Zobraziť přihlasovací formulár

Päť zázračných masiek z domácej špajze

  • Publikované:
Päť zázračných masiek z domácej špajze

Na to, aby sme dostali tú najlepšiu starostlivosť, často nepotrebujeme drahé kozmetické prípravky. Príroda nám nadelila vlastne všetko, čo potrebujeme. A nielen, že väčšinu najdôležitejších ingrediencií na plnohodnotnú, jemnú, efektívnu a ohľaduplnú starostlivosť o našu pleť a vlasy máme možnosť kúpiť v každom obyčajnom obchode, ale veľa ich pravdepodobne máme doslova na dosah ruky. Konkrétne v špajze a v chladničke. Ako si dopriať starostlivosť ako zo salónu a pritom nevytiahnuť päty?

Veľký hit súčasnosti je tak zvané DIY, teda „do it yourself“. Je to možno len o máličko pracnejší spôsob, ako dosiahnuť rovnaký výsledok, ako s kúpenými a hotovými vecami. A to môžeme hovoriť o kozmetike, oblečení, čistiacich prostriedkoch, jedle. Jednoducho DIY. A keď už pristúpime na tieto metódy, môžeme si byť istí jednou vecou - budeme sa správať oveľa ekologickejšie, necháme na seba pôsobiť oveľa menej chemických látok a budeme vedieť o každej ingrediencii, ktorú použijeme. Koniec siahodlhého študovania zloženia.

Ako na žiarivú pleť a zdravé vlasy?

Ak chcete svoju kúpeľňu premeniť v mini wellness, domáce spa, nemusíte utekať do drahých obchodov pre najvyberanejšiu kozmetiku. Stačí zájsť do kuchyne a vziať si pár úplne obyčajných prísad. A tu sú najjednoduchšie a najefektívnejšie kombinácie.

  • Vyživená pleť

Jogurt + med

Probiotiká obsiahnuté v jogurte sú požehnanie nielen pre naše zažívanie a trávenie, ale aj pre našu pleť. A o mede sa snáď už nemusíme ani zmieňovať (ak by vás predsa len zaujímalo, ako moc toho med vie, môžete si to prečítať v našom článku
). Zmiešajte v malej miske dva diely bieleho jogurtu (čím tučnejší, tým lepší, grécky ideálny) a jeden diel medu. Zmes naneste na vyčistenú pleť a nechajte pôsobiť 10 - 15 minút. Zmyte teplou (nie horúcou) vodou. A pleť bude nádherne presvetlená, vyživená a upokojená.

  • Rozjasnená pleť

Jedlá sóda + med + voda

Ak máte citlivú pleť, je to to pravé pre vás. Môže to znieť podivne, ale med odstráni z tváre nečistoty, upokojí ju a vyživí, jedlá sóda zase funguje ako chemický peeling - odstráni mŕtve bunky, bez toho aby pleť mechanicky odierala, a teda ju dráždila. Navyše zvýši prekrvenie pleti a teda aj jej vyživenie a schopnosť absorpcie prospešných látok z medu. Zmiešajte jednu lyžičku medu s jednou lyžičkou sódy bikarbóny, pridajte pár kvapiek teplej vody na nariedenie a jemne touto zmesou masírujte vyčistenú pleť. Pred umytím nechajte asi minútu pôsobiť.

  • Žiarivá a jemná pleť

Tekvica + med + mlieko

O receptoch z tekvíc už sme písali
, a zďaleka nemáme na mysli polievky a kompóty. Tekvica obsahuje mnoho látok, ktoré naša pleť dokáže využiť na to, aby bola čo najvyživenejšia, žiarivá a zdravá. Rovnako tak mlieko a med. Budeme potrebovať tekvicové pyré - rozmixovanú uvarenú tekvicu (bez akýchkoľvek ďalších ingrediencií). Vezmite ho dve lyžičky, pridajte pol lyžičky medu a pol lyžičky mlieka a naneste na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť 15 až 20 minút. Zmyte teplou vodou a novej pleti sa nebudete stačiť čudovať.

  • Vyživené, zjemnené a hydratované vlasy

Vajcia + olivový olej

Olivový olej je univerzálny pomocník na krásu. I keď existujú prípady, kedy je lepšie ho nepoužiť (napríklad ak máme aknóznu pleť), ale nie tentoraz - vezmite si tretinu šálky olivového oleja a rozšľahajte ho s dvoma celými vajciami. Zmes naneste na celú dĺžku vlasov a vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte pôsobiť 15 - 20 minút, potom umyte najskôr vodou, potom šampónom a následne nezabudnite na kondicionér. Olivový olej je jedno z najúčinnejši zmäkčovadiel, ktoré môžeme nájsť, takže zabezpečí, že mastné kyseliny z neho a proteíny aj vitamíny z vajíčok sa dostanú hlboko do vlasového vlákna. Vlasy budú lesklejšie, jemnejšie a rozhodne zdravšie.

  • Najlepší celotelový peeling

Hnedý cukor + mlieko

Hnedý cukor je jeden z najlepších základov pre všetky možné telové ošetrujúce peelingy aj tvárové masky. Základný peeling, ktorý zázračne funguje na celé telo, je však obyčajná kombinácia hnedého cukru, mlieka a pre vôňu trošky vanilkovej esencie (ale prírodnej!). Zmiešajte dva diely mlieka a jeden hnedého cukru, a zmesou v sprche pekne jemne premasírujte celé telo, pekne od hlavy k päte - a to doslova, tento peeling môžete s kľudom (ale naozaj nežne) použiť aj na tvár. Zmyte a normálne sa vykúpte. Pre extra vyživujúce účinky pridajte do zmesi jeden
vaječný žĺtok!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku