Zobraziť přihlasovací formulár

Maskara 10x inak

  • Publikované:
Maskara 10x inak

Kiež by bolo nanášanie maskary tak jednoduché, ako nám sľubujú televízne reklamy. Každá žena, ktorá ju raz vzala do ruky, zistila, že vybrať a používať tú správnu maskaru nie je vôbec jednoduché. Koľko vrstiev maskary je ideálnych, aby nehrudkovala, to ešte nikto nezistil, prečo je nová maskara horšia než dva týždne stará sa tiež nevie. Máme pre vás ale 10 tipov na to, ako maskaru oživiť, aplikovať alebo použiť inak, než by vás napadlo!

Ako mihalnice zhustiť? Aplikujte jednu vrstvu maskary a mihalnice potom poprášte fixačným (ale pokojne aj detským) púdrom. Potom naneste ďalšiu vrstvu/vrstvy - púder udrží maskaru na mieste, nebude sa toľko mazať a navyše vám ešte mihalnice obalí, takže budú vyzerať hustejšie.

Pavučí nôžky nikto nechce. Aj keď sa tento trend sem tam odniekiaľ vynorí, našťastie ho názor väčšiny zmetie zo stola. Krásne mihalnice sú husté a oddelené, nie zlepené do štyroch pramienkov. A to sa týka aj spodných mihalníc - ak si ich maľujete, kúpte si na ne vodeodolnú maskaru s bodlinkovou, umelohmotnou kefkou. Mihalnice potom budú krásne definované a nebudú sa mazať.

Záložná očná linka. Aj tak sa dá riasenka využiť, opäť, ideálne vodeodolná. Naneste maskaru na štetček ideálne na tvorbu liniek určený a aplikujte. Vodeodolnú maskaru použite, ak máte horné viečka viac mastné.

Núdzové krytie šedín. Do odtieňov hnedých maskár sa schová kdejaká farba vlasov. Ak sa vám ráno objavili na hlave šediny (a áno, poznáme to - stane sa to väčšinou cez noc), úplne pokojne môžete na zakrytie núdzovo použiť maskaru. Zmyje sa ľahko pri bežnom umývaní hlavy.

Módna kríza. Maskary fungujú perfektne ako núdzové a jednorazové zakrytie škrabancov na kožených topánkach alebo kabelkách.

Otlačok na očných tieňoch. Keďže sa maskara nanáša ako posledná, teoreticky má v moci zničiť celé veľdielo. Ak si otlačíte maskaru na očný tieň, nezúfajte a hlavne! Neutierajte okamžite. Nechajte maskaru zaschnúť a čistým aplikátorom s hubkou ju odstráňte.

Vysychá obľúbená maskara? Nakvapkajte do nej pár kvapiek roztoku na kontaktné šošovky alebo očných kvapiek. Vyschnutú maskaru opäť oživíte a neuberiete jej nič na jej účinnosti.

Vyplniť obočie. Vezmite hnedú maskaru a kefku čo najviac dosucha utrite papierovým obrúskom. Prečešte ním obočie... a je to. Šmuhy mimo požadovaný tvar ľahko odstránite vatovou tyčinkou namočenou v odličovači alebo micelárnej vode.

Vytvorte si nový odtieň. Máte starú maskaru, ktorú tak za týždeň až dva vyhodíte? Zastavte. Trošku ju oživte kvapkami do očí (pozri vyššie) a pridajte pigment - napríklad metalický. Určite sa nájde príležitosť, kam sa dramatický a extravagantný vzhľad bude hodiť.

Rozjasnite farbu očí. Zaobstarajte si farebnú maskaru - áno, nezbláznili sme sa, nechceme sa vrátiť do deväťdesiatych rokov, ale skúste toto. Naneste prvú vrstvu farebnej mskary hlavne ku korienkom, druhú (a ďalšie) vrstvu čiernej maskary zhruba na poslednú tretinu mihalníc ku končekom. Uvidíte, že efekt vás prekvapí.  

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku