Zobraziť přihlasovací formulár

Tipy pre „no make-up“ make-up

  • Publikované:
Tipy pre „no make-up“ make-up

Je vlastne celkom paradoxné, že „vyzerať prirodzene“ znamená pre mnohé z nás najväčšiu drinu. Vzhľad, ktorý by bol vynikajúci, keby sme ho naozaj prirodzene mali, väčšinou dá pomerne dosť práce. Ak ale chcete vyzerať ako by ste v ideálnom svete práve vstala z postele, máme pre vás pár tipov, ako si tento make-up oriešok zjednodušiť.

Všetko začína peelingom. Prvým krokom k prirodzenému make-upu je čo najplnšia prirodzená krása bez vylepšenia. Treba sa teda starať o to, aby pleť bola sama o sebe čo najdokonalejšia, najžiarivejšia a najzdravšia. Až potom docielite toho vytúženého hlaďučkého vzhľadu pleti bez odumretej kože.

Hydratácia, hydratácia. „No make-up“ make-up je vlastne celý o pleti. Hydratácia je teda nutná zvonku aj zvnútra. Pitný režim na jednej strane, ale správne produkty na strane druhej. Začnite tonerom alebo ružovou vodou, pridajte hydratačný krém napríklad s kyselinou hyalurónovou, tie bývajú vhodné na všetky typy pleti.

Báza je základ. Báza pod make-up čiže primer je dôležitá súčasť každého líčenia, toho „no make-up“ však obzvlášť. Podľa typu pleti si vyberte z variantov, ktoré pleť vyhladzujú, zmatňujú alebo zjednocujú jej farbu. Vďaka báze vydrží make-up dlhšie a výsledok bude dokonalejší.

Vymeňte make-up za tónujícu hydratáciu. Klasický make-up býva na „no make-up“ líčenie príliš ťažký. Ak si to môžete dovoliť (máte pleť bez akné alebo farebných škvŕn), vymeňte make-up za čo najodľahčenejšiu verziu. Vhodný je napríklad BB cream. Môžete ale svoj make-up zmiešať s troškou hydratačného krému, nebojte sa toho!

Nie prsty, nie štetec. Pre prirodzený vzhľad potrebujeme „zapracovať“ make-up čo najmenej rozpoznateľne. Na to sa ideálne hodia hubky, ktorými nerobíme ťahy, ale make-up do pokožky „zaklepávame“.

Konturujte bronzerom. Kúpte si krémový bronzer, ktorý bude len o pár tónov tmavší, než je vaša pleť. Veľkým štetcom naneste bronzer pod lícne kosti, na spodnú čeľusť a na kraje čela.

Nezabudnite na rozjasňovač. Ten patrí na lícne kosti, pod obočie a do vnútorného kútika oka. Do kútika oka môžete zvoliť perleťový alebo trblietavý variant, ale ako u bronzeru tak u rozjasňovača by sme sa mali vyhnúť trblietaniu - zvlášť, ak nám už nie je dvadsať.

Roztierať, roztierať. Hlavne si kontrolujte, aby nikde nezostal ostrý prechod - medzi bronzerom, rozjasňovačom, a ak použijete, tak tvárenkou. Nezabudnite roztrieť tiež make-up smerom po krku dole, rovnako tak púder. Tento krok nezabúdajte, ostrý prechod línie make-upu na krku je naozaj zabijak prirodzeného vzhľadu (a estetiky všeobecne).

Nevynechávajte obočie. Či chceme alebo nie, bez obočia sa make-up nezaobíde. Tvorí jednu z hlavných kontúr tváre. V úprave obočia si nechajte poradiť, rovnako, ako každá iná doba, aj tá dnešná má svoje trendy. V akých krokoch pri úprave obočia najčastejšie robíme chyby, to si môžete prečítať tu.

Na viečka patria tiene, vždy. Aj keď sa snažíme o čo najprirodzenejší vzhľad, očné viečka vždy pretrieme tieňom vo farbe čo najpodobnejšej našej prirodzenej farbe kože. Ideálne sú odtiene do marhuľovej (s oranžovými podtónmi), tie najlepšie neutralizujú začervenanie, popraskané žilky, alebo modré podtóny.

Mihalnice nemusíme nafarbiť, ale natočiť. Maskaru sa snažíme voliť čo najľahšiu, ale aj tak potrebujeme oko „otvoriť“. To docielime natočením mihalníc. Tie nebudú tak vrhať tiene a tým prestanú upozorňovať na kruhy pod očami, zároveň nám oko zväčšia.

Pozor na očné linky. Pre prirodzený vzhľad musíme veľmi opatrne zaobchádzať s očnými linkami. Rozhodne by sme mali voliť ceruzku než fix alebo tekuté linky a rozhodne farbu skôr hnedú ako čiernu. Snažte sa mať ceruzku dobre orezanú a linku viesť čo najbližšie hranám mihalníc, nepreťahovať okraj viečka. Linka môže byť silnejšia pri vonkajšom okraji, u toho vnútorného stačí iba ľahučko.

Pozor na maskaru. Niektoré majú moc hutnú konzistenciu a kefku, ktorá ju nanáša v moc veľkom množstve. Kúpte si takú, ktorá má hustú kefku a je redšia. Pozor tiež na zaprášené mihalnice - ak nám na nich priľnú očné tiene alebo púder, budeme musieť nanášať viac vrstiev maskary, než je žiaduce. Preto predtým, ako maskaru nanesiete, vezmite si navlhčenú tyčinku do uší a mihalnice očistite. Rovnako tak môžeme voliť skôr hnedú maskaru, ale to už je otázka preferencií.

 

Spodné mihalnice. Nalíčené spodné mihalnice nerobia zrovna prirodzený vzhľad. A rozhodne nie, keď ich máme nalíčené v celej ich dĺžke. Stačí ľahučko priložiť maskaru čo najbližšie k oku a zahýbať s ňou do strán, nie po dĺžke mihalníc. A ak chcete vyloženú prirodzenosť, spodné mihalnice len očistite od púdru a nechajte ich nenalíčené.

Pery. Zabudnite na rúže a žiarivé lesky. Vysoký lesk rozhodne nie je prirodzený, pery by mali byť „vlhké“, nie „mokré“. Voľte farbiace balzamy, je ich na výber celá paleta odtieňov, môžete si vybrať taký, ktorý vašu prirodzenú farbu zvýrazní a ľahučko ju zafarbí do ružova.

Používajte viacúčelové produkty. Často nájdete balzam na pery použiteľný ako lícenku, tiene na obočie aj viečka a tak ďalej. Tieto produkty zjednotia váš vzhľad a budete vyzerať oveľa prirodzenejšie, než keď budete vyberať každú farbu zvlášť.

Ako na začiatku, tak na konci. Na svieži a prirodzený vzhľad majte po ruke rozprašovač s tonerom alebo ružovou vodou. Než odídete z domu, prejdite hmlou s plným make-upom, aby vaša tvár vyzerala prirodzene, prežiarene a make-up dlhšie držal.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku