Zobraziť přihlasovací formulár

Ako oklamať svoje telo

  • Publikované:
Ako oklamať svoje telo

Ľudské telo je dodnes plné tajomstiev, s ktorými si ani v časoch najmodernejšej technológie odborníci nevedia rady. Ale nebudeme sa zaoberať žiadnymi tajomnými záhadami somatológie, máme pre vás pár trikov, ako svoje telo oklamať napríklad v prípadoch, že sa vám chce neodbytne na záchod, keď sa nemôžete prestať smiať alebo si povieme, prečo si na nočnom stolíku nechávať cibuľu.

  • Palec proti stresu

Všetci vieme, že v strese sa nám zvýši srdcový tep. To má na svedomí nervus vagus, čiže blúdivý nerv. Tento párový nerv môže za veľa vecí v našom tele, okrem iného za činnosť srdca. Ak ho stimulujeme tlakom v hltane, hrtane a mäkkom podnebí, dutine brušnej a v rámci dýchacích ciest, môžeme ovplyvniť jeho efekt. Čo to znamená? Ak na tieto časti tela vyvinieme tlak, nervus vagus upokojí srdce - spomalí tep. A konečne sa dostávame k tomu palcu. Ak si dáte palec do pusy a budete do neho silne fúkať (bez toho aby šiel vzduch von), vzniknutý tlak stimuluje blúdivý nerv a ten pomôže srdci sa upokojiť.

 

  • Keď sa potrebujeme niečo naučiť


Ak si chystáme príhovor alebo sa potrebujeme naučiť nejakú látku, ideálne je prečítať si ju a zopakovať tesne pred spaním. Druhý deň si ju budeme pamätať oveľa lepšie, než keby sme sa ju učili celý deň a večer sa venovali niečomu inému.

  • Pravé a ľavé ucho

Pravým uchom lepšie porozumieme hovorenému slovu a toku reči, ľavé ucho je zase lepšie na hudbu a iné zvuky. Všetci si sem tam všimneme, že vnímame v rôznych situáciách zvuky inak, ak si zapamätáme túto poučku, môžeme si v mnohých situáciách uľahčiť.

  • Vypísať sa z obáv

Ak sme kvôli niečomu v strese alebo sa niečoho bojíme, pokoju našej duše veľmi pomôže si veci zapísať. Počas písania totiž musíme problémy formulovať, systematizovať a získajú fyzickú podobu. To všetko nám pomôže sa upokojiť.

  • Nežiaduci záchvat smiechu

Stalo sa nám to určite už všetkým, aj keby len v školských laviciach. Záchvat smiechu, ktorý je naozaj nevhodný? Už nechcete byť uslzení, červení a plní strachu, že to neudržíte a vyprsknete nahlas? Odveďte svoju pozornosť inam - štípte sa. Telo, ktoré niečo bolí, sa okamžite prestane smiať.

  • Cibuľa na nočnom stolíku

Cibuľa obsahuje látky, ktoré extrémne efektívne uvoľňujú upchatý nos. Ak máte nádchu, jednoducho si nechajte napoly rozkrojenú cibuľu na nočnom stolíku. V ťažších prípadoch si k nej sem tam privoňajte alebo si ju priamo rozotrite pod nos.

  • Čo robiť, keď potrebujete na malú, ale záchod nie je k dispozícii

Močový mechúr pojme 500 - 700 ml, ten ženský je väčší než mužský. Na to, aby sa nám chcelo na malú, stačí obvykle okolo 300 ml. Čo nie je zas tak moc. Občas sa stane, že potrebujeme, ale naozaj nemôžeme. Ako sa s tým popasovať a lepšie vydržať k najbližšiemu WC? Odpoveď je viac než prekvapivá. Začnite myslieť na sex. Pri ľahkom vzrušení všetky ostatné potreby ustúpia do pozadia (na chvíľu).

  • Keď na vás ide dávenie

Či už zápachy, zlé jedlo, škaredé predstavy alebo čokoľvek vám je nepríjemné, môže vyvolať pocit na zvracanie a dávenie. Proti tomu (a nikto nevie, prečo) pomáha zovrieť si veľmi pevne v pästiach palce. Teoreticky môže tento trik fungovať rovnako, ako štípanie - ako odlákanie pozornosti, ale možno za to môže aj stimulácia tých správnych nervov.

  • Ako sa vyhnúť slzám

Nechcete, naozaj nechcete plakať, ale tie prívaly sĺz cítite úplne nevyhnutne? Majte doširoka otvorené oči a snažte sa žmurkať čo najmenej, ideálne vôbec. To zase vystaví hrádze a slzy ľahšie zaženiete. Nie tak avšak to, čo vám ich spôsobilo. Na to žiadny trik nepoznáme.

  • Poznáte brain freeze?

Je to celkom častý jav, ktorý sa objaví, keď rýchlo zjeme alebo vypijeme niečo ľadové. V takom momente nám takzvane „zmrzne mozog“ a dostaví sa prudká bolesť hlavy. Tá síce za chvíľu odznie, ale aj tak je veľmi nepríjemná. Ak na tieto stavy trpíte, zapamätajte si jednoduchý trik - silne zatlačte jazyk proti tvrdému podnebiu. To zvýši teplotu v dutine ústnej a hlava rýchlejšie „rozmrzne“.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku