Zobraziť přihlasovací formulár

Recept na najlepšiu pizzu z karfiolu: Low carb verzia bez múky nielen pre dietárky

  • Publikované:
Recept na najlepšiu pizzu z karfiolu: Low carb verzia bez múky nielen pre dietárky

Chutí skvele, napriek tomu neobsahuje ani štipku múky. Táto alternatíva klasickej pizze je nízkosacharidová, bezlepková, hodí sa aj pre stále populárnejšiu keto diétu. Je nielen zdravá, ale aj chutná a skvele zasýti. Keď ju ochutnáte, už inú chcieť nebudete.

Alternatívnych ciest na pizzu je celý rad, patrí medzi ne napríklad to z mozzarelly, z kukuričnej polenty alebo z karfiolu. A práve tá z poslednej ingrediencie chutí najlepšie a tej klasickej pizzi, ktorú poznáte, sa podobá najviac. Dôležité je roztiahnuť cesto na plechu čo najviac do strán, aby bolo naozaj tenké. Potom bude korpus dozlatista upečený a úžasne chrumkavý.

Predpečený korpus môžete obložiť všetkým, čo máte radi. Ako základ pokojne použite kečup, oveľa lepšia je ale domáca omáčka z dohusta zvarených pasírovaných paradajok, dochutená bylinkami a cesnakom. Potom siahnite napríklad po šunke, slanine, pikantnej saláme, obľúbenej zelenine a samozrejme syre.

Recept na pizzu z karfiolového cesta

Ingrediencie:

  • 1 karfiol
  • 2 vajcia
  • 40 g parmezánu alebo iného strúhaného syra
  • 50 g mandľovej múky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Karfiol rozdeľte na ružičky, dajte do osolenej vody a asi 5 minút ho povarte.

2. Povarený karfiol rozmixujte, pridajte všetky ostatné ingrediencie a rozmixujte na kompaktnú hmotu. Tú môžete dochutiť bylinkami.

3. Nechajte si predhriať rúru na 200 °C horúci vzduch alebo 220 °C spodný a horný ohrev.

4. Plech vyložte papierom na pečenie, oddeľte časť karfiolovej hmoty, dajte ju na papier a prstami rozprestrite do tvaru požadovaného korpusu. Hmota by mala mať výšku 3 – 5 milimetrov.

NÁŠ TIP
Na karfiolovú hmotu položenú na plech vyložený papierom na pečenie položte zhora ďalší hárok
papiera na pečenie a korpus vytvarujte valčekom.

5. Pečte v predhriatej rúre cca 15 - 25 minút dozlatista.

6. Predpečený korpus obložte podľa chuti a pečte ešte asi 7 - 10 minút najlepšie v režime gril, aby sa už korpus nevysúšal.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku