľahaného bielka. Takáto maska sa hodí na intenzívnu vyživujúcu kúru, ideálna na pleť suchú, zrelú alebo so sklonom k akné.

Med. Táto lepivá ingrediencia vyživí pleť množstvom minerálov. Vhodné je ho preto do masky pridať ak fajčíte, alebo vaše stravovanie nie je v poslednej dobe nijako pestré - a pleť začína „vädnúť“.

Uhorka. Nastrúhajte najemno uhorku, vytlačte z nej vodu a pridajte ju do vaječného bielka. Uhorka zaistí vitamíny, ale predovšetkým hydratáciu. Táto maska je vhodná na všetky typy pleti.

Zemiak. Najemno nastrúhaný kúsok zemiaka zmierni začervenanie, odstráni mastnotu a pomôže s akné.

 

Žĺtok. Nikde nie je napísané, že žĺtok musí prísť nazmar. Nepridávame ho ale do masky z vaječného bielka, aplikujeme ho ako extra krok po spláchnutí masky. Výhodou je, že vaječný žĺtok (na rozdiel od bielka) obsahuje vitamín E, ktorý sa radí k najsilnejším antioxidantom. Preto sa žĺtok hodí ako maska na namáhanú pleť, ktorá je vystavená škodlivým vplyvom prostredia, znečisteniu, ale aj zime alebo slnku.

  • Pri aplikácii vaječného bielka sa vyhnite tenkej koži okolo očí.

  • Nezabudnite ale na spodnú čeľusť, bradu a krk. Vaječný bielok môžete použiť aj na dekolt.

  • Masku nanášajte na večer, aby došlo k dvojitému čisteniu (nie rýchlo po sebe) než nanesieme make-up.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku