Zobraziť přihlasovací formulár

Ako si udržať sýtu farbu vlasov bez chémie?

  • Publikované:
Ako si udržať sýtu farbu vlasov bez chémie?

Farbíte si vlasy? Väčšina z nás áno. Či už doma alebo v salónoch, ani jedno nie je pre vlasy zrovna najzdravšie. A pre všetky, ktorým ešte farba nekryje šediny, ale slúži ako estetický doplnok, býva najčastejším dôvodom pre nové farbenie to, že farba jednoducho stráca svoju sýtosť. Matnie, bledne a už zhruba po troch týždňoch nie je, čo bývala. Znova ku kaderníkovi ale nemusíte!

Zdravé vlasy nie sú len trendom poslednej doby, mal by o ne usilovať každý. Lenže... keď už raz s farbením začnete, zároveň ich ničíte, aj keď do následnej starostlivosti investujete čas, peniaze i invenciu. Ak nechcete chodiť ku kaderníkovi čo štyri týždne len kvôli tomu, aby vám farbu obnovil, prečítajte si, aké domáce prostriedky môžete použiť, aby ste sýtosť farby obnovili.

  • Hnedé vlasy. Všetky brunetky by mali mať v zásobe dostatok rozmarínu. Na túto bylinku aplikujte podobný postup ako na červenú repu, zalejte vetvičky rozmarínu horúcou vodou a nechajte asi 10 minút na miernom plameni povariť. Potom stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť. Rozmarínovú vodu použite opäť ako oplach po bežnom umytí. Vaše hnedé vlasy budú prežiarené a sýtejšie.

  • Gaštanové vlasy. Krásnu jesennú hnedohrdzavú farbu obnovíte jednoducho. Vezmite červenú repu, nakrájajte ju a zalejte horúcou (nemusí byť úplne vriaca) vodou. Nechajte 10 minút vylúhovať a zafarbenú vodu použite k oplachu vlasov po umývaní. Poriadne vysušte a nechajte voľne preschnúť.

  • Ryšavé vlasy. Pre vlasy s oranžovými tónmi poslúži najlepšie mrkvová šťava. Naneste si ju na vlasy, nechajte cca 5 minút pôsobiť. Potom opláchnite a upravte ako obvykle. Pigmenty z mrkvovej šťavy vlasy oživia a dodajú im farebnú plnosť.

  • Blond vlasy. Ak máte celé vlasy farbené do blond, prípadne máte blond vlasy prírodné, môžete farbu trošku vylepšiť a pridať im lesk, ak budete na oplach po umytí používať studený harmančekový čaj. Ten už nevymývajte, vlasy vám nijako nezaťaží, ale prirodzene zvýrazní blond tóny.

  • Presvetlené a melírované vlasy. Pre blondínky, ktorým melíry a ostatné presvetľovanie rýchlo matne a bledne, nie je nič lepšie ako citrónová voda. Zrieďte citrónovú šťavu s vodou (nech nie je prípravok moc agresívny), naneste na vlasy a ideálne sa vystavte slniečku. Farbené aj prirodzene blond vlasy získajú zase život a lesk.

Tipy na masky na obnovu farby

Pre brunetky je perfektnou vyživujúcou aj farbu dodávajúcou maskou zmes bieleho jogurtu a kakaového prášku. Naneste ju na uterákom vysušené umyté vlasy, nechajte pôsobiť asi dve až tri minúty. Dôkladne (naozaj dôkladne) opláchnite. Okrem regenerácie, ktorú vám dopraje biely jogurt, a oživenia farby, budú vaše vlasy tiež nádherne voňať.

Pre sivé až biele vlasy tiež existuje vynikajúca prírodná starostlivosť. Šedé vlasy sú často krehké a suché, je ťažké udržať farbu prirodzenú a lesklú. Jednoducho zmiešajte jedno avokádo a jedno vajce, vzniknutú kašu naneste na vlhké vlasy a nechajte pôsobiť asi 20 minút. Potom opláchnite. Vitamíny a esenciálne mastné kyseliny dodajú výživu, zvýšia vlhkosť a farbu prežiaria.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku