Zobraziť přihlasovací formulár

Sušeným ovocím proti bolesti chrbta?

  • Publikované:
Sušeným ovocím proti bolesti chrbta?

Áno! Či už dojčíte, ste tehotná alebo len zastávate názor, že každý prášok, ktorý do tela nedostanete, je dobré, máme pre vás skvelý tip na zmiernenie a následné úplné odstránenie bolesti chrbtice.

Chrbát vás môže bolieť z mnohých dôvodov. Od nekvalitného matraca, degeneratívnych zmien na chrbtici spôsobených vekom, nedostatočnej svalovej podpory, dlhodobej záťaže, po ťažkosti spôsobené úrazmi, chorobami atď. Nasledujúci recept funguje predovšetkým na boľavý chrbát ako civilizačnú chorobu. Ak trpíte bolesťami chrbta, chrbtice a nôh, pretože sedíte celý deň za počítačom, máte nedostatok pohybu alebo naopak dostatok pohybu, ale nezdravého, vyskúšajte nasledovné.

Každý deň pred tým, než si pôjdete ľahnúť, zjedzte:

  • 1 sušenú figu

  • 1 sušenú marhuľu

  • 5 sušených sliviek

Zdá sa vám to ako hlúposť? Uvidíte. Behom pár dní ucítite zmeny k lepšiemu a za zhruba dva mesiace by mala bolesť vymiznúť úplne.

Pýtate sa prečo?

Každá zo spomínaných ingrediencií obsahuje látky, ktoré významne podporujú regeneráciu tkanív, ktoré spájajú medzistavcové platničky. Figy obsahujú napríklad vápnik, železo horčík a draslík, marhule zase veľa vitamínov (medzi nimi napríklad beta-karotén) a tiež nás zbavujú škodlivého cholesterolu, slivky zase fosfor, vápnik, sodík, chlór a železo, čím významne pomáhajú kvalite kostí. Nie nadarmo sa konzumácia sušených sliviek odporúča v menopauze - slivky slúžia ako prirodzená ochrana pred osteoporózou.

A to nie je všetko!

Touto sladkou bodkou za každým dňom sa ale zďaleka nezbavíte len bolesti chrbta. Sušené ovocie obsahuje veľké množstvo vlákniny, takže je skvelé na trávenie. Ak súčasne trpíte zápchou (ktorá je ako príznak modernej doby tiež veľmi častá), nie je dôvod, prečo to nevyskúšať.
 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku