Zobraziť přihlasovací formulár

Sila stavebníc LEGO® DUPLO® pre rozvoj dieťaťa

  • Publikované:
Sila stavebníc LEGO® DUPLO® pre rozvoj dieťaťa

Hra je pre vývoj dieťaťa kľúčová. Spoločnosť LEGO ponúka deťom bránu k sebavyjadreniu a podporuje základné životné zručnosti v kľúčových vývojových fázach. Vďaka rozmanitým motívom, farbám a realistickým prvkom rad LEGO® DUPLO® podporuje učenie hrou a umožňuje deťom skúmať bez tlaku správnych alebo nesprávnych odpovedí.

Táto filozofia otvoreného skúmania otvára svet možností, v ktorom sa učenie bez problémov spája s radosťou. Každá stavebnica aktivuje čo najviac životne dôležitých zručností. Poďme sa ponoriť do toho, ako LEGO DUPLO podporuje kľúčové sociálne, kognitívne, kreatívne, fyzické a emocionálne zručnosti detí.

Sociálne zručnosti

Deti si počas hry zdokonaľujú kľúčové sociálne zručnosti, ako je komunikácia, spolupráca a empatia. Prostredníctvom interaktívnych stavebníc, ako je napríklad LEGO® DUPLO® Smetiarske auto (10987), sa môžu deliť o príbehy, zapájať sa do kooperatívnej hry a rozvíjať pochopenie perspektívy druhých, čím položia pevné základy pre budúce vzťahy.

TIP: Zahrajte sa spolu napríklad na triedenie odpadu. Ktorý odpad patrí do ktorého koša a ako sa vyprázdňuje smetiarske auto? Prečo je kontajner na papier modrý? Užijete si veľa zábavy a dokonca si precvičíte farby a zaobchádzanie s neporiadkom.

Kognitívne zručnosti

Kocky LEGO DUPLO stimulujú kognitívne zručnosti, ako je počítanie, čítanie a písanie a riešenie problémov. Zapojením písmen, číslic a tvarov do hry si deti prirodzene zlepšujú jazykové schopnosti a sústredenie, čo podporuje flexibilné a inovatívne myslenie. Preskúmajte s deťmi stavebnicu LEGO® DUPLO® Vláčik s číslami (10954).

TIP: Choďte spoločne do Číselnej Lhoty a spočítajte, koľko červených alebo zelených kociek vlak na ceste vezie?
 

Tvorivé zručnosti

Kocky LEGO DUPLO podporujú predstavivosť a samostatné myslenie a uľahčujú tvorivé skúmanie. Výskum ukazuje, že hračky s otvoreným koncom podporujú nezávislé myšlienkové procesy, čo deťom umožňuje pochopiť zmeny v ich okolí a vymýšľať jedinečné riešenia. Objavujte život so stavebnicou LEGO® DUPLO® Rodinný dom 3v1 (10994).

TIP: Dokážete postaviť veľký trojposchodový dom, vysokú budovu na hranie alebo 2 menšie obydlia spojené spoločnou záhradou?

Fyzické zručnosti

Aktívna hra s kockami LEGO DUPLO zlepšuje motorické zručnosti, rovnováhu a priestorové vnímanie. Manipuláciou s kockami si deti zlepšujú koordináciu ruka-oko a hrubú motoriku, čím podporujú komplexný fyzický rozvoj. Objavte so svojimi malými prieskumníkmi zábavné útočisko vo vetvách stromov so stavebnicou LEGO® DUPLO® Domček na strome 3v1 (10993).

TIP: Akú veľkú vežu dokážete postaviť?

Emocionálne zručnosti

Rad LEGO DUPLO podporuje vytrvalosť, sebavyjadrenie a sebadôveru, čím pripravuje deti na zložité situácie 21. storočia. Keď deti vytrvalo stavajú a prestavujú, vyjadrujú svoje nápady a učia sa nové zručnosti, pestujú si odolnosť, emocionálnu inteligenciu a pozitívne vnímanie seba samého.

TIP: Pri hre so stavebnicou LEGO® DUPLO® Môj prvý bio farmársky trh (10983) môžete deťom ukázať, ako to chodí na nákupoch.

 

Hra slúži ako prípravný nástroj na nové skúsenosti a umožňuje deťom oboznámiť sa s rôznymi scenármi. Zapojením sa do nápaditej hry deti získavajú pocit oboznámenia, čo im pomáha spracovať a pochopiť nadchádzajúce udalosti. Objavujte svet spolu s deťmi a novými stavebnicami LEGO DUPLO.

 

Reklamné oznámenie

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku